Starejše deklice spet odlične

  Na turnirju v Kamniku so varovanke Tanje Božinović prvič v letošnji sezoni igrale proti ekipi ATK Grosuplje, ki je do zdaj v drugi zahodni skupini A lige izgubila le enkrat. Večji del prvega niza so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so vodile že z 21:18, vendar so gostjam dovolile, da so z delnim izidom 5:2 prišle do točke prednosti. Toda zahvaljujoč dobri igri na mrežo so prišle Kamničanke do izenačenja, nato pa je kapetanka Eva Pogačar z dvema asoma svojo ekipo popeljala do zmage. Drugi niz so kamniške odbojkarice odigrale zanesljivo in prepričljivo ter prišle do nove zmage. Nekoliko lažje delo so imele na drugi tekmi, ko so še tretjič v letošnji sezoni igrale proti Krškemu. Z njim so igrale že v prvem delu državnega prvenstva in obakrat zmagale, zato so v drugem nizu priložnost dobile tudi igralke, ki običajno manj igrajo. Žal te priložnosti niso izkoristile na najboljši možni način, zato se se po zaostanku osmih točk (2:10) v igro spet vrnila začetna postava, ki je s potrpežljivo in vztrajno igro izid na sedemnajsti točki izenačila, v končnici pa prišla do še šeste zmage v A ligi.

  „Po treh turnirjih smo brez še poraza, vendar nas čakata še dva turnirja in štiri tekme, na katerih moramo potrditi svojo kakovost. Še enkrat se bomo pomerili z dvema dobrima ekipama, Mladi Jesenice in Grosuplje, kar pomeni, da si še nismo zagotovili prvega mesta v skupini, zato bomo morali resno odigrati nadaljevanje prvenstva. Dekleta so tudi na tem turnirju igrala zelo dobro, motivirano, veseli pa me, da so se držale dogovorov in bile ves čas disciplinirane v igri. Kljub občasnim nihanjem v igri se znajo zbrati, strniti vrste in zmagati, ko je najtežje,“je svoje varovanke pohvalila trenerka Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so na turnirju v Kamniku igrale: Eva Pogačar, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Zala Špoljaroč, Sara Sitar, Eva Skvarč, Ladinik Neža – libero1, Lana Žužek, Tija Žirovnik, Atena Gojak – libero2,Ogrinec Kalra, Eva Seretin, Flerin Klara, Neža Grošelj.

   

  Izidi četrtega kroga A lige – zahodna skupina 2

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_dce_A/2014_dce_AZ2

  Foto: Grega Skvarč

   

  Komentarji