Slovenski odbojkarji izpolnili cilj

  Izbranci Andree Gianija so po prepričljivi zmagi na turnirju v Stožicah, ko so brez izgubljenega niza premagali Katar, Tunizijo, in Venezuelo, na drugem turnirju v Solunu pa so bili še enkrat boljši od Katarja, nato pa so premagali tudi Portoriko. Na zadnji tekmi so sicer morali priznati premoč grških odbojkarjev, vendar so se kljub temu na zaključni turnir uvrstili kot prvouvrščena ekipa. S tem je bil prvi del načrta izpolnjen, drugi jih je čakal v Frankfurtu.

  V polfinalu zaključnega turnirja so slovenski odbojkarji na najboljši možni način vrnili Grkom za poraz v Solunu, saj so zmagali s 3:0 (22, 20, 16), pomemben delež k zmagi pa je dal tudi Klemen Hribar, ki je na mestu prostega igralca zamenjal obolelega Janija Kovačiča. Slovenska reprezentanca je igrala v postavi: Štern, Pajenk 6, Šket, Gasparini 12, Hribar, Vinčić 3, Štalekar, Koncilja 8, Klobučar, Ropret 2, Urnaut 9, Čebulj 6. V drugem polfinalu so domačini Nemci s 3:0 (16, 19, 22) premagali Tajvan.

  Na žalost je Jani Kovačič pred polfinalno tekmo zbolel, meni pa se je ponudila priložnost za igro. Na začetku je bilo nekaj nervoze, a je hitro minila. Menim, da je bil moj debi uspešen, vedno pa se lahko igra še bolje. S sprejemom sem zadovoljen, v obrambi pa so bile pomanjkljivosti v postavitvi, ki jih moram že jutri popraviti, seveda, če bom spet dobil priložnost. Upam, da se Kovačič pozdravi, sam pa bom v pripravljenosti kot vedno. Seveda sem zadovoljen tudi z igro ekipe, ustvarili smo luštno vzdušje in to je bil ključ do uspeha, je po zmagi nad Grki za Slovensko tiskovno agencijo dejal Kamničan Klemen Hribar.

  Drugouvrščena reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva je s še eno odlično igro prišla do pomembne zmage tudi v velikem finalu. Nemci so bili, z izjemo tretjega niza, ko je slovenskim odbojkarjem nekoliko popustila zbranost, popolnoma brez možnosti, do prvega mesta v tretji kakovostni skupini svetovne lige pa so prišli v postavi: Štern, Pajenk 9, Šket, Gasparini 14, Hribar, Vinčić 6, Štalekar, Koncilja 10, Klobučar, Kovačič, Ropret 1, Urnaut 17, Čebulj 16, Purič.

   

  Komentarji