Sedmo mesto za kadete

  Za konec letošnje sezone so varovanci Aleša Hribarja na prvi tekmi novomeškega turnirja igrali z domačo Krko in jo po hudem boju premagali z 2:1 (19,-21, 11) v nizih. Na drugi tekmi je bil Astec Triglav boljši od Gokop Frama, tako da so se Kamničani s Kranjčani pomerili za končno peto mesto. V še eni razburljivi tekmi, na kateri je bil izid ves čas negotov, še zlasti v tie-breaku, so se zmage z 2:1 (-22, 18, 14) veselili kranjski odbojkarji, medtem ko je Kamničane čakal še en obračun z Novomeščani, ki so v repasažu z 2:1 premagali Framčane. Tokrat so bili boljši odbojkarji Krke, ki so zmagali z 2:1 (19, -28, 11). To je pomenilo, da je Calcit Volleyball v letošnjem kadetskem državnem prvenstvu končal na sedmem mestu. Naslov državnega prvaka so osvojile Hoče.

  Čeprav smo dve tekmi izgubili in le eno zmagali, si fantje zaslužijo pohvale za prikazano igro. Na tem turnirju se je pokazalo, da nam primanjkuje tekem. Še zlasti se je to videlo v končnicah nizov, ki so kot po pravilu pripadale našim nasprotnikom. A kot rečeno, ne glede na dva poraza, smo s celotno sezono lahko zadovoljni, sploh glede na okoliščine, v katerih smo trenirali. Tu predvsem mislim na to, da smo praktično vso sezono trenirali le z maksimalno desetimi igralci na treningih. Prepričan sem, da je tudi v tej generaciji dovolj materiala, ki bi lahko prišel do reprezentančne ravni, vendar bodo morali igrati čim več tekem in se tudi na ta način normalno razvijali. Vse pohvale si zaslužijo tudi starši, ki so nam ves čas stali ob strani, je po koncu turnirja v Novem mestu in osvojenem sedmem mestu dejal trener kamniških kadetov Aleš Hribar.

  Za Calcit Volleyballa so igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Noel Šimenc, Kristjan Krt, Jure Krašovic, Bor Jese Rota, Žan Dolžan, Jan Jurič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji