Tudi Montichiari premočan za Kamničanke

  Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi na svoji drugi tekmi na mini turneji po Italiji ostale praznih rok. Tokrat je bila boljša od njih ekipa Montichiarija, ki bo v letošnji sezoni igrala v italijanski A-1 ligi. Danes se bodo Kamničanke pomerile še z Rovigom, članom italijanske A-2 lige.

  Montichiari – Calcit Volleyball 3:1 (19, 9, 10, -17)

  Montichiari: Dalla, Brinker, Tomsia 15, Ghilardi – libero, Alberti 7, Mingardi 4, Saccomani 11, Olivotto 10, Milani, Zampedri – libero, Gioli 11, Serena. Trener: Leonardo Barbieri.

  Calcit Volleyball: Kranjc, Božič 1, Kregar, Borko 4, Vrhovnik 10, Igličar 13, Forštnarič 1, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 9. Trener: Gašper Ribič.

  Tokrat je trener Gašper Ribič priložnost proti novim italijanskim A-1 ligašicam ponudil Mojci Božič, Petri Vrhovnik, Lani Ščuki, Tamari Borko, Maji Forštnarič, Urški Igličar in prosti igralki Meti Jerali, ki so v prvem nizu še držale korak z domačo ekipo. V drugem je v kamniški ekipi prišlo do razpada sistema, kar predvsem velja za igro v napadu in tudi v bloku. Tudi v tretjem nizu so bile domače odbojkarice v veliki premoči, v dodatnem četrtem nizu pa so se slovenske pokalne prvakinje le razigrale in prišle do častnega niza. Sprejem kamniške ekipe je bil le malenkost slabši od domače, zato pa je bil njihov izkoristek v napadu le 29-odstoten, in če k temu dodamo le dva bloka, so razlogi za poraz kot na dlani. Na svoji zadnji tekmi na mini italijanski turneji, bodo Kamničanke igrale še v Rovigu.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji