S polovičnim uspehom iz Ljubljane

  Na drugem kvalifikacijskem turnirju skupine C državnega prvenstva za kadete so odbojkarji Calcit Volleyballa v dvorani OŠ Danile Kumer v Ljubljani na prvi tekmi z 0:2 (-14, -15) izgubili proti prvi ekipi Črnuč ACH-ja, na drugi pa z 2:1 (-17, 23, 13) premagali drugo črnuško ekipo. V tretjem krogu so Kamničani prosti, v četrtem pa bodo, 30. novembra, igrali na Brezovici.

  Kamničani so v Ljubljano odšli brez Noela Šimenca, ki si je na treningu poškodoval gleženj, zato pa je prvič v dresu Calcit Volleyballa zaigral Bor Ješe Rotar. Proti uigrani črnuški ekipi, ki jo vodi nekdanji igralec Calcita Jani Malovič, ki je s Kamničani trikrat osvojil naslov državnega prvaka, so bili varovanci Aleša Hribarja brez pravih možnosti za zmago. Črnučani so bili boljši v vseh elementih igre in so zasluženo prišli do dveh točk. Na drugi tekmi so na drugi strani spet stali črnuški odbojkarji, le da tokrat člani njihove druge ekipe, ki so jo Kamničani pred štirinajstimi dnevi na uvodnem kvalifikacijskem turnirju zanesljivo premagali. Tudi na OŠ Danile Kumar so brez večjih težav slavili v prvem nizu, v drugem so ob svojem vodstvu zaspali in bili zato kaznovani, tako da so do dveh točk, ki jih za zdaj še držati v vodstvu skupine C, prišli šele v tretjem nizu.

  „Prvič je za nas zaigral Bor Rotar, ki je glede na svoj debi v našem dresu, igrali solidno. Sicer pa proti prvi črnuški ekipi nismo bili pravi. Dejstvo je, da ima njihov trener Jani Malovič na voljo deset enakovrednih igralcev, tako da ima na vsakem igralnem mestu primerne menjave. Mi smo imeli težave na sprejemu, saj so domačini ves čas pritiskali s servisom. Pozna se nam, da na treningih ne moremo trenirati igre šest proti šestim, kajti obstajajo elementi odbojkarske igre, ki se jih drugače ne da izboljšati. Temu primerna je tudi naša uigranost in to bo v prihodnosti treba popraviti. Pred nami je dober mesec dni časa, da popravimo svoje napake, v tem času pa bomo skušali odigrati tudi čim več prijateljskih tekem,“ je po turnirju v Ljubljani povedal Aleš Hribar, trener kadetske ekipe Calcit Volleyballa.

  Za kadete Calcit Volleyballa so igrali: Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Bor Ješe Rotar, Kristjan Krt, Jan Jurič, Žan Dolžan, Jure Krašovic, Rok Forštnarič in Tom Sojer.

  Izidi drugega kvalifikacijskega turnirja

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_KTI_kv/2014_KTI_k_C

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji