Pucončanke bodo trši oreh

  Priznati je treba, da Kamničanke v letošnji sezoni v domačem prvenstvu še niso imele težje preizkušnje, saj so do zdaj igrale le proti ekipam, ki so po štirih odigranih krogih pri dnu prvenstvene lestvice. Vendar je to varovankam Gregorja Rozmana to tudi ustrezalo, kajti: Še vedno veliko delamo na sebi in na svoji igri, tako da nam je razpored tekem dokaj ustrezal. Kljub zmagam se mi zdi, da smo sposobne pokazati še boljšo igro in verjamem, da jo tudi bomo. Naša forma se stopnjuje iz dneva v dan in že se veselimo novih preizkušenj, je bila z razporedom tekem v 1. DOL za ženske zadovoljna Pia Blažič, ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, ki pričakuje, da jih v soboto proti Pucončankam čaka težje delo. Podobno kot Kamničanke so v spremenjeni zasedbi v novo sezono krenile tudi odbojkarice iz Puconcev, ki so ostale brez sedmih igralk iz minule sezone – Janje Donše, Petre Franko, Petre Franko, Laure Kocet, Katje Karin Pintarič, Saše Zdovc in Mateje Kadiš.

  Kema Puconci so lahko zelo neugoden nasprotnik, še posebej zaradi dobre obrambe. Zagotovo bomo morale biti potrpežljive v napadu in biti zbrane od prve točke pa do konca ter poskrbeti za čim manj nihanj v naši igri. Dober servis pa bi bila le še pika na i, je prepričana 19-letna sprejemalka Calcit Volleyja, ki je do zdaj edini poraz v letošnji sezoni doživel na turnirju srednjeevropske lige v Bratislavi proti ekipi Strabag.

  Cilji v srednjeevropski ligi še vedno ostajajo enaki, saj s tem porazom še ni nič izgubljenega. V Bratislavi smo bile prvič v letošnji sezoni postavljene pred nekakšen preizkus, da smo videle, kje se trenutno s svojo igro nahajamo proti močnejšim ekipam. Kljub našemu polovičnemu uspehu se mi zdi, da smo se kot ekipa še bolj povezale in da bomo v nadaljevanju še uspešnejše. Verjetno nam je za drugo zmago zmanjkalo nekaj zbranosti v ključnih trenutkih, predvsem to velja za servis in sprejem, je turnir v Bratislavi ocenila Blažičeva, ki se je dotaknila tudi mladosti odbojkaric Calcit Volleyja.

  Naša ekipa je dosti mlajša kot prejšnjo sezono, na svojo mladost pa moramo gledati čim bolj pozitivno in jo čim bolje izkoristiti. Vse imamo še veliko prostora za napredek, tako da nam motivacije zagotovo ne manjka. Glede na to, da smo vse približno iste starosti, se mi zdi, da smo se tudi hitro povezale in da se dobro razumemo tako na igrišču kot tudi izven njega.

  Sicer pa je Pia Blažič ena od treh kamniških odbojkaric (ob njej sta to še Tina Grudina in Maja Pahor), ki so na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani osvojile srebrno kolajno.

  To je bil res nepozaben trenutek, ki mi bo za vedno ostal v spominu. Rezultat zagotovo predstavlja še neko večjo motivacijo za delo in posledično napredek. Vendar bo to slednje najbolj odvisno od mene same, zato moram maksimalno izkoristiti vsak trening in na vsaki tekmi odigrati čim bolje, je odločena napredovati sestra zlatega košarkarja Jake Blažiča.

  Pari 5. kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 4. oktober: Calcit Volley – Kema Puconci (ŠD Kamnik, 17.30), GEN-Volley – Aliansa Šempeter (Mestna dvorana Nova Gorica, 20.00), Formula Formis – Zgornja Gorenjska (VŠD Hoče, 18.30), Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Lukna, 18.00), Ljubljana – Ankaran Hrvatini (ŠD Galjevica, 19.00).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Kema Puconci v sezoni 2017/18

  Organizatorka igre: Angelina Ajnihar.

  Sprejemalke: Zarja Kovač Šarčević, Nuša Svetanič, Nika Kuhar, Dona Vinkovič, Iva Škraban, Michelle Oletič, Nina Kovač.

  Blokerke: Daša Horvat, Diana Oletič, Adela Pintarič, Tasia Šadl.

  Proti igralki: Veronika Mikl, Tina Gjergjek.

  Trener: Sebastjan Lenarčič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek

   

  Komentarji