Spočiti v boj s Kanalci

  Izredno naporen konec minulega leta, predvsem to velja za obdobje, ko je bil na sporedu prvi vrhunec domače sezone – zaključni turnir pokala Slovenije, je dodobra zdelal kamniške odbojkarje, ki so komaj čakali novoletne praznike. Leto 2017 so sicer končali s pomembno zmago na turnirju srednjeevropske lige nad slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra, s katero so si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja.

  Okoli novega leta so imeli igralci nekaj prostih dni, ki so jim prišli zelo prav. Vrnili so se s pravim elanom, tako da smo to obdobje dobro izkoristili za treninge, ki smo jih že nujno potrebovali. Verjamem, da smo se in še bomo dobro pripravili za drugi del sezone, ko nas čaka končnica državnega prvenstva. Dejstvo je, da bo zelo pomembno, kako bomo odigrali drugi del rednega dela državnega prvenstva, nato pa modro skupino in končnico, je bil z opravljenim delom svojih varovancev na treningih po novem letu zadovoljen Gašper Ribič, trener odbojkarjev Calcit Volleyja.

  Za Kamničani je dolg premor, toda že do konca prihodnjega tedna, ko jih v Pliberku čaka še zadnji turnir rednega dela srednjeevropske lige, bodo odigrali pet težkih tekem. Predvsem to velja za prve tri v domačem prvenstvu, v katerem bodo v sredo gostili Salonit, ki so ga v zadnjem medsebojnem obračunu premagali na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, v soboto se bodo pomerili v Kranju proti vse boljšemu Triglavu, ki jih je namučil v polfinalu pokala Slovenije, prihodnji torek pa še z ACH Volleyjem pred svojimi navijači.

  Že sredina tekma s Kanalci in sobotna s Kranjčani bosta dobri preizkušnji za našo ekipo, da bomo lahko preverili, ali smo v tem pripravljalnem obdobju dobro trenirali. Upam, da bomo resnično prikazali dobro igro. Prvo tekmo bomo igrali doma, vemo pa, da je Salonit vedno neugoden nasprotnik, vendar bi rad videl, da se osredotočimo na svojo igro in da odigramo boljše, kot smo večji del decembra, ko smo zabeležili nekaj porazov. Če bo tako, se lahko nadejamo dobrega izida, je pred dvobojem s Kanalci razmišljal Ribič, ki se bo s kamniško ekipo do konca rednega dela državnega prvenstva podal v boj za drugo mesto.

  Trenutno smo s tekmo manj četrti, tako da bomo morali do konca rednega dela sezone dobiti vse tekme, če bomo želeli v modri skupini začeti z drugega mesta. Verjamem, da do tega lahko pridemo, saj imamo dobro ekipo, ki je tega sposobna. Bomo pa morali vsako tekmo odigrati na polno. Razen manjših mikro poškodb drugih težav nimamo, tako da bomo lahko računali na vse igralce, je še dejal lani najboljši trener v slovenski moški odbojkarski ligi.

  Za odbojkarje Salonit Anhovega bo gostovanje v Kamniku že drugo zaporedno v letu 2018. Minuli četrtek so v zaostali tekmi osmega kroga morali priznati premoč ACH Volleyja, s točko manj pa so trenutno mesto za Calcit Volleyjem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji