Tokrat v prednosti bankirke

  Še zlasti boleč je bil za ekipo Calcita Ljubljane boleč poraz v finalu pokala Slovenije, ko je v prvih dveh nizih popolnoma odpovedala. Šele v tretjem so se varovanke Gašperja Ribiča prebudile, bile v priložnosti, da osvojijo niz, morda pridejo tudi do preobrata, vendar so v končnici niza še enkrat popustile. Vendar je to zdaj že preteklost, življenje se odvija naprej in že jutri bodo imele aktualne državne prvakinje priložnosti, da se vsaj delno oddolžijo za poraz v finalu pokala Slovenije, pa tudi za poraza v prvem delu državnega prvenstva in v srednjeevropski ligi.

  V finalu pokala se je zgodilo tisto, česar smo se najbolj bale, da bomo po dveh porazih z 2:3, na obeh tekmah pa smo imele veliko priložnosti za zmago, popolnoma pregorele v svoji želji. Dejstvo je, da smo bile v finalu pokala popolnoma nebogljene, toda na to se nima več smisla ozirati. Pred nami so nove preizkušnje,“ je odločna Meta Jerala, prosta igralka trenutno drugouvrščene ekipe državnega prvenstva, ki bo z Mariborčankami jutri igrala še svojo četrto tekmo v letošnji sezoni. V rezultatskem smislu jim tekma kaj veliko ne bo prinesla, kajti bankirke bodo modro skupino začele s prvega mesta, lahko pa jim prinese vrnitev samozavesti in potrdilo, da lahko premagajo Novo KBM Branik.

  Vsaka prihodnja tekma, vsak trening je za nas zelo pomemben, da spet vzpostavimo svoj sistem igre in si dvignemo samozavest. Tako vsaka igralka posamično, kot celotna ekipa, saj je zdaj nekoliko načeta. Seveda bo do konca sezone še veliko medsebojnih dvobojev z Branikom in čeprav v rezultatskem smislu ne bo tako pomembna, bo pomembna zato, da si omogočimo lažjo in lepšo prihodnost,“ se je novega dvoboja z aktualnimi pokalnimi prvakinjami dotaknila Meta Jerala.

  Med tednom so Calcitovke igrale tudi svojo zadnjo domačo tekmo v ligi prvakinj. Na njej so bile blizu tako želenega osvojenega niza do katerega bi morda prišle, če bi bile nekatere sodniške odločitve drugačne in če bi bilo ob koncu niza več zbranosti na sprejemu.

  Da bi v ligi prvakinj lahko prišel do niza, mora ekipa, kot je naša, do zadnje točke odigrati brez napake. Sodniške napake so vedno bile in vedno bodo, to ne sme biti izgovor in kljub tem spornim odločitvam, v ključnih trenutkih tekme nismo bile dovolj zrele, da bi vsaj en niz rešile v svojo korist. Toda to, kar nam ni uspelo proti Novari, nam morda lahko uspe na Poljskem. Za nas bo to zadnja priložnost, da pridemo do želenega cilja in z dobrim občutkom končamo s tem tekmovanjem. Zdaj smo se že navadile na raven igranja, vemo, kaj lahko pričakujemo od nasprotnic, kar bom treba maksimalno izkoristiti, saj zato tudi treniramo dvakrat dnevno,“ je še dejala odbojkarica Calcita Ljubljane.

  Že danes bo v 17. krogu prve ženske lige tekma v Braslovčah, kjer domača ekipa računa na zanesljive točke. V Novi Gorici bo na sporedu primorski obračun, v njem ima več možnosti GEN-I Volley, tako kot tudi vitalovke v dvoboju s Pucončankami. Za ekipo Gregorja Rozmana bo to lepa priložnost, da prekine serijo petih zaporednih porazov. V Hočah pa se obeta že prva od nekaj tekem v boju za obstanek v ligi, ekipa, ki bo na njej zmagala, bo mali korak bliže želenemu cilju.

  Pari 17. kroga v 1. DOL za ženske

  Danes: Braslovče – Aliansa-Šempeter (OŠ Braslovče, 19:00), sobota, 23. januar: Nova KBM Branik – Calcit Ljubljana (ŠD Lukna, 18.00), GEN-I Volley – Luka Koper (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), UOK Vital Ljubljana – Kema Puconci (ŠD Galjevica, 19:00), Formis – Zgornja Gorenjska (VŠD Hoče, 16:30).

   

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  47

  16

  0

  48

  4

  2

  Calcit Ljubljana

  43

  14

  2

  45

  10

  3

  GEN-I Volley

  38

  13

  3

  41

  20

  4

  Luka Koper

  31

  11

  5

  35

  22

  5

  UOK Vital Ljubljana

  24

  8

  8

  28

  29

  6

  Braslovče

  18

  6

  10

  23

  34

  7

  Zgornja Gorenjska

  11

  4

  12

  17

  39

  8

  Kema Puconci

  11

  3

  13

  22

  41

  9

  Formis

  11

  3

  13

  17

  42

  10

  Aliansa-Šempeter

  6

  2

  14

  9

  44

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji