Prvi letošnji derbi z Branikom

  Calcitovke so v sredo na Prevaljah po pričakovanjih slavile na povratni tekmi osmine finala pokala Slovenije. V četrtfinalu bodo njihove nasprotnice odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki so po zlatem nizu premagale Mislinjo. Čeprav je Alessandro Beltrami, trener Calcit Volleyballa, pred petkovo tekmo z Mariborčankami odpočil nekatere nosilke igre, je Slavina Koleva tako kot Pia Blažič, morala igrati vso tekmo, saj ima po predčasnem slovesu Tine Lipicer Samec na voljo le dve sprejemalki.

  Čeprav vse od tekme z Modeno nismo igrali tekem na najvišji ravni, to ne bi smelo predstavljati ovire za nas. V podobnem položaju so sicer tudi Mariborčanke, vendar tako ali tako oboje stremimo k temu, da ne glede na to, proti komu igramo, skušamo igrati odbojko na najvišji ravni. Imamo zelo dobro strokovno vodstvo, Alessandro Beltrami pa je zagotovo najboljši trener, s katerim sem do zdaj delala, se s pomanjkanjem težkih tekem ne obremenjuje izkušena 30-letna bolgarska reprezentantka, ki je v Calcit Volleyball prišla konec lanskega leta, mu pomagala do ubranitve naslova državnih prvakinj, pred začetkom letošnje sezone pa je podaljšala pogodbo še za eno leto.

  Ni se mi bilo težko navaditi na življenje v Sloveniji, saj je zelo podobno kot v Bolgariji. Vzljubila sem državo, tudi klub, saj je ljudje v njem zelo prijazni, dobro se razumem s soigralkami, tako da … Dobro, slovenska liga res ni na tako visoki ravni kot v nekaterih drugih evropskih državah, vendar glede na velikost države, tudi ni slaba. Za zdaj smo v državnem prvenstvu brez poraza, upam, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone in seveda tudi po petkovi tekmi v Mariboru, 183 cm visoka Koleva že razmišlja o dvoboju z Mariborčankami, ki jih iz lanske sezone dobro pozna.

  Nova KBM Branik v primerjavi z minulo sezono ni prav veliko spremenila svoje zasedbe. Potem, ko je zaradi zdravstvenih težav odšel Sebastijan Škorc, se je na mariborsko klop vrnil Bruno Najdič, v klub se je vrnila izkušena podajalka Aleksandra Milosavljević, prišli sta še nadarjeni Alja Jerala iz Zgornje Gorenjske in Nuša Trlep in njihove druge ekipe, pred dobrimi 14 dnevi pa še finska reprezentančna prosta igralka Roosa Koskelo. Trenutno so Mariborčanke druge, s tremi točkami manj od calcitovk, saj so v šestem krogu v lokalnem derbiju izgubile s Formulo Formisom.

  Znano mi je, da imajo Mariborčanke v svojih vrstah nekaj novih igralk, vendar jih še nisem videla igrati. Ker smo imele v sredo na sporedu še pokalno tekmo na Prevaljah, bomo o njih začele razmišljati danes, ko si bomo ogledale tudi video posnetke z njihovih tekem. Šele takrat bo možno kaj več reči o njihovi kakovosti, seveda pa je na tekmah potem vse drugače. Menim, da je naša moč v tem, da igramo kot ekipa, da imamo kolektivni duh, v moč svoje ekipe verjame Koleva.

  Pred slovenskimi državnimi prvakinjami je zdaj spet bolj naporno obdobje, ko bo na sporedu več težkih tekem. Konec leta, 28. in 29. decembra jih čaka turnir srednjeevropske lige v Bekescsabi (čakata jih tekmi z Vasasom iz Budimpešte in domačim Linmarjem), sredi januarja pa tudi že tekma v pokalu CEV, kjer bi se, če bodo Nova KBM Branik v prvem krogu izločila francoski Saint Cloud, spet lahko srečale z Mariborčankami.

  Že nekaj časa se pripravljamo na to obdobje, ko bomo v kratkem času imele nekaj pomembnih tekem. Toda po drugi strani že komaj čakamo, da vidimo, kje trenutno smo s svojo formo. Glede pokala CEV pa mi je vseeno, s katero ekipo bomo igrali, je še dejala Koleva.

  Petkovo tekmo med Novo KBM Branikom in Calcit Volleyballom so bi moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na športni televiziji Sportklub 1.

  V desetem krogu 1. DOL za ženske bo danes na sporedu še ena tekma. Novogoričanke bodo gostile Kemo Puconci, tekma pa bo že sodila med tiste, ki bodo odločale o uvrstitvi v modro skupino po rednem delu državnega prvenstva. V Hočah bo vse boljša Formula Formis v štajerskem obračunu igrala s Sp.Savinjsko-Alianso, v Mislinji se bosta še enkrat srečali domače odbojkarice in odbojkarice Zgornje Gorenjske, ki so v sredo v osmini finala pokala Slovenije slavile v zlatem nizu, v Kopru pa se bo VOLLEYBALLjubljana z zmago skušala prebiti med tistih šest ekip, ki bodo po koncu 18. kroga igrale v modri skupini.

   

  Pari 10. kroga 1. DOL za ženske

  Petek, 9. december: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball (ŠD Lukna, 18.00), GEN-I Volley – Kema Puconci (Mestna športna dvorana, 20.00); sobota, 10. december: Formula Formis – Sp.Savinjska-Aliansa (VŠD Hoče, 18.30), Luka Koper – VOLLEYBALLjubljana (OŠ Koper, 18.00), Mislinja – Zgornja Gorenjska (Gimnazija Slovenj Gradec, 20.00).

   

  Nova KBM Branik:

  Organizatorki igre: Sara Najdič, Aleksandra Milosavljević.

  Sprejemalke: Nika Blagne, Anita Sobočan, Ana Marija Vovk, Alja Jerala.

  Blokerke: Marina Kaučič, Saša Planinšec, Ela Pintar.

  Korektorki: Iza Mlakar, Maja Košenina.

  Prosti igralki: Roosa Koskelo, Nuša Trlep.

  Trener: Bruno Najdič, pomočnik trenerja: Tomo Dukarič.

   

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalki: Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji