Razdelile so si deveto mesto

  V konkurenci deklet se je na kamniški turnir prijavilo 22 ekip, ena manj je bila v moški konkurenci. Žal je bilo vreme zelo spremenljivo, predvsem v soboto je tekmovanje pogosto motil dež, vendar to ni motilo ekip, ki so vse po vrsti prikazale borbeno in kakovostno igro. Za dobro razpoloženje je v vlogi napovedovalca poskrbel Aleš Hribar, ki je skrbel tudi za sprotno vnašanje izidov, zelo dobro pa so svoje delo opravili tudi sodniki, prireditelj turnirja, OK Calcit Volleyball se zahvaljuje vsem, ki so na turnirju prostovoljno pomagali in prispevali k izpeljavi drugega turnirja za državno prvenstvo v konkurenci do 19 let.

  Kamničanke so bile na domačem turnirju devete. Ana Špoljarič in Ana Pibernik, ki sta igrali za ekipo Calcit Volleyballa, sta z 2:0 (7, 7) premagali dvojico Vajd/Kralj, z 0:2 (-11, -10) izgubili proti dvojici Dolenc/Kralj in po hudem boju z dvojico Stegel/Čuk z 1:2 (-14, 12, -9). Patricija Porovne Černe je igrala v paru z Elizabeto Reberšek, Eva Pogačar pa s Kajo Kersnik. Porovne Černetova je z Reberšakovo z 0:2 (-9,10) izgubila proti Pogačarjevi in Reberškovi, nato sta premagali dvojico Šalinovič/Fišer z 2:0 (13, 7) in izgubili proti dvojici Hrovat/Benedik Bevc z 1:2 (-12, 6, -12). Pibernikova in Kersnikova sta po zmagi nad Porovne Černetovi in Reberškovi izgubili proti dvojici Morgan/Lovšin z 1:2 (-14, 8, -9) in dvojici Fabjan/Rogelj z 0:2 (-13, -10).

  Prvo mesto sta osvojili sestri Špela in Polona Marušič, ki sta v finalu premagali Katjo Mihalinec Barbaro Grubišič Čabo, Tretji sta bili Pija Stegel in Nina Čuk, četrti pa Tajda Lovšin in Špela Margon.  

  Izredno izenačene so bile tekme tudi v konkurenci fantov. Žal brez kamniškega para Bor Ješe Rotar in Teo Podobnik, ki sta se iz družinskih razlogov morala tekmovanju odpovedati. Prvo mesto sta osvojila Miha Šijanec in Gregor Plahutnik, ki sta v finalu premagala Aleksandra Dulaija in Patrika Levačiča, tretja pa sta bila po zmagi nad Gregorjem Mihelčičem in Juretom Mavsarja Žiga Kumer in Aleksander Tepič.

  Izidi:

  Dekleta: 

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/13bjMhCOV62ZuzEtNA8akxDXWRT6dh7KHOlne2j_eKp0/edit?usp=sharing

  Fantje:

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TtJexXcc56av81damyHKn-dEpwADR-GV2WMXZQ9gnWg/edit?usp=sharing

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji