S tretjo zmago na tretje mesto

  V svoji drugi domači tekmi v letošnjem državnem prvenstvu so kamniški odbojkarji zabeležili še drugo zmago. Z igro morda niso blesteli, a so do treh točk prišli brez izgubljenega niza, kar je dobra napoved za nadaljevanje prvenstva. Tekmo so začeli Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Bor Jese Rotar, Luka Lazar, Tine Makovec, Teo Podobnik in Uroš Kočevar, v nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Rok Forštnarič, Pino Lenart Lah, Leon Lombergar in Kristjan Krt, manjkal pa je Peter Lombergar, ki ima težave z ramo.

  V prvem nizu so domači odbojkarji ves čas vodili, čeprav so na koncu zmagali na razliko. Veliko več dela so imeli v drugem nizu, saj so gostje po 12. točki prešli v vodstvo, vodili so tudi z 21:19, nato pa so varovanci Gregorja Hribarja dosegli šest zaporednih točk in tudi ta niz dobili. Tako kot tudi tretjega, v katerem so Črnučanom pobegnili že na začetku niza.

  Že v prvem nizu se je videlo, da naša dnevna forma ni najboljša, tako da nismo izkoristili večje kakovosti, ki je bila na naši strani. Na začetku smo imeli nekaj težav na sprejemu, nato ni bila najboljša podaja, pa tudi v napadu nismo najbolje zaključevali, toda na koncu vse le ni bilo tako črno. Nihče od igralcev sicer ni posebej izstopal, pa tudi razočaral ne, tako da zmaga ni bila vprašljiva. Bomo pa morali v nadaljevanju prvenstva prikazati boljšo igro, saj naša ekipa le ni tako prepričljiva, da bi v vsaki tekmi brez težav prišla do zmage. Po drugi strani si igralci vseeno zaslužijo čestitke, kajti v drugi ligi ni tako preprosto dobiti treh tekem zaporedoma, je po tekmi povedal Gregor Hribar, trener druge kamniške ekipe, ki je z osmimi točkami trenutno na tretjem mestu. Pred njo sta z devetimi točkami le ekipi Pro Volley in Črnuče ACH I, ki jo vodi Marko Brumen, nekdanji trener prve kamniške ekipe.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji