Niso še izgubili upanja

  Čeprav so včeraj mladi kamniški odbojkarji nastopili močno oslabljeni, in čeprav so obe tekmi izgubili in si s tem zmanjšali možnosti za uvrstitev v polfinale, z igro niso razočarali. „Do zdaj še se v A ligi še ni zgodilo, da bi bila prisotna celotna prva postava! Se pravi, da vedno pogrešamo vsaj enega ali dva ključna igralca, zaradi katerih se nam potem podre celotni sistem igranja. Tako je bilo tudi včeraj na turnirju v Stranjah. Ampak ne glede na to, da smo včeraj igrali močno oslabljeni, smo prikazali enega boljših turnirjev v letošnji sezoni. Vsaj pristop je bil pravi in tudi sama igra je bila všečna, vendar nam je v obeh tekmah na koncu zmanjkalo nekoliko športne sreče. Ta nam že celotno sezono obrača hrbet. Kot, si ne bi upali zmagovati,“ je po dveh porazih dejal trener starejših dečkov Calcita Jure Sitar.

  Tako so Kamničani včeraj proti Brezovici v prvem nizu vodili v sami končnici in imeli dve zaključni žogie za zmago, vendar so ga izgubili z izidom 26:28. Na ta način so v letošnji sezoni izgubili že vsaj šest, sedem nizov, ko so vodili vse do zaključne žoge za zmago v nizu, nato pa ostali praznih rok. Tudi drugi niz je bil dokaj izenačen, čeprav so v sami končnici spet izgubili tekmo z rezultatom 0:3 (-26, -22). Vendar je bila za varovance Jureta Sitarja bolj pomembna tekma proti Žužemberku, ki je v Stranje prišel v popolni zasedbi. Žal se jim tudi na tej tekmi ni izšlo v končnicah nizov. V drugem nizu so vodili z 22:18 in imeli protinapad za 23:18, vendar je žoga bila za kak centimeter predolga. In tako še en niz več izgubili na razliko. „To se nam letos dogaja prepogosto in predvsem gre to iskati v naši nestabilnosti v igri. Lahko tudi iščemo izgovore v neuigranosti, kajti vsak turnir moramo menjati kakega igralca. Tudi tokrat smo bili prisiljeni dati podajalca na sprejem, blokerja na korektorja, igrati z liberom, ki je prvič v letošnji sezoni odigral tekmo. V ekipi nimamo nekega super zvezdnika, ki bi sam lahko odločil tekmo in predvsem v končnicah nimamo igralca na katerega bi se lahko zanesli. Ampak, nič še ni izgubljeno, zato gremo na zadnji turnir A lige z dvignjeno glavo in polno optimizma, saj sta tako ekipi Prvačine kot Krke premagljivi,“ je pred zadnjim turnirjem, ki bo na sporedu 12. aprila, v Novem mestu, odločen Sitar.

  Za starejše dečke Calcit Volleyballa sta na sprejemu igrala Jan Fink in Nejc Kutnar, ki ga je pozneje zamenjal Krt, na podaji je igral Matic Sadjak, na mestu blokerjev Jan Vrhovnik in Peter Kadunc, na mestu korektorja Matija Lakner in na mestu prostega igralca prvič letos Gaj Prah. V postavi sta bila še Nik Štebe in Jaša Ravnikar.  


  Izidi petega kroga A lige starejših dečkov

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_dki_AZ

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji