S Kostanjevčani za prvo mesto

  Varovanci Gregorja Hribarja v letošnji sezoni v glavnem igrajo zelo prepričljivo, saj na dozdajšnjih osmih tekmah niso izgubili niti ene tekme, oddali pa so le dve točki, saj so s 3:2 premagali Astec Triglav II in Salonit Anhovo II. To jim je pred jutrišnjim zadnjim krogom jesenskega dela prvenstva prineslo točko prednosti pred Kostanjevico na Krki. Dolenjski odbojkarji so izgubili le v drugem krogu, ko so jih v svoji dvorani presenetili Kanalci.

  Žal bomo igrali brez Petra Lombergerja, vendar smo na zadnji, ko smo premagali Ljubljano Volley, tudi brez njega prikazali dobro igro. V zadnjem času smo v dobri formi in nadejam se, da bomo to potrdili tudi na derbiju s Kostanjevico. Čeprav imamo le dan pozneje polfinalni mladinski turnir, na katerem bo igralo kar nekaj naših igralcev, sem prepričan, da fantje ne bodo varčevali z močmi in da bodo igrali na polno. Igramo doma, kar bi morala biti naša prednost,“ pred obračunom s Kostanjevčani razmišlja Gregor Hribar, trener druge moške ekipe Calcit Volleyballa. Tekma s Kostanjevico na Krki bo na sporedu jutri, ob 14. uri v dvorani OŠ Stranje.

  Z drugačnimi skrbmi se ukvarja Tanja Božinović, ki v letošnji sezoni vodi drugo žensko ekipo Calcit Volleyballa. Kamničanke, ki v svojih vrstah nimajo niti ene članice, so trenutno s šestimi točkami na devetem mestu 2. DOL zahod. Za priključek k varnim vodam bi jutri nujno potrebovale zmago proti Ljubljani Volley, ki ima šest točk več od njih. Ohrabrujoče je, da bo jutri Božinovićeva lahko računala tudi na Klaro Kregar in Majo Forštnarič, ki sicer igrata za prvo člansko ekipo. Z njima bodo pridobila v bloku in tudi v napadu, a bo potrebno dobro igrati na sprejemu. Tekma z Ljubljančankami bo na sporedu jutri, ob 17. uri v dvorani OŠ Toma Brejca.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji