Tudi kadetinje v A ligo

  Prvi cilj kamniških kadetinj v kvalifikacijski skupini D je bil uvrstitev v A ligo, ki so ga z zmago na prvi tekmi turnirja na OŠ Ihan tudi dosegle. V prvem nizu proti neposrednim konkurentkam za drugo mesto so Kamničanke prikazale zelo dobro igro, v drugem pa so jih Domžalčanke presenetile. Zahvaljujoč dobri igri v obrambi, zanesljivem napadu in odličnimi servisi Eve Pogačar, ki je imela v končnici drugega niza še natančno roko, so le prišle do svojega cilja. Brez pravih možnosti na uspeh pa so bile proti ekipi Mladi Jesenice, ki je v bistvu ekipa Zgornje Gorenjske, ki igra v 2. DOL. Na trenutke so Jeseničankam sicer bile enakovredne, toda kakovost je bila vendarle na strani jeseniške ekipe, ki sodi v najožji krog favoritinj za državni naslov v kadetski konkurenci.

  „Glede na to, da imamo v ekipi praktično le dve kadetinji, vse druge so še starejše deklice, smo z drugim mestom in uvrstitvijo v A ligo lahko zadovoljni. Na ta način bomo prišli do težjih tekem, ki bodo v razvoju naših mladih igralk prišle zelo prav. Čeprav smo proti Jeseničankam visoko izgubili, si igralke zaslužijo čestitke za svojo igro. Dekleta so dale svoj maksimum, zelo zadovoljna sem tudi z njihovo borbenostjo in požrtvovalnostjo,“ je svoje varovanke pohvalila trenerka kadetske ekipe Calcit Volleyballa Tanja Božinnović.

  Za kadetinje Calcit Volleyballa so igrale: Ana Špoljarič – kapetan, Neža Ladinik – libero, Atena Gojak – libero, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Sara Sitar, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Lana Žužek, Katarina Humar, Eva Skvarč, Zala Špoljarič.


  Izidi petega kroga kvalifikacij

   http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadetinje/2014_KJE_kv/2014_KJE_k_D


  Foto: Grega Skvarč

  Komentarji