Starejše deklice že v polfinalu

  Čeprav so Kamničanke domače odbojkarice premagale z 2:0, do zmage niso prišle na lahek način. V prvem nizu so pred končnico sicer že vodile s štirimi točkami prednosti (20:16), vendar so se jim borbene domačinke približale na dve točki zaostanka (21:19 in 22:20), trenerka Tanja Božinović pa ni imela več polminutnega odmora. Toda kot že nekajkrat v letošnji sezoni, so njene varovanke prebrodile manjšo krizo, tako da ni prišlo do napete končnice. V drugem nizu so ves čas nadzorovale rezultat ter si z zmago tudi praktično zagotovile igranje na polfinalnem turnirju. Toda navkljub temu so tudi tekmo proti Krimu odigrale resno, brez podcenjevanja. Nekaj več težav so imele le v prvem nizu, v drugem pa so, podobno kot proti Grosupeljčankam, vodile od samega začetka ter še osmič v svoji skupini prišle do zmage. Z njo so si tudi bolj ali manj zagotovile prvo mesto v skupini, saj jih na zadnjem turnirju v A ligi, ki bo na sporedu 12. aprila, na OŠ Šmartno pod Šmarno goro, čakata le še tekmi proti ekipi Mladi Jesenice in domačemu Šentvidu Žlindri.

  Tudi na tem turnirju so naše starejše deklice prikazale zelo dobro igro. Manjši padec so imele le v prvem nizu proti Grosupeljčankam, vendar so dokazale, da se znajo vrniti v igro in presenetiti nasprotnika v končnici. Druga tekma, proti Krimu, je bila s psihološkega vidika precej lažja. Dobro, v prvem nizu sicer nismo prikazali najboljše igre, toda razlika v kakovosti, tako posamični kot ekipni je bila le prevelika. Dekletom je uspelo zadržati mirne glave, medtem ko je bil drugi niz bolj ali manj rutinski, hkrati pa tudi priložnost za kakšno rezervno igralko,“ je po novih zmagah svojih varovank dejala Tanja Božinović.

  Za starejše deklice Calcit Volleyballa so v Grosupljem igrale: Eva Pogačar, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Zala Špoljarič, Sara Sitar Sara, Eva Skvarč, Neža Ladinik – libero1, Lana Žužek, Tija Žirovnik, Atena Gojak – libero2, Eva Seretin, Klara Ogrinec in Klara Flerin.

   

  Izidi petega kroga A lige – zahodne skupine 2

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_dce_A/2014_dce_AZ2

  Foto: Grega Skvarč

  Komentarji