Še dvigniti raven svoje igre

  Če je soditi po sredini prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, Kamničanke stopnjujejo svojo formo, vendar bodo to morale potrditi tudi na jutrišnjem gostovanju na Dunaju, predvsem pa na povratni tekmi pokala CEV v Beogradu, ki bo na sporedu prihodnji torek. Žal na tej tekmi ne bo mogla igrati Ana Katarina Hribar, igralka, ki sicer ne igra prav veliko, a je pomembna taktična menjava trenerja Gašperja Ribiča. Na prvi tekmi v Kamniku je s svojimi soigralkami doživela hladen tuš, ne toliko zaradi poraza, kot nemoči proti večkratnim srbskim in nekdanjim jugoslovanskim prvakinjam.

  „Težava je, ker so evropske tekme sredi tedna, hodim pa na medicinsko fakulteto, kjer je veliko obveznosti. Za nameček imam sredi prihodnjega tedna še izpit, tako da mi ne preostane drugega, kot da izpustim tekmo v Beogradu. Pred prvo tekmo v Kamniku smo imele za sabo praktično le dve tekmi, le na eni je igrala tudi Mekana Barnes in vse to se je odražalo na naši igri. Na drugi strani je Crvena zvezda ekipa, ki ima bogato zgodovino, dobre in kakovostne igralke z izkušnjami v ligi prvakinj in je bila vsaj stopničko pred nami. Tudi na povratni tekmi bodo Beograjčanke seveda v vlogi favoritinj, vendar menim, da ni razloga za predajo. Res je, da so Beograjčanke boljše od nas in da bodo morale moje soigralke dati 110 odstotkov od sebe, če bodo želele zmagati, toda, če ne bi verjele v presenečenje, bi bilo bolje, da bi ostale doma,“ v soigralke zaupa Hribarjeva, ki tudi sama meni, da njena ekipa počasi prihaja v želeno formo. Že na tekmi proti Celovcu je bila njihova igra že boljša, delno to velja tudi za sredino pokalno tekmo proti Go Volleyju.

  „Za nami je kar dolgo pripravljalno obdobje, v katerem nismo bile s popolno ekipo, vendar se je zdaj počasi vse začelo postavljati na svoje mesto in temu primerna je tudi naša igra. Prepričana sem, da bodo do zaključnega turnirja pokala Slovenije že v formi, ki jo načrtujemo in da gredo zadeve v pravo smer.“

  Ali gredo zadeve v prvo smer bo v marsičem pokazalo tudi jutrišnje gostovanje na Dunaju. „Poštarke“, ki so bile nekoč strah in trepet v srednjeevropski ligi, vrsto let pa so igrale tudi v ligi prvakinj, v letošnji sezoni nimamo več tako močne ekipe. Mariborčanke so jih obakrat visoko premagale, dunajske odbojkarice pa so praznih rok ostale tudi v Celovcu. V ekipi imajo le še dve tujki, obe sta Slovakinji, Nina Herelova in Erika Salanciova, vodi pa jih Italijan Rogelio Hernandez.

  „SVS Post res ni več tista ekipa, kot je bila še lani, vendar nas čaka pet, šesturna vožnja na Dunaj in ni ravno prijetno, da greš praktično s kombija na tekmo. Zato bo toliko bolj pomembno, da se bomo pred tekmo dobro ogrele. Na Dunajčanke se bomo začele pripravljati danes zvečer, znani so nam njihovi izidi, ki pa prav nič ne pomenijo. V srednjeevropski ligi lahko veliko vpliva že dolga vožnja, a se na to ne smemo izgovarjati. Vsekakor bomo to tekmo skušale izkoristiti za napredek v naši igri, domov pa se želimo vrniti z vsemi tremi točkami,“ pravi Ana Katarina, ki je pri le 22-tih letih igralka z najdaljšim neprekinjenim stažem v Calcit Volleyballu. Z njim se je leta 2010 – od zdajšnjih igralk je bila v ekipi tudi Petra Vrhovnik, ki je vmes leto dni igrala za ljubljanski Vital -, tudi veselila njegovega edinega naslova državnih prvakinj, sodelovala pa je tudi pri obeh pokalnih lovorikah. Prav zato je ena tistih igralk, ki lahko realno oceni moč letošnje kamniške ekipe.

  „Če bi jo primerjala z lansko, imamo tudi letos kakovostno ekipo. Nekaj igralk nas je ostalo iz lanske sezone, pridružile so se nam nekatere mlajše igralke, kar je prineslo dodatno motivacijo, nov veter. Nekaj časa je trajalo, da smo popolnile svoje vrste, vendar mislim, da se je to splačalo, kajti z Barnesovo smo dobili kakovostno igralko, ki bo na mlajše lahko prenesla svoje izkušnje. Me, ki smo v klubu že od lani, smo že navajene na način dela in razmišljanje našega trenerja Gašperja Ribiča, druge se še navajajo, vendar menim, da smo na prvi poti,“ je pred jutrišnjo tekmo na Dunaju še dejala Hribarjeva.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre: Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.
  Blokerke: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes.
  Korektorki: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

   

  Para četrtega kroga srednjeevropske lige

  Jutri: SVS Post Dunaj – Calcit Volleyball (ŠD Fnfhaus, 17:30), Nova KBM Branik – Sparkasse Celovec (ŠD Lukna, 18:00).

  Vrstni red: 1. Nova KBM Branik 9 (9:0), 2. Calcit Volleyball 6 (6:4), 3. Sparkasse Celovec 3 (4:7), 4. SVS Post Dunaj 0 (1:9).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec, Tine Forštnarič

  Komentarji