Slovenke brez poraza v polfinale

    Čeprav pot v grški Megapoli ni bila najbolj ugodna, saj so organizatorji turnirja pozabili na slovenske odbojkarice na letališču v Atenah – šofer avtobusa je ponje prišel šele po več kot dveurnem čakanju, so izbranke Bruna Najdiča tudi drugi turnir evropske lige končale brez poraza. Na prvi tekmi so s 3:1 (18, 19, -23, 23) premagale Madžarke, točke za slovensko reprezentanco pa so dosegle tudi štiri odbojkarice Calcita Volleyballa. Najbolj učinkovita je bila Monika Potokar, ki je dosegla 14 točk, 11 jih je dosegla Tina Grudina, šest Urška Igličar in eno Mojca Božič, Meta Jerala pa ni dobila priložnosti za igranje. Sicer pa so točke za slovensko izbrano vrsto dosegle še Živa Recek 4, Marina Cvetanović 13 in Saša Planinšec 14.

    Slovenske so na drugi tekmi z odlično igro premagale domačinke Grkinje in si na ta način zagotovile prvo mesto v skupini. Točke za zmago s 3:0 (21, 13, 23) so prispevale: Božič 2, Igličar 1, Recek 5, Najdič 1, Cvetanović 7, Potokar 9, Planinšec 9 in Grudina 13. Na zadnji tekmi prvega dela evropske lige pa so Slovenke ugnale še Romunijo s 3:0 (17, 18, 13). Tokrat so točke dosegle Igličar 11, Recek 7, Najdič 1, Lana Ščuka 7, Potokar 7, Planinšec 10, Grudina 10. V reprezentanci so bile še Nika Blagne, Katja Medved in Tina Kaker.

    Za zdaj še ni znano, ali bo o prvem mestu odločal zaključni turnir najboljše četverice, treh zmagovalk skupin in najboljše drugouvrščene ekipe. Ob Sloveniji si je mesto v polfinalu zagotovil že Azerbajdžan, zadnji turnir v skupini 1, v kateri so reprezentance Slovaške, Poljske, Belorusije in Albanije bo v Albaniji od 17. do 19. junija. V tej skupini z osmimi točkami vodi Slovaška, šest jih ima Poljska, tri Belorusija in eno Albanija.

     

    Komentarji