Še drugič boljši od Sobočanov

  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad  3.0 (21, 19, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Atanasov (Kranj) in Markelj (Bled).

  Calcit Volleyball: Štalekar 8, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 11, Vidmar 7, Pereira 15, Brulec 1, Lakner, Štembergar Zupan, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 2, Šmitran 3, Rojnik 14, Đorđević 4, Flisar 11, Bogožalec 4, Drvarič, Kasnik, Ratkai – libero, Gašparin – libero. Trener: Dejan Fujs.

  Sobočani, ki jim v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, so v Kamnik prišli brez obolelega Jureta Detele, v domači ekipi pa je manjkal poškodovani Domen Kotnik, zato pa je za Calcit Volleyball prvič zaigral brazilski korektor Maxson Guilhermo Pereira. Z novo zmago, že deveto v letošnji sezoni, drugo proti Panviti Pomgradu, so Kamničani ohranili prvo mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko so odbojkarji Panvite Pomgrada s tekmo manj ostali pri treh zmagah.

  Pereira je tudi začel dvoboj s Sobočani, ob njem pa je domači trener Gašper Ribič v prvo postavo uvrstil še Jana Brulca, Jureta Okrogliča, Primoža Vidmarja, Sašo Štalekarja, Matica Videčnika in prostega igralca Klemna Hribarja. V prvem nizu so domači odbojkarji prvič povedli z asom Pereire (4:3), nato pa prednost točke ohranili do prvega tehničnega odmora. Do trinajste točke sta bili ekipi še skupaj, na servis Jana Brulca in po novi točki Pereire je gostujoči trener Dejan Fujs vzel še drugi polminutni odmor v uvodnem nizu, saj je njegova ekipa zaostajala za štiri točke (17:13). Po njem so se Sobočani še vrnili v igro, z blokom Jakoba Rojnika so zaostajali le za točko (17:18), toda v končnici so jih pokopale lastne napake. Kamničani so do vodstva z 1:0 v nizih, prišli sicer šele po tretji zaključni žogi, uspešen je bil Pereira.

  Že tako oslabljena gostujoča vrsta je na začetku drugega niza ostala še brez korektorja Aljoše Bogožalca, ki je ob mreži nerodno doskočil in si poškodoval gleženj na levi nogi. Zanj je bilo tekme konec, njegovi soigralci pa so tudi brez njega domačinom pobegnili za tri točke. Zadnjič pri izidu 6:3, z blokom Saše Štalekarja pa je bil izid pri sedmi točki že izenačen. Sobočani so na prvi tehnični odmor še odšli s prednostjo, toda po njem so Kamničani z blokom, odlikovala sta se Štalekar in Videčnik, povedli z 12:9. Z novim blokom, tokrat sta bila v njem Štalekar in Primož Vidmar, so kamniški odbojkarji pobegnili na 18:14, ravnotežje z domačimi pa je držal le Jakob Rojnik. Po napaki na servisu Mitje Pečnika so odbojkarji Calcit Volleyballa zanesljivo dobili še drugi niz.

  Tudi v tretjem nizu so bili kamniški odbojkarji boljši nasprotnik, z boljšim sprejemom, blokom in napadom, tudi z manjšim številom lastnih napak, kar jim je ob prvem tehničnem odmoru prineslo prednost treh točk, po bloku Okrogliča je bilo že 15:10. Do konca niza je bilo vse v znamenju domače ekipe, ki je brez večjih težav prišla do nove zmage.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Sobočani niso bili v polni zasedbi, kar se je v njihovi igri poznalo, še zlasti po poškodbi Bogožalca. Prva dva niza smo se še nekoliko lovili, v tretjem pa smo prišli do gladke zmage. Gostje so odigrali toliko, kolikor so s tem kadrom lahko, nas pa navkljub zmagi čaka še nekaj dela, da popravimo določene stvari. Pereira je zaključil nekaj težkih žog in dokazal, da bo prava okrepitev za našo ekipo.

  Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: Prvi niz smo še držali priključek z domačini, v drugem se je poškodoval Bogožalec, zanj nimam prave menjave in bolj ali manj je bilo jasno, kakšen bo razplet tekme.

   

  Komentarji