Trudim se biti pošten in iskren

  Kako doživljaš uspehe svojega kluba? In kako neuspehe?

  Vedno je lepo zmagati, zato so uspehi vedno dobrodošli. Seveda je še toliko lepše biti del teh uspehov, torej če jih dosežeš s svojo ekipo. Vseeno pa je lepo spremljati zmage drugih ekip kluba in se z njimi veseliti. Neuspehi pa nam morajo pomeniti šolo za nadaljnje izzive.

  Kdaj si začutil ljubezen do odbojke in kdaj je bilo jasno, da si talent? Kako se je začela tvoja športna kariera in kako si prišel v OK Calcit?

  Z odbojko sem začel na koncu osnove šole, ko sem se prijavil na šolsko tekmovanje. Kmalu me je zasvojila in takoj mi je bilo jasno, da želim športno kariero nadaljevati v odbojki. Z resnejšimi treningi sem pričel v Kranju, pri klubu OK Astec Triglav. Tam sem igral od kadetov do članske kategorije. V članski selekciji sem igral kar nekaj let, večinoma smo se uvrščali v zgornjo polovico slovenskih klubov. Ko se mi je ponudila priložnost za igranje v Kamniku, te ponudbe nisem mogel zavrniti.

  Kako s soigralci in trenerjem proslavite uspešno odigrano tekmo? Ste po tekmi navadno utrujeni ali imate še energijo za proslavljanje?

  Glede na kadrovske spremembe v ekipi moramo še preizkusiti, kakšne bodo reakcije po zmagah oz. porazih. Sicer pa z ekipo, na kratko druženje ob pijači. So pa tudi tekme, ki jih je treba proslaviti, to so tiste pomembne, kjer se dosegajo ali presegajo cilji kluba. Takrat je dobro, da ekipa stopi skupaj in se sprosti, seveda vse v mejah normale in zdravega športnega življenja. Proslavljanje je seveda pogojeno tudi s trenerjem oziroma pravili, ki so postavljeni na začetku sezone ter od tega, kje v sezoni mo (playoff, finalni obračuni ipd.).

  Če ne bi igral odbojke, kateri šport bi izbral? S katerim športom se še rad ukvarjaš?

  Skoraj zagotovo košarko. Sicer rad tudi plavam.

  Ali je pomembno, katero številko na dresu nosiš?

  Je pomembno, na določeno številko se navadiš in jo ponotranjiš. Postane tvoja številka.

  Kaj počneš v prostem času? Kakšno glasbo rad poslušaš?

  Počivanje, druženje, branje, filmi … , čez počitnice pa športanje, predvsem beach volley in košarka. Poslušam pa vse, kar mi pride pod roke, je pa odvisno od razpoloženja. Od domače do nedomače.

  Kam se najraje odpraviš na dopust? Kakšen bi bil tvoj sanjski dopust, če bi imel neomejena finančna sredstva in s kom bi ga preživel?

  Definitivno dopust na morju. Pa naj bo to slovenska obala, hrvaška ali kaj bolj oddaljenega. Sanjski dopust pa si predstavljam izležavanje na oddaljenih otokih…peščene plaže, kristalna voda, sonce, palme. Dobra družba je pogoj, z dekletom in prijatelji je zagotovo sanjska kombinacija.

   

  Kako usklajuješ športno kariero s formalnim izobraževanjem? Že kaj razmišljaš, kaj boš počel, ko boš prenehal igrati odbojko? Kje se vidiš čez 15 let? Kaj si želiš postati, ko boš velik? Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

  Usklajevanje študija in športnih aktivnosti nikoli ni bil problem. Statusi športnika na fakultetah študentom dovoljujejo obiskovanje športnih obveznosti, prilagajanje urnikov in dovoljujejo manjšo prisotnost na seminarjih in predavanjih. Profesorji so bili vedno pripravljeni pomagati, zato s tem nisem imel težav. Končal sem študij na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kmalu bom zaključil še študij na Višji strokovni šoli na Biotehniškem centru Naklo. Od nekdaj me zanimajo naravovarstvene in biološke tematike, zato se vidim v poklicih, ki se s tovrstnimi vsebinami ukvarjajo. Želje za prihodnost so predvsem pridobiti primerno zaposlitev, dokončno urediti stanovanje itd. Za bližnjo prihodnost pa še kar nekaj uspešnih odbojkarskih sezon J

  Kakšen si kot osebnost? Kaj je po tvojem mnenju tvoja najlepša lastnost in katera največja slabost?

  Trudim se biti pošten in iskren človek, ker menim, da so to vrednote, ki so dandanes vse manj pogoste. Slabost pa mogoče tekmovalnost, ki bi jo najbrž v določenih situacijah lahko malenkost omejil J 

  Kako bi se opisal v petih besedah?

  Pozitivec, poštenjakar, ziheraš, šaljivec, trma.

  Če bi lahko izbirala, s kom od igralcev bi najraje preživel dan?

  Soigralce vidim že tako ali tako vsak dan …, se bojim, da če bi se videli še več, bi to lahko bilo že preveč J Če bi izbiral igralce iz svetovne odbojke, bi izbral brazilsko legendo Gibo. Kot športnika iz katerekoli panoge, pa bi izbral NBA Hall of Fame legendo Charles Barkleyja.

  Za kaj najraje porabiš denar? Kaj si kupiš, da si moraš nekaj kupiti? Kdaj si si zadnjič kupil kaj lepega in kaj je to bilo?

  Za hrano, brez dvoma. Nazadnje sem si kupil pulover, to je bilo pred nekaj meseci J

  Glede na to, da si vrhunski športnik ali moraš strogo paziti na prehrano? Je kakšna jed, ki je v tvojem jedilniku, zaradi športne kariere, strogo prepovedana? Čemu se nikakor ne bi mogel odpovedati?

  Pazim na to, kdaj zaužijem določena hranila, recimo ogljikove hidrate pred vadbo in beljakovine po treningu/tekmi. Ogljikovim hidratom se tudi poskušam izogniti zvečer. Pazim v tolikšni meri, da imam dovolj energije za dobro opravljen trening in regeneracijo, ter da pridobim dovolj vitaminov in mineralov. Aja, pa štrukljev pred treningom/tekmo v nobenem primeru ne jem … Težko bi se pa odrekel  testeninam.

  Katera tekma ti je najbolj ostala v spominu in zakaj?

  To je bila tekma, ki sem jo igral še v dresu Triglava. Druga tekma četrtfinala državne lige, ko smo igrali proti izrazitim favoritom ekipi Salonit Anhovo. Prvo četrtfinalno tekmo smo v gosteh zmagali s 3:1, drugo (odločilno) pa v domači dvorani s 3:2. Tekma je bila zelo napeta, dolga, pred polno dvorano domače publike ob norem vzdušju. Super tekma je bila tudi, ko smo s kamniško ekipo pred tremi leti v polfinalu pokala Slovenije izločili ACH Volley, ki so bili takrat razred zase v slovenskih tekmovanjih.

   

   

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji