Starejši dečki že v A ligi

  Nedeljski turnir na OŠ Stranje je bil predvsem pomemben za vsa tri vodilna moštva v kvalifikacijski skupini B, se pravi Črnuč, Žirovnice in domačinov iz Kamnika. Že prva tekma je bila pomembna tako za Kamničane kot tudi Črnuče, ki so na prvem turnirju v Črnučah slavili z 2:0 (24, 23). Oba trenerja sta imela na razpolago vse svoje najboljše igralce. Tako so Kamničani začeli na sprejemu s Finkom in Zalogarjem, na mestu blokerja z Laknerjem in Kaduncem, na podaji s Sadjakom, korektorjem Kutnarjem in na mestu prostega igralca Vidcem. Sanjski začetek tekme je pripadel Kamničanom, ki so predvsem z dobrim servisom in učinkovito igro v napadu prišli do visoke prednosti z 8:1. Vendar so se igralci s Črnuč hitro pobrali in po minuti odmora zaigrali bolje. Počasi so začeli loviti vrstnike iz Kamnika in jih pri rezultatu 11:13 že skorajda tudi ujeli. Toda po seriji dobrih servisov Sadjaka in Zalogarja, ki sta spravljala v obup sprejemalce nasprotne ekipe, je bil niz odločen. Prvi niz se je končal z izidom 25:12. Tudi drugi niz so Kamničani začeli z isto postavo in spet po seriji odličnih servisov Zalogarja prišli do prednosti 10:0 in tekmo praktično že odločili v svojo korist. Predvsem borbenost in ekipni duh je prinesel Kamničanom, tako želeno zmago za uvrstitev v A ligo. Tako so slavili z rezultatom 2:0 in se praktično že uvrstili v A ligo. Za zmago velja pohvaliti prav vse igralce, tudi rezerve, ki so z glasnim spodbujanjem navijali za soigralce.

  Druga tekma med Žirovnico in ACH Črnučami je pripadla ekipi s Črnuč, ki so jo slavili z 2:1 in se prav tako uvrstili že v A ligo. Čeprav je na sporedu še en krog kvalifikacij, ekipa iz Žirovnice nima pravih možnosti za preboj v A ligo, saj ima najslabšo razliko v nizih, na zadnjem turnirju pa bi morali premagati tako Kamničane kot ekipo iz Ljubljane. Tretja tekma med Žirovnico in Lubnikom je bila bolj le formalnost, kajti igralci Lubnika so bili toliko slabši, da niso imeli realnih možnosti za osvojitev častnega niza. Tudi četrta tekma turnirja med domačim Calcitom in Lubnikom ni bila kakovostna, kajti vrstniki iz Škofje Loke so delali preveč lastnih napak, kar je trener Kamničanov izkoristil, da so na parket stopili prav vsi igralci. Tekmo so mladi Kamničani slavili z rezultatom 25:15 in 25:4.

  Ekipo Kamničanov so sestavljali: Jan Fink, Aljaž Zalogar, Matic Sadjak, Jakob Kutnar, Matija Lakner, Peter Kadunc, Andrej Videc, Jakob Krt, Matija Jerič, Jaša Ravnikar, Gaj Prah, Lan Spruk in Andraž Zalogar.

  V nedeljo je bila aktivna tudi druga ekipa starejših dečkov Calcit Volleyballa, prva je tokrat počivala. Varovanke Željane Blaagojevič so se na turnirju v Krškem izkazale na prvi tekmi z zmago proti ekipi Kočevja z rezultatom 2:0 (15, 22). To je bila njihova druga zmaga v kvalifikacijski skupini E. Blizu uspeha so bile tudi na drugi tekmi, v kateri so šele v tie-breaku in to po hudem boju morale priznati premoč Novomeščank. Končni izid je bil 2:1 (-22, 20, 13) za Novo mesto.

   

  Izidi starejših dečkov

  Turnir na OŠ Stranje: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_DCI_kv/2014_DCI_k_B

   

  Izidi starejših deklic

  Turnir v Krškem:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_DCE_kv/2014_DCE_k_E

   

  Komentarji