Prvi del naloge opravljen

  Calcit Volleyball – Go Volley 3:0 (22, 13, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 60 gledalcev. Sodnika: Atanasov in Kern.

  Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 11, Božič, Borko 7, Kregar, Vrhovnik 6, Igličar 15, Forštnarič, Hribar 2, Jerala – libero, Ščuka 12. Trener: Gašper Robič.

  Go Volley: Jurić 3, Peth 14, Bavdaž, Simčič – libero, P. Marušič 1, Grudina 3, Kolbl 15, Pahor – libero, Š. Marušič, Kerpan 1, Dvorščak. Trenerka: Majda Čičić.

   

  V minuli sezoni so Kamničanke v Modri skupini obakrat brez večjih težav opravile z nekdanjimi trikratnimi državnimi prvakinjami, ki pa v letošnji sezoni z Anito Peth in Antonijo Jurić na mestu organizatorke igre navdušujejo v prvi ligi, kjer so trenutno druge za Koprčankami. Tega se je dobro zavedal tudi domači trener Gašper Ribič, zato je tekmo začel v svoji najmočnejši zasedbi, tako kot tudi gostje iz Nove Gorice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Na servis Mojce Božič so domače odbojkarice povedle s 15:12. Po asu Tamare Borko in dobrem napadu so Kamničanke gostjam pobegnile že za pet točk, a so po polminutnem odmoru Majde Čičić, njene varovanke izid na 21. točki izenačili. V končnici so bile bolj zbrane odbojkarice Calcita, ki so izkoristile že svojo prvo zaključno žogo. Napako je naredila izkušena Anita Peth.

  V drugem nizu so Novogoričanke še povedle z 2:0, toda že ob prvem tehničnem odmoru so za domačo ekipo, ki je prevladovala v bloku in napadu, zaostajale za štiri točke. Tudi po tehničnem odmoru so Kamničanke nadaljevale z dobro igro, raznovrstno v napadu in prepričljivo v bloku, kar ji je ob drugem tehničnem odmoru prineslo že prednost osmih točk. Na servis Ane Hribar, ki je dosegla tudi dva asa, se je povečala še za štiri točke (20:8), s tem pa je bil drugi niz odločen. Zmago v drugem nizu je potrdila razpoložena Lana Ščuka. Zato pa je začetek tretjega niza minil v bolj enakovrednem boju. Svojo kakovost so potrdile tudi novogoriške odbojkarice, ki so popravile igro v bloku, pobrale nekaj težkih žog in na polminutni odmor po izjemni točki Pethve odšle s točko prednosti. Ko so s točko Teje Kolbl povedle s 15:12, so se domače odbojkarice prvič v tretjem nizu znašle v resnih težavah, zato je Ribič nalet gostij skušal zaustaviti s polminutnim odmorom. Vendar so bile njegove varovanke v še večjih težavah po bloku Kolblove, kajti Go Volley je povedel s 17:13. Visok zaostanek je le prebudil domače odbojkarice, ki so na servis Vrhovnikove, priborila ga je Barnesova, izid izenačile že na sedemnajsti točki, z dvema zaporednima blokoma Urške Igličar pa povedle z 22:20. Po polminutnem odmoru Čičićeve je točko dosegla še Ščuka, prednost treh točk pa je zadoščala za zanesljivo zmago, ki jo je potrdila Urška Igličar.

   

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: „Na trenutke smo igrali zelo dobro, na trenutke pa naredili kakšno napako preveč. Nekatere stvari, ki smo se jih dogovorili, smo odigrali premalo odločno in na ta način nasprotnicam omogočili, da so se nam priključile, v tretjem nizu pa celo povedle. V tem nizu smo izgubili tudi nekoliko na agresivnosti servisa, na ta način so tudi Novogoričanke prišle do boljšega sprejema in igre v napadu. Vendar me veseli, da smo se že pred končnico niza vrnili v igro in tudi ta niz mirno pripeljali do končne zmage. Vsaka tekma je za nas v tem trenutku dobrodošla in nam služi kot priprava na povratno tekmo s Crveno zvezdo v pokalu CEV. Vmes nas čaka še sobotno gostovanje na Dunaju, kjer bo treba odigrati boljšo tekmo, nato pa nas čaka še odhod v Beograd, kjer pričakujem, da bomo odigrali svojo najboljšo tekmo v tem ciklusu tekem, ki smo ga imeli od začetka sezone.“

  Majda Čičić: „V Kamnik nismo prišle izgubit tekme, temveč skušati prikazati svojo najboljšo igro. Prepričana sem, da bomo na povratni tekmi Kamničankam nudili še večji odpor, kajti menim, da imamo dovolj kakovosti, da to naredimo. Vse čestitke domači ekipi na zmagi, se vidi, da je bolj izkušena ekipa od nas, da so nekatere igralke že nekaj časa skupaj, toda mislim, da bomo že v bližnji prihodnosti tudi proti njim prišle do kakšnega niza, če ne celo kaj več. V povratno tekmo zagotovo ne bomo šli z belo zastavo. Našo ekipo krasi srce in ekipni duh in dokler bo tako, se nimamo česa bati. Borile se bomo do konca.“

   

  Izidi drugih tekem četrtfinala pokala Slovenije: Kema Puconci – Luka Koper 1:3 (-16, 16, -13, -23), Aliansa – Nova KBM Branik 0:3 (-22, -20, -21), Braslovče – UOK Vital Ljubljana 3:1 (20, 23, -21, 17).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji