Leto 2014 končali z zmago

  Calcit Volleyball – Salonit 3:0 (19, 22, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 100 gledalcev. Sodnika: Miklošič in Seifried (oba Maribor.)

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan, T. Štern 21, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 3, Brus 6, Kvas 1, Stavbar 2, Kotnik 12, Ž. Štern 9, Brulec 3. Trener: Marko Brumen.

  Salonit Anhovo: Česnik 2, Šarič – libero, Lazar, Marušič, Karnel, Kovačič – libero, Dos Santos 9, Jerončič, Savičič 11, Čabarkapa 11, Okroglič 11, Krivec. Trener: Leon Schilling.

  Čeprav so si odbojkarji Calcit Volleyballa pred zadnjim krogom rednega dela državnega prvenstva že zagotovili drugo mesto, kar pomeni, da bodo v Modri skupini začeli z osmimi točkami, so se želeli od svojih navijačev v letu 2014 posloviti z zmago. Medtem ko so gostje iz Kanala, ki so še v boju za tretje mesto, vendar bi morala v primeru njihove zmage Panvita Pomgrad izgubiti proti Fužinarju, tekmo začeli v svoji najmočnejši zasedbi, z Luko Krivcem, Dejanom Čabarkapo, Juretom Okrogličem, Urbanom Česnikom, Israelom Dos Santosom, Darjem Savičičem in prostim igralcem Andrejem Kovačičem, se je domači trener Marko Brumen odločil za Tineta Kvasa, Domna Kotnika, Žigo Šterna, Žana Novljana, Borisa Brusa, Tončka Šterna in prostega igralca Klemna Hribarja. Z dvema zaporednima točkama Savičiča so gostje prvič na tekmi povedli (4:3), vendar so Kamničani po bloku Kvasa prišli do dveh točk prednosti (7:5), takšna pa je bila njihova prednost po napadu Tončka Šterna tudi ob odhodu na prvi tehnični odmor. Isti igralec je bil z novo točko najbolj zaslužen, da so odbojkarji Calcit Volleyballa prvič na tekmi prišli do prednosti treh točk (12:9). Z dobro odigranim penalom je Brus Kamničane na drugi tehnični odmor popeljal že s štirimi točkami prednosti. Ko je Brus po vrnitvi na igrišče z blokom zaustavil Čabarkapo, je gostujoči trener vzel še polminutni odmor, vendar je bil zaostanek njegove ekipe že prevelik, da bi lahko prišlo do preobrata. Tudi zaradi zbrane igre domače ekipe, ki je z blokom Žige Šterna povedla že z 19:13, kar ji je zadoščalo za zmago v prvem nizu. Zmago je po podaji Brusa potrdil Tonček Štern.

  V drugi niz sta obe ekipi krenili v nespremenjenih zasedbah, čeprav sta v obeh oba trenerja v končnici zamenjala svoja podajalca. Na prvi tehnični odmor so po napaki domače ekipe na mreži z dvema točkama prednosti odšli gostje, ki so z asom Česnika povedli z 9:6. S točko mladinskega reprezentanta Okrogliča so Kanalci pobegnili za štiri točke (11:7), Kvasa pa je zamenjal Jan Brulec. Z dvema asoma Tončka Šterna je bil izid na trinajsti točki že izenačen, z blokom Kotnika pa so Kamničani povedli s 14:13. Gostujoči trener Leon Schilling je vzel polminutni odmor, vendar so z novim blokom domače ekipe, tokrat Brulca, odbojkarji Calcita na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Razigrani Tonček Štern je poskrbel za kamniško vodstvo s tremi točkami prednosti (19:16), prvo v drugem nizu, ki so ga po napadu Žige Šterna povečali na štiri (20:16). Toda na servis Luke Krivca so se jim Kanalci približali na točko zaostanka (19:20). Tokrat je po polminutnem odmoru posegel Marko Brumen, toda Dos Santos je z blokom zaustavil Brusa in sledilo je novo izenačenje (20:20). V domači ekipi je Brusa zamenjal Jernej Stavbar, Brulec pa je z blokom svoji ekipi priigral dve zaključni žogi za vodstvo z 2:0 v nizih. Že prvo je z asom izkoristil tudi nocoj odlični Tonček Štern.

  Tine Kvas se je v tretjem nizu vrnil v igro, v njej pa je ostal Jernej Stavbar, le, da tokrat namesto Žana Novljana, medtem ko pri gostih ni bilo menjav. Z novo točko Tončka Šterna so domači odbojkarji ob prvem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti, vendar so z blokom Česnika gostje izid na dvanajsti točki izenačili, s točko Čabarkape pa povedli s 14:13. Še pred drugim tehničnim odmorom se je Brumen odločil za dvojno menjavo, v igro je namesto Kvasa in Žige Šterna poslal Brulca in prvič na tekmi kapetana ekipe Andreja Štembergar Zupana in prav po njegovem napadu so Kamničani tudi na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo. Tokrat le točke, ki so jo na servis Brulca in dveh napakah Savičiča povečali na tri (19:16). S tremi točkami prednosti so z blokom Tončka Šterna in Stavbarja vstopili tudi v končnico niza (23:20). Domen Kotnik je z uspešnim napadom Kamničanom priboril tri zaključne žoge za končno zmago, podobno kot v drugem nizu pa je z asom tekmo končal Tonček Štern, ki je navdušil s štirimi asi, tremi bloki in 21 točkami.

   

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Mislim, da smo tokrat prikazali eno svojih najboljših iger v letošnjem prvenstvu. Ves čas tekme smo držali visoko raven sprejema, posledično je v napadu Tine Kvas odlično razigral soigralce, enakovredno tudi Brulec, ko je vstopil v igro, s tem, da se je on izkazal še z nekaj pomembnimi bloki v najtežjih trenutkih. Pohvalim lahko vse igralce za igro, vsak od njih je bil na svojem položaju na visoki ravni. Vsekakor je to lepo slovo od letošnjega leta in da so to lepi obeti za prihodnje leto.

  Leon Schilling, trener Salonit Anhovega: Kamničani so med igro naredili zelo malo napak, medtem ko smo jih mi naredili preveč in še to v serijah. V zadnjem nizu so po izidu 17:17 naredili tri zaporedne in zmago dobesedno podarili nasprotnikom. Ne bi rekel, da nismo imeli dovolj motivacije, vendar je dejstvo, da smo cilje v tem delu sezone dosegli. Uvrstili so se v Modro skupino in na zaključni turnir pokala Slovenije, ker pa nas jutri čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva, v ekipi pa imamo šest mladincev, smo treninge prilagodili njim.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji