Sezono končale na drugem mestu

  Nova KBM Branik – Calcit Volley  3:0 (23, 18, 15)

  Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 1500, sodnika: Skudnik (Mežica), Novak (Dvor).

  Nova KBM Branik: Mlakar 16, Košenina, Kavčič 14, Sužnik (L), Bračko, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Sobočan 10, Jerala 2, Pintar 5, Blagne, Koskelo (L), Krajnc. Trener: Samo Miklavc.

  Calcit Volley: Kostić, Grudina 6, Frantti 5, Mihevc 9, Blažič 7, Mihalinec 9, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič (L), Brčić 2, Mijoč 8. Trener: Gregor Rozman.

  Mariborske odbojkarice so za svojo petnajsto lovoriko potrebovale le še eno zmago, na drugi strani so se Kamničanke nadejale preobrata, in če nič drugega, da bi vsaj za nekaj dni odložile odločitev o naslovu državnih prvakinj. V prvem nizu so bile blizu uspeha, v nadaljevanju pa oslabljene gostje niso več našle protiorožja za razpoloženo domačo ekipo.

  Na prvi tehnični odmor v uvodnem nizu so po dveh zaporednih točkah Tine Grudine z dvema točkama prednosti odšle kamniške odbojkarice, ki so prvič zašle v težave na servis Marine Kavčič. Domačinke so z delnim izidom 4:0 povedle z 10:8, a je Katja Mihevc z asom izid na 12. točki izenačila. Že v prvi akciji po vrnitvi na igrišče po drugem tehničnem odmoru je bila v napadu uspešna Pia Blažič, spet pa je bila Kavčičeva s svojimi servisi tista, ki je Mariborčanke vrnila v igro. V končnici so Kamničanke z dvema lastnima napakama domačinkam omogočile, da so prišle do dveh zaključnih žog, drugo je nato izkoristila Iza Mlakar.

  Drugi niz se je začel po željah domače ekipe, ki je izkoristila nezbranost gostij na sprejemu in v napadu. Z asom Anite Sobočan in novem uspešnem napadu Mlakarjeve so Mariborčanke na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk, ki so jo povečale na 12:5. Kamničanke so sedem točk zaostajale tudi tik pred odhodom na drugi tehnični odmor, a so se po uspešnem Ali Frantti, ki je na začetku drugega niza le vstopila v igro, domačinkam približale na dve točki zaostanka (13:15). Do preobrata ni prišlo, kajti spet je v njihovi ekipi zaškripalo na sprejemu, Mariborčanke pa so prek Anite Sobočan in Marine Kaučič povedle z 2:0 v nizih.

  Tudi v tretjem nizu so bile varovanke Sama Miklavca bolj razpoložene za igro. Že do prvega tehničnega odmora so si priigrale štiri točke prednosti, ob drugem so po novi točki Mlakarjeve vodile že s 16:9. Čeprav so se Kamničanke v polju dobro borile, ob slabšem sprejemu niso razvile nevarnejšega napada, za preobrat pa bi morale imeti tudi kakšen blok več. Visoko vodstvo domačih odbojkaric ni uspavalo, zadnjo točko v letošnji sezoni pa je z asom dosegla Kavčičeva.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Nikoli ne bomo izvedeli, kaj bi bilo, če bi izkoristili svojo priložnost v prvem nizu, vendar se s tem nima smisla obremenjevati. Dejstvo je, da smo imeli priložnost, da pridemo do vodstva z 1:0 v nizih, toda kljub temu da smo bili v drugem in tretjem nizu praktično ves čas v rezultatskem zaostanku, so dekleta vztrajale do konca. To je bilo videti, to je bilo čutiti, zato jih moram pohvaliti in se jim zahvaliti, da so zdržale celotno sezono, saj jim ni bilo lahko. Navkljub vsem težavam s poškodbami so vztrajale do konca, kaj več od drugega mesta pa v tem trenutku nismo bili sposobni. Pred sezono sem si osebno želel več, v tej smeri smo tudi delali, ampak težko je, ko v ključnih trenutkih sezone izgubiš tri igralke, ki so med nosilkami igre in to se mora odraziti na samo ekipo.

  Napisal: Miha Štamcar


  Komentarji