Trikrat so že bili boljši

  Še pred dobrima dvema tednoma so odbojkarji Calcit Volleyballa načrtovali, da bodo konec tedna igrali na kvalifikacijskem turnirju srednjeevropske lige v Nedelišću na Hrvaškem. Toda s strani vodstva tekmovanja, ki je Kamničane najprej povabilo, da bi v letošnji sezoni igrali v skrajšani obliki srednjeevropske lige, so dobili obvestilo, da ima prednost pred njimi Panvita Pomgrad – ACH Volley je s Posojilnico Dobom in Innsbruckom že uvrščen na finalni turnir -, ki je lansko državno prvenstvo končala na drugem mestu. Tako so se Kamničani po derbiju z ACH Volleyjem že posvetili tekmi z Astec Triglavom. Med tednom se je v njihovih glavah še „vrtel film“ s sobotnega obračuna z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvaki, ko so še tretjič zapored proti ljubljanski ekipi izgubili z minimalno razliko. V prvih dveh nizih je bila kamniška ekipa neprepoznavna, toda v nadaljevanju so se varovanci Marka Brumna le prebudili, v tretjem in četrtem nizu nadigrali Ljubljančane, v petem pa spet morali priznati njihovo premoč.

  „Video analizo bomo naredili šele nocoj in po njej bomo natančno videli, kje smo delali napake. Ne vem, morda pa smo v tekmo res šli preveč prepričani, da lahko premagamo ACH, vendar je bila težava v tem, da na igrišču tega z igro nismo potrdili. Očitno pristop k temi ni bil najboljši in šele v tretjem nizu, ko smo le spoznali, da bo treba igrati bolje, smo postali konkurenčni. Žal se nam na koncu spet ni izšlo, morda pa se nam bo v nadaljevanju prvenstva,“ je o tekmi z Ljubljančani spregovoril Žiga Štern, ki je bil z devetnajstimi točkami najbolj učinkovit igralec tekme, ob 50-odstotni učinkovitosti v napadu pa se lahko pohvali tudi s štirimi bloki.

  Navkljub porazu proti najboljši slovenski ekipi, ki so ji kot prvi v letošnji sezoni odvzeli točko, so Kamničani lahko zadovoljni z izkupičkom po prvem delu modre skupine. Za ACH Volleyjem zaostajajo za tri točke, zato pa imajo pred tretjeuvrščeno Panvito Pomgradom že sedem točk prednosti.

  „S prvim delom modre skupine smo resnično lahko zadovoljni, saj smo s Salonitom in Panvito igrali v gosteh. Imeli smo tudi nekaj sreče s poškodbami v nasprotnih ekipah, kar nam je zlasti v Kanalu olajšalo delo. Vendar je v naši igri še veliko rezerve, kar se je videlo tudi na tekmi z ACH Volleyjem. Še vedno imamo na sami tekmi preveč nihanj. Ali imamo težave z učinkovitostjo v napadu ali na sprejemu kot minulo soboto, ko so nas Ljubljančani praktično premagali na relaciji servis – sprejem. Drugače pa mislim, da stopnjujemo svojo formo in upam, da bodo do končnice v pravi formi in da bomo pokazali pravi obraz.“

  V soboto odbojkarje Calcita čaka najbližje gostovanje v letošnji sezoni. Kranjčani so v modri skupini do zdaj osvojili le točko v Novem mestu, delno tudi zato, ker sta bila brata Kk poškodovana, na eni tekmi pa je manjkal tudi Janko Bregant. Tokrat naj bi manjkal le še Aleš Kk, tako da Calcitovce čaka težje delo kot na prvi tekmi v Kamniku, sicer pa v letošnji sezoni s Kranjčani še niso izgubili.

  „Če bo igral Matej Kk, bo Triglav zagotovo močnejši, toda ne glede na to, v kakšni zasedbi bodo Kranjčani igrali, bomo morali od prve minute od prve točke začeti igrati svojo pravo igro. Kranjčani so se v letošnji sezoni pokazali kot izredno borbena ekipa, ki se nikoli ne preda, zato nas čaka vse prej kot lahko delo. Dejstvo je, da bomo v vlogi favorita in morali se bomo navaditi, da bomo morali v vsako tekmo iti na polno ne glede na to, kdo je na drugi strani mreže. V modri skupini ni slabe ekipe. Vsi so že dokazali, da znajo igrati odbojko.“

  Po prvem delu modre skupine je vrstni red isti, kot je bil po rednem delu državnega prvenstva. „ACH je dokazal, da je najmočnejši, največ smole pa so imeli Kanalci, ki so se ukvarjali s poškodbami in boleznijo. Verjetno imajo prav oni največ rezerv, mislim pa, da je trenutni vrstni red pričakovan. Toda tako ali tako se bo vse odločalo v končnici državnega prvenstva, čeprav ni nepomembno na katerem mestu bo ekipa končala modro skupino. V njej si za zdaj še lahko privoščijo kakšen spodrsljaj. Od prve četrtfinalne tekme končnice si ga ne bodo več smele,“ je še dodal starejši od bratov Štern, ki v letošnji sezoni dobro izkorišča priložnosti, ki mu jih namenja trener Marko Brumen.

  V kranjski ekipi so modro skupino začeli s številnimi težavami. Predvsem to velja za odsotnost bratov Kk in že s te strani je bila za kranjske odbojkarje uvrstitev v modro skupino več kot dobrodošla, saj so bili na ta način rešeni vseh skrbi glede obstanka v ligi.

  „S tega stališča je to zagotovo pozitivno. Na ta način smo imeli priložnost, da igralci v miru pozdravijo svoje poškodbe, česar si, če bi igrali v zeleni skupini, verjetno ne bi mogli privoščiti. Po drugi strani priložnost za igro dobivajo igralci, ki si to zaslužijo in igrajo, ker delajo pridno čez celo leto. Čeprav smo do zdaj osvojili le eno točko, smo bili na nekaterih tekmah zelo blizu uspeha, kot recimo na tekmi s Salonitom, pa tudi proti Panviti smo bili v dveh nizih blizu uspeha. Res je, da smo vse dozdajšnje tekme igrali v nepopolni zasedbi, vendar svoje ekipe ne gledam na ta način, kajti kdorkoli je na igrišču mora dati vse od sebe in na vsaki tekmi skušamo presenetiti nasprotnika. Tako bo tudi v soboto, ko računamo, da bo lahko zaigral Matej Kk. Svojo formo počasi že načrtujemo za končnico prvenstva. Do nje je še mesec dni časa, vendar delo v fitnesu prilagajamo končnici, da bodo fantje v tistem trenutku telesno najbolj pripravljeni. V tem času smo se veliko ukvarjali tudi z določenimi taktičnimi zadevami. Tako zdaj preizkušamo nov sistem na sprejemu servisa, ko float servise sprejemata le dva sprejemalca in mislim, da smo na dobri poti,“ pa pred jutrišnjim obračunom v ŠD Planina razmišlja Sašo Rop, trener kranjskih odbojkarjev.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorja: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Astec Triglav v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Svit Hafner, Aleš Kk, Martin Hrast.
  Sprejemalci: Žiga Lužovec, Miha Mali, Matej Kk.
  Blokerji: Maks Josipović, Jan Maček, Jure Lakner, Rok Rezar.
  Korektorja: Janko Bregant, Timotej Gal Kos.
  Prosta igralca: Nik Vene, Miha Bežek.
  Trener: Sašo Rop, pomočnik trenerja: Gregor Perhaj.

   

  Pari šestega kroga 1. DOL – modra skupina

  Jutri: Astec Triglav – Calcit Volleyball (ŠD Planina, 18:00), Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 20:00), 25. februar: Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad (ŠD Kanal,19:00).

   

  Lestvica v 1. DOL – modra skupina

  TekmeSetiTočke v setih
  poz.ekipatočkezm.izg.zm.izg.količnikzm.izg.količnik
  1Calcit Volleyball21411452,8004443971,118
  2ACH Volley21401252,4003913451,133
  3Panvita Pomgrad14321181,3754334151,043
  4Salonit Anhovo1122871,1433313241,022
  5Krka4145140,3573884370,888
  6Astec Triglav1054150,2674064750,855

   

  Komentarji