S tremi ekipami v osmini finala pokala Slovenije

  Kamniški odbojkarski klub je edini v Sloveniji, ki bo imel v osmini finala pokala Slovenije kar tri svoje predstavnike. Ob obeh svojih prvih ekipah, ženska brani naslov pokalnih zmagovalk, se je med šestnajst najboljših slovenskih ekip v moškem pokalnem tekmovanju uspelo prebiti tudi drugi ekipi Calcit Volleyballa, ki bo jutri, ob 18. uri, v Stranjah gostila lanskoletnega zmagovalca pokala Salonit. Prva moška ekipa bo ob 19. uri igrala v Slovenski Bistrici proti Murexinu, ženska pa v Miklavžu na Dravskem polju, kjer se bodo pomerile z ekipo Neukročene. Tekma se bo začela ob 18:30. Povratne tekme bodo 5. novembra.

  Druga kamniška ekipa, ki jo vodi Gregor Hribar, se je do osmine finala prebila z zmagami proti Adergasu in Astec Triglavu II v gosteh ter v prejšnjem krogu z domačo zmago proti drugoligašu KekoOpremi Žužemberku.

  „Pred prvo tekmo s Salonitom ni kaj veliko povedati, kajti igramo proti lanskim zmagovalcem pokala, ki bo v tem dvoboju nesporni favorit. Naš cilj bo, da čim dražje prodamo svojo kožo. Lahko bomo igrali sproščeno, borbeno, predvsem pa upam, da ne bomo igrali v krču. Dvorana v Stranjah je nekoliko nižja ob tistih, ki so jih navajeni Kanalci, toda, če je razlika v kakovosti velika, to ne igra pomembne vloge. No, nam bo to zagotovo bolj ustrezalo, ker smo bolj navajeni na dvorano. Pričakujem, da bomo prvo tekmo odigrali kakovostno, želel pa bi si tudi, da bi tudi Kanalci igrali na polno, da bi videli, kakšne je dejanska razlika med nami,“ je pred jutrišnjim obračunom s Kanalci dejal Hribar, ki bo računal na iste igralce, ki so v soboto tretjeligaški ples začeli z zmago v Kočevju.

  Brata Štern proti svojimi

  Jutrišnja tekma v Slovenski Bistrici bo nekaj posebnega za brata Žigo in Tončka Šterna, ki sta svojo odbojkarsko pot začela prav pri Murexinu. Bistričani so v drugem krogu pokala izločili drugo ekipo SIP Šempetra, v tretjem pa Fram, medtem ko so minulo soboto v prvem krogu 2. DOL izgubili proti Črni. Nobena skrivnost ni, da so Kamničani veliki favoriti, hkrati pa bo to tudi priložnost za igranje tistih igralcev, ki se v dozdajšnjem delu sezone še niso naigrali.

  „Nekaj podatkov o Bistričanih seveda imamo, tako da vsaj približno vemo, kaj nas čaka. Iskreno rečeno ne računamo, na kakšen večji odpor, toda lahko se zgodi, da bodo imeli domačini izjemen dan in v tem primeru se lahko marsikaj zgodi. Ne glede na to bi morali dobiti že prvo tekmo, zagotovo pa bodo igrali tudi tisti igralci, ki so do zdaj manj igrali in so lačni žoge“ je pred gostovanjem v Slovenski Bistrici povedal trener prve moške ekipe Calcit Volleyballa Marko Brumen.

  Kamničanke proti Neukročenim

  Svojo prvo uradno tekmo v letošnji sezoni bodo kamniške odbojkarice odigrale v Miklavžu na Dravskem polju. Na drugi strani mreže jim bodo stale same nekdanje odbojkarice, ki sicer ne igrajo več ligaških tekem, a jih druži ljubezen do odbojke, zato se udeležujejo rekreativnih turnirjev, že lani pa so se prijavile tudi v pokalno tekmovanje. Lani so jih v četrtem krogu zaustavile Slovenjgradčanke, letos pa so naredile korak naprej ter se po zmagah proti Soboti, Celju in Novi KBM Braniku II uvrstile v osmino finala. Ekipo Neukročenih sestavljajo Ines Udrih, Mateja Veber, Tina Borse, Andreja Bratož, Živa Lacko, Nuša Drevenšek Draškovič, Andreja Bratušek in Eva Lepej, ki je tudi njen vodja.

  „Ker smo vse že mamice in imamo še druge obveznosti, nimamo časa za igranje v nobeni ligi, vendar nas druži ljubezen do odbojke, zato jo še vedno rade igramo. Ko smo začele, nas je bilo lani štirinajst, zdaj nas je osem, na tekmo s Calcitom pa bomo šle popolnoma neobremenjene. Za nas bosta tekmi s Kamničankami, ki branijo pokalni naslov in so lani uspešno igrale tudi v Evropi kot nekakšna češnja na torti in zagotovo bo to za vse nas lepa izkušnja,“ je pred jutrišnjim gostovanjem Kamničank v Miklavžu dejala Eva Lepej.

  „Poznamo sicer igralke, ne vemo pa, kako igrajo, vendar bo treba iti v tekmo brez podcenjevanja, da se ne bi pojavile kakšne težave. Tekmo moramo odigrati na visoki ravni, kajti to bo po svoje generalka za sobotni obračun z Mariborčankami. Glede na to, da letos še nismo igrali uradne tekme, nam bo jutrišnja preizkušnja prišla še prav,“ pa je povedal Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcit Volleyballa, za katere bo svojo prvo uradno tekmo igrala Urška Igličar, medtem ko Mekane Barnes še ni v Kamniku in je vprašljiva tudi za sobotno tekmo v Mariboru.

  Pari prvih tekem osmine finala ženskega pokala Slovenije:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_pokal_Z

  Pari prvih tekem osmine finala moškega pokala Slovenije:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_pokal/2014_Pokal_M

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji