Rozman: V torek moramo prikazati svojo najboljšo tekmo sezone

  Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi v drugi finalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige na gostovanju v Mariboru prišle do zmage. Do novega naslova državnih prvakinj, tretjega zaporednega, sicer pa že šestega, jih tako loči le še zmaga. Do nje bodo skušale priti že v torek, ko bodo v športni dvorani Kamnik ob 20. uri še drugič v finalni seriji gostile Novo KBM Branik.

  V Mariboru so morale kamniške odbojkarice vložiti veliko več truda, da so prišle do zmage kot na prvi tekmi finalne serije v Kamniku. Vendar to ni nobeno presenečenje, kajti tudi bankirke imajo svojo kakovost, še zlasti pa so nevarne, ko so uspešne na servisu. V tem elementu igre so bile boljše od branilk naslova državnih prvakinj, malenkost boljše so bile tudi v bloku, so pa imele Kamničanke več rešitev v napadu in tudi več razpoloženih igralk.

  »Težave so se pojavile, ko naši servisi niso bili več odločni in ko so Mariborčanke začele bolje sprejemati. Takrat so bile tudi nevarnejše v napadu, skozi vso tekmo pa so bile spet zelo dobre v obrambi. Na drugi strani smo bili mi v tem obdobju igre premalo odločni v napadu, ko nismo zaključili žog na enojni blok in temu primeren je bil tudi rezultat. Toda za tie-break lahko rečem, da smo ga odigrali na pravi ravni, z dobro energijo in izkušnjami. Moram priznati, da sem res vesel, da smo dobili to tekmo,« je drugo tekmo finalne serije na kratko komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Rozmanovo veselje je seveda razumljivo, kajti v primeru zmage Mariborčank, ki so zadnjič Kamničanke premagale v finalu Pokala Slovenije 18. januarja, 2020, bi se zadeve v finalu končnice lahko zelo zakomplicirale. Že tako bodo morale kamniške odbojkarice na tretji finalni tekmi vložiti veliko napora, da bi še enkrat strle odpor šestnajstkratnih državnih prvakinj.

  »Če v nedeljo ne bi prišli do zmage, bi bilo nadaljevanje finala končnice za nas še veliko težje. Mariborčanke bi se zagotovo dvignile v igri, mi bi morali zmagati v tretji tekmi, kajti ob morebitnem zaostanku v zmagah, nam v četrti tekmi ne bi bilo niti malo lahko. Zato je bila ta zmaga toliko bolj pomembna, vendar se zdaj ne smemo uspavati, še manj pa misliti, da smo svoje delo že naredili. Upam, da se bodo igralke spočile do torkove tekme in bodo z dobro energijo vstopile v tretjo tekmo,« se trener kamniških odbojkaric dobro zaveda, da je pred njegovimi varovankami še ena zelo težka tekma.

  Zanimivo je, da ne Rozman ne Bruno Najdič na mariborski strani v prvih dveh tekmah nista veliko menjala. V glavnem sta obe tekmi, z manjšimi izjemami, odigrala v isti zasedbi. Morda nekoliko nenavadno, predvsem za Rozmana, ki je med sezono uporabil več igralk, pa tudi zato, ker je ritem tekem resnično naporen, saj si sledijo na dva dni. Ob tem so kamniške odbojkarice nekoliko starejše od mariborskih in zato je tudi njihova regeneracija nekoliko daljša.

  »Težko je biti pameten za nazaj, vendar imam svoj scenarij v glavi. Vem, kaj od določenih igralk v danem trenutku pričakujem. Morda bi lahko več menjaval, vendar ne, da se zadeve poklopijo, ampak ne začutim trenutka … V glavi imam svoj film, svojo nit in se tega kar držim. Sicer pa bi tudi Mariborčanke, čeprav so mlajše od nas, potrebovale več časa za regeneracijo, zato se na to ne bi oziral. Tudi zato nismo delali nobenih kalkulacij. Preprosto smo moral obe tekmi igrati na polno, z igralkami, ki jim najbolj zaupam, zato nismo nič razmišljali o tem, da bi morda morali, katero od njih odpočiti. Prepričan sem, da to ne bo vplivalo na njihovo igro v tretji tekmi,« je svojo odločitev, da ves čas igra bolj ali manj v isti zasedbi, pojasnil Rozman.

  »Nihanj v igri si preprosto ne bomo smeli dovoliti. Od prve do zadnje točke bomo morali biti zbrani in prikazati svojo najboljšo tekmo sezone. Nič drugega ne sme priti v poštev,« je odločen trener calcitovk.

  Končno tretje mesto v letošnjem državnem prvenstvu je pripadalo odbojkaricam GEN-I Volleyja, ki so SIP Šempeter dvakrat premagale s 3:0.

  Spored finalnih tekem končnice Sportklub prve odbojkarske lige

  Prva tekma, petek, 17. april, 18.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:0 (19, 22, 21)

  Druga tekma, nedelja, 19. april, 20.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley 2:3 (-19, 23, -17, 23, -11)

  Tretja tekma, torek, 19. april, 20.00: Calcit Volley – Nova KBM Branik

  Morebitna četrta tekma, četrtek, 21. april, 18.00: Nova KBM Branik – Calcit Volley

  Morebitna peta tekma, sobota, 23. april, 20.30: Calcit Volley – Nova KBM Branik