Tudi kamniški mladinci začenjajo z DP

  V nedeljo bodo z državnim prvenstvom začeli tudi mladinci Calcit Volleyballa, ki jih na območnem prvenstvu čaka vse prej kot lahka naloga, da se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje. V konkurenci domačega Kočevja, Žirovnice in Žužemberka bodo skušali osvojiti najmanj drugo mesto, ki bi jih še vodilo v nadaljnje tekmovanje, kar bo s pomlajeno ekipo vse prej kot lahka naloga, toda trener Gregor Hribar je optimist in zaupa svojim varovancem.

  „V letošnji sezoni naša mladinska ekipa po imenih ni tako močna, kot je bila recimo v prejšnjih dveh letih. Predlani smo bili na koncu drugi, lani pa smo po veliki smoli presenetljivo izpadli že v četrtfinalu. Tokrat v ekipi nimamo tako zvenečih imen, kot so bila brata Štern predlani, ali Tonček Štern in Sergej Drobnič lani. Naša največja težava bo na mestu organizatorja igre, kajti Rok Kočevar in Vid Jaksetič sta se odločila, da bosta prenehala z igranjem. Tako imamo na mestu organizatorja igre igralca, ki sta bila še lani starejša dečka. To sta Rok Forštnarič in Tom Sojer, ki sta sicer nadarjena in bi lahko postala odlična podajalca, toda vseeno sta dve, tri leta mlajša od drugih. Razlika od prejšnjih sezon je tudi v tem, da bomo tokrat imeli samo svoje igralce,“ je pred nedeljskimi kvalifikacijami v Kočevju dejal Gregor Hribar, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil kamniško mladinsko ekipo.

  Če ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih dogodkov, bodo Kamničani svojo uvodno tekmo v letošnji mladinski konkurenci, ko bodo na nasprotni strani mreže stali odbojkarji iz Kočevja, začeli v postavi Rok Forštnarič na mestu organizatorja igre, na mestu korektorja Teo Podobnik, na mestu sprejemalcev Gašper Hribar, ki pa ima težave s poškodbo in Nejc Močnik, v bloku naj bi bila Luka Lazar in Jan Pibernik ter na mestu prostega igralca Metod Golob.

  „Načeloma ekipa ni slaba, je pa mlada, pa tudi razpored nam ni šel najbolj na roke, kajti v skupini sta tudi Žirovnica, ki nas je lani izločila v četrtfinalu, ko smo imeli po imenih močnejšo ekipo, sama pa ni prav veliko menjala igralcev ter seveda Žužemberk, ki ima vedno odlično ekipo. Žreb nam torej res ni šel na roke, je pa tako, če imaš dobro ekipo, je popolnoma vseeno proti komu igraš. Ampak ne glede na vse, ne bi že zdaj vrgel puške v koruzo, se pa zavedam, da nam ne bo lahko. Dolgo smo čakali, da bi se ali Kočevar ali Jaksetič le premislila, a se žal nista, za nameček pa se je na članskem treningu poškodoval Gašper Hribar. Skratka, položaj ni najboljši, toda prejšnja leta smo se zanašali na moč posameznikov, ki niso bili plod naše šole, medtem ko bomo letos morali pokazati, česa smo sposobni s popolnoma svojim igralskim kadrom. S Kočevarjem na podaji bi nam bilo precej lažje, a kot sem že dejal, optimist sem vedno, vendar gledamo tudi naprej. Ne bo nobena tragedija, če se nam ne bo uspelo prebiti skozi območno prvenstvo, si pa ta ekipa zasluži, da gre naprej,“ svojim varovancem zaupa Hribar, ki je s treningi v mladinski konkurenci začel 11. avgusta.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji