S Krko na stara pota

  Kot da je zmaga v finalu pokala Slovenije kamniškim odbojkarjem vzela nekaj tistega elana, ki je potreben, da ekipa zmaguje. Nobeden od treh porazov, v Murski Soboti s Panvito Pomgradom, Mariborom doma in v sredo proti Lokomotivu iz Harkova, za Kamničane ni bil usoden, toda, če je soditi po igri v Ukrajini, se njihova forma spet vzpenja.

  Predvsem za poraz v Harkovu velja, da smo izgubili proti kakovostnejši ekipi in pred neverjetnim vzdušjem. V Ukrajinki je bil uspeh že osvojeni niz, vsaj zame, mislim pa, da smo prikazali dokaj všečno sliko. Res je, da smo naredili, kakšno napako preveč, toda proti boljšemu nasprotniku je treba več tvegati, kar se ti včasih ne obrestuje. Glede porazov proti Panviti in Mariboru pa … Mnogi govorijo, da po veliki zmagi v pokalu naše glave niso bile na pravem mestu, vendar se s tem ne strinjam. Kot ekipa smo v vsako tekmo stopili enotno, z željo po zmagi, žal pa se nam ni izteklo. Lahko bi se izgovarjali na utrujenost in druge dejavnike, ampak preprosto ni šlo,“ se je Domen Kotnik, v letošnji sezoni vse boljši sprejemalec kamniške ekipe dotaknil zadnjih treh porazov.

  Toda v letošnji sezoni so Kamničani na igrišču naredili že toliko dobrega, da tudi manjša serija porazov ne bi smela vplivati na nadaljnji potek sezone. Po takšni seriji zmag, ki so jo nanizali, je logično, da tu in tam pride tudi do manjšega padca, tiste najpomembnejše tekme pa so tako ali tako pred njimi.

  Porazi so sestavni del igre, je pa res, da zdaj toliko bolj bodejo v oči, ker so prišli trije zapored. Vendar je pred nami zdaj tekma s Krko, kar bo priložnost, da spet začnemo zmagovati. V primerjavi s pokalno tekmo bodo imeli Novomeščani prednost domačega igrišča, toda ne glede na to verjamem, da bo pristop pravi in da bomo šli z glavo na tekmo. Zagotovo pa do zmage ne bomo prišli samo s tem, da bomo samo stopili na igrišče, kajti tudi Krka ima svoje kvalitete. Da smo boljši, bomo morali dokazati na igrišču,“ pravi Kotnik, ki si uspeha želi tudi v sredo na povratni tekmi pokala challenge.

  Za ukrajinske odbojkarje bo manjši šok, ko bodo videli našo dvorano, saj so navajeni na dvorane z visokim stropom, kakršno imajo tudi sami. Ukrajinci so v sredo kar nekaj žog rešili tako, da je šla žoga skoraj do stropa, česar si v naši dvorani ne bodo mogli privoščiti. Prav tako ne bodo imeli podpore svojih navijačev. V Harkovu je bilo vzdušje res neverjetno, dvorana je bila polna, uro pred tekmo pa je bilo na tribunah okoli 500 navijačev, kar si v Sloveniji težko predstavljamo. Ampak ne glede na vse, tudi mi imamo svoje adute, ki jih bomo skušali unovčiti. Tudi v primeru poraza ne bo nič tragičnega, bi bil pa za vse nas izziv igrati z ruskim Fakelom, čeprav nas bi čakalo šest tisoč kilometrov potovanja,“ se je 22-letni bodoči jedrski fizik že dotaknil tudi sredine tekme z Lokomotivom iz Harkova.

  V domačem prvenstvu pa bodo jutri na sporedu še štiri tekme. Na Ravnah bo domači Fužinar proti Šempetranov lovil točke v boju za obstanek, na drugi strani bi gostje z novimi tremi točkami že zaplavali proti varnim vodam. Treh točk v boju za obstanek si želijo tudi Žirovničani, vendar ima v Gorenjskem derbiju prednost domači Triglav. Tako kot tudi ACH Volley, ki bo po zmagi v ligi prvakinj gostil Maribor, nadvse zanimivo bo tudi v Murski Soboti, kamor prihaja Salonit.

  Pari 17. kroga v 1. DOL za moške

  Sobota, 23. januar: Krka – Calcit Volleyball (ŠD Marof, 20:00), Fužinar Metal – SIP Šempeter (OŠ Prežihov Voranc, 18:00), ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 18:00), Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Triglav Kranj – National Žirovnica (ŠD Planina, 19:00).

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  42

  14

  2

  46

  13

  2

  Calcit Volleyball

  37

  12

  4

  40

  16

  3

  Panvita Pomgrad

  31

  11

  5

  39

  24

  4

  Maribor

  31

  10

  6

  36

  24

  5

  Salonit Anhovo

  25

  10

  6

  34

  29

  6

  Triglav Kranj

  25

  8

  8

  29

  32

  7

  Krka

  18

  6

  10

  26

  37

  8

  SIP Šempeter

  17

  5

  11

  25

  36

  9

  National Žirovnica

  9

  3

  13

  13

  43

  10

  Fužinar Metal Ravne

  5

  1

  15

  11

  45

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji