Beltrami na klopi calcitovk

  Po dveh naslovih državnih prvakinj, dveh prvih mestih v srednjeevropski ligi in enem osvojenem pokalnem naslovu se je po koncu minule sezone Ribič odločil, da po treh letih dela z odbojkaricami Calcit Volleyballa  zapusti njihove vrste. Ribič bo v novi sezoni, potem ko se je vodstvo kluba sporazumno razšlo z Markom Brumnom, vodil moško ekipo Calcita Volleyballa. Namesto njega bo aktualne državne prvakinje vodil Beltrami, ki ima navkljub mladosti za sabo že pestro trenersko kariero.

   

  Beltrami je svojo trenersko kariero začel kot pomočnik Luciana Pedulle v ekipi Chieri, nato pa je leta 2009 kot pomočnik trenerja z Asyselom iz Novare osvojil pokal CEV. Od leta 2009 do 2010 je bil pomočnik selektorja nemške reprezentance Giovannija Guidettija, v tem obdobju pa je bil tudi prvi trener Chierija, ki je takrat igral v italijanski A-2 ligi. Njegov naslednji klub je bila Bologna, v sezoni 2013/14 je bil trener zdajšnjega evropskega prvaka Pomi Casalmaggioreja, v minuli sezoni pa je vodil ekipo Liu-Ju Modeno, za katero je lani igrala nekdanja igralka Calcita Ljubljane Lana Ščuka.

   

  V letošnji sezoni bo Beltrami v drugem krogu lige prvakinj s kalcitovkami igral prav proti svoji nekdanji ekipi, ki se je združila z Nordmeccanica Piacenzo. Ekipa Liu-Ju Nordmeccanica Modena bo v Ljubljani gostovala 1. novembra, povratna tekma pa bo štiri dni pozneje v Modeni.

  Komentarji