Calcitovke do prvih treh točk

  Calcit Volleyball – Sp. Savinjska-Aliansa 3:0 (7, 11, 19)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Markelj (Bled) in Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volleyball: Grudina 9, Božič, Mihevc 5, Blažič 1, Pahor – libero, Igličar 5, Kostić 17, Lipicer Samec 9, Jerala – libero, Turk, Koleva 8, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

  Spodnja Savinjska-Aliansa: Jakob – libero, Rifelj Škerl, Mazej – libero, Forštnarič 1, Pene 7, Sopčič, Hren 2, Žnidar 5, Ovčar, Lenart, Udrih 4, Napotnik, Pavlič 4. Trener: Beno Božič.

   

  Aktualne državne prvakinje so zaradi prvega turnirja v srednjeevropski ligi obe svoji uvodni tekmi v domače prvenstvo preložili, tako da je bil nocojšnji dvoboj s Spodnjo Savinjsko-Alianso njihov prvi letošnji v 1. DOL. V gosteh so imele trenutno vodilno ekipo prvenstva, za katero v letošnji sezoni igra tudi nekdanja kalcitovka Maja Forštnarič. Šempetranke so bile proti razpoloženim domačinkam brez pravih možnosti, ravnotežje so vzpostavile šele v tretjem nizu, tako da so se morale sprijazniti s prvim letošnjim porazom.

   

  Varovanke Alessandra Beltramija so v tekmo vstopile z vso resnostjo, gostje pa kot da so se nekoliko ustrašile domače ekipe, ki je na servis Katje Mihevc in uspešnem napadu Olivere Kostić povedla z 10:1. Z novo serijo točk so z asom Kostićeve kalcitovke pobegnile že za trinajst točk (15:2), gostujoči trener Beno Božič, ki je bil nemočen, pa je izkoristil že oba polminutna odmora. Tudi do konca niza domače odbojkarice niso popuščale, še naprej so igrale zavzeto, Šempetrankam pa nikakor ni uspelo prebiti domačega bloka. Z asom je niz končala Mihevčeva.

   

  Tudi drugi niz se je začel v premoči domačink, ki so z asom Mihevčeve, že četrtim na tekmi, povedle s 7:0. Zahvaljujoč lastnim napakam Ljubljančank, so Šempetranke le nekoliko lažje zadihale, a se jim na manj kot na pet točk ni uspelo približati. Ob boljšem servisu so bile državne prvakinje učinkovite tudi v napadu, po napaki Anastazije Žnidar pa se slavile tudi v drugem nizu.

   

  Šele v tretjem je do tega kroga vodilna ekipa državnega prvenstva prikazala boljšo igro, popravile so svoj sprejem, v napadu je bila bolj učinkovita Mojca Pene. Šempetranke so povedle s 3:1, vodile so tudi še s 6:5. Z blokom Ilke van de Vyver so domačinke prišle do prve občutnejše prednosti v tretjem nizu (15:11), vendar se gostje še niso predale. Z blokom Anastazije Žnidar so se še zadnjič približale na točko zaostanka (14:15), na servis mlade Pie Blažič, novinke v vrstah Calcit Volleyballa, so kalcitovke dosegle kar sedem točk zaporedoma ter s tem dokončno zlomile odpor gostij.

   

  Izjavi po tekmi

  Alessandro Beltrami, trener Calcit Volleyballa: Zadovoljen sem s pristopom igralk, ki so tekmi pristopile z vso resnostjo. Dosegli smo nekaj lepih točk, ves čas pritiskali s servisom, bili nevarni z vseh položajev. S trenutno pripravljenostjo sem zadovoljen, za zdaj smo naredili dober posel, vse to pa je priprava za kvalifikacijski tekmi lige prvakov z Modeno.

  Beno Božič, trener Spodnja Savinjska-Aliansa: Razlika v kakovosti je bila očitna. Šele v tretjem nizu smo začeli bolje servirati, v prvih dveh smo še tiste redke servise poslali izven igrišča ali v mrežo,” pa je tekmo videl Božič, ki vodi ekipo Spodnje Savinjske-Alianse.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji