Hočani bodo tudi v Kamniku nevarni

  Že pred tekmo v Toursu se je vedelo, da je domača ekipa, ki je bila pred enajstimi leti evropski klubski prvak, v vlogi favorita. Toda v prvem nizu je Kamničanom po zaostanku sedmih točk ob prvem tehničnem odmoru uspel preobrat, v nadaljevanju tekme pa je prišla do izraza višja telesna višina domače ekipe, njen boljši servis in napad. Čeprav so varovanci trenerja Gašperja Ribiča dali vse od sebe, je bil poraz neizogiben.

  Tours je resnično ekipa, ki ima visoke igralce, močne, za nameček pa so vsi tehnično dovršeni, tako da so za razred ali dva boljši od nas. Na roke nam ni šlo tudi to, da smo igrali v veliki dvorani, v kateri je bilo 2500 ljudi, kar pri nas praktično ne vidiš, ki so jih glasno podpirali. Prvi niz smo odigrali resnično dobro, in že to, da nam je proti tako kakovostni ekipi uspel preobrat, je velik uspeh, potem pa so domačini prevladali na igrišču, tako da smo se morali potruditi za vsako točko. Sicer smo se zavedali, da bo francosko ekipo težko presenetiti, kar se je tudi potrdilo, vendar je navkljub porazu za nami pozitivna izkušnja, v kateri smo videli, kako delujemo proti resnično vrhunski ekipi, ki ima zelo dober servis, sprejem, blok-obrambo … Dobro je, da izkusiš tudi takšno tekmo, je se tekme v Franciji dotaknil Jan Brulec, odlični podajalec aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev, ki v domačem prvenstvu proti večini ekip prevladujejo prav v teh elementih igre.

  Toda do povratne tekme v pokalu CEV Kamničane čakajo še tri težke tekme v domačem prvenstvu, v katerem so trenutno s točko prednosti na prvem mestu pred ACH Volleyjem. Že njihov sobotni gost, Hoče, si, čeprav novinec v ligi, zasluži vse spoštovanje. Hočani, ki so na domačem igrišču Kamničanom odščipnili točko, imajo v svojih vrstah dva odlična tujca, predvsem to velja za Miomirja Crnjanskega, pa tudi Branislav Radović se je pokazal kot prva okrepitev, tako kot tudi 42-letni nekdanji slovenski reprezentančni libero Sebastijan Škorc.

  S trenutnim prvim mestom se ne obremenjujejo. Za nas je pomembna vsaka prva tekma, ki jo skušamo odigrati, čim bolje. Za zdaj nam gre dobro, verjamem, da bo tako tudi v soboto in da nadaljujemo niz neporaženosti v svoji dvorani. Bo pa v prihodnjih dneh treba najti pravo razmerje med počitkom in treningom, ker je pred nami resnično še nekaj težkih tekem in samo upam, da ne bo kakšnih poškodb.

  Že prihodnjo sredo kamniško ekipo čaka lokalni obračun s Triglavom v Kranju, pred Toursom pa še veliki derbi z ACH Volleyjem pred svojimi navijači.

  Pred nami so res tri zelo težke tekem, kot rečeno, prva že v soboto, verjamem, da nas bodo Hoče želele presenetiti, nekaj podobnega zagotovo velja tudi za Triglav, potem pa pred Toursom še ACH Volley, ki igra vse boljše, zelo dobro igro pa je prikazal v Modeni, kar pomeni, da stopnjuje svojo formo, se napornega urnika tekem zaveda Brulec, ki je med najbolj obremenjenimi igralci Calcit Volleyballa.

  Skušam čim bolje trenirati in igrati tekme, sicer po vsem tem času pridejo manjše poškodbe, ki jih je treba hitro rešiti, da se ta ciklus normalno nadaljuje. Za zdaj to še nekako gre, je pa res, da vsi že komaj čakamo tistih nekaj prostih dni pred novim letom, da se nekoliko odpočijemo od napornega ritma tekem. Drugače pa nimamo ravno sreče s poškodbami, letos jih je bilo že preveč in čas bi že bil, da se vsi vrnejo, da bo imel tudi trener Ribič več možnosti za menjave in odpočiti nekatere igralce na določenih tekmah, je še dejal 23-letni organizator igre trenutno prvouvrščene ekipe državnega prvenstva.

  V soboto bodo v 12. krogu 1. DOL na sporedu še tri tekme. Še posebej bo vroče na Ravnah, kjer bodo po svojem debiju v evropskem pokalu challenge gostovali Šempetrani, tekma pa bo odločala o tem, katera ekipa bo najverjetneje v primeru poraza leto 2016 končala na zadnjem mestu prvenstveni lestvici. V Kranju bodo Kanalci proti tretjeuvrščenim Triglavom lovili priključek za uvrstitev v modro skupino, ACH Volley pa bo po odlični predstavi v Modeni v prvem krogu lige prvakov igral v Murski Soboti, kjer je v preteklosti že imel težave. Mariborčani in Novomeščani bodo svojo medsebojno tekmo igrali v nedeljo.

  Pari 12. kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 10. december: Calcit Volleyball – Hoče (ŠD Kamnik, 19.00), Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, 19.00), Fužinar SijMetal – SIP Šempeter (OŠ Prežihov Voranc, 19.00), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 18.00), nedelja, 11. december: Maribor . Krka (dvorana Tabor, 18.00)..

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Hoče v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Uroš Planinšič, Nejc Zidar.

  Sprejemalci: Miloš Crnjanski, Miha Šijanec, Dominik Klinc, Miha Planinšič, Matjaž Lobnik.

  Blokerji: Jaka Vovk, Rok Špindler, Timotej Franc, Žan Brglez

  Korektorja: Branislav Radović, Matija Primec.

  Prosti igralci: Sebastijan Škorc, Tomaž Orthaber, Domen Repa.

  Trener: Aleš Andlovič, pomočnik trenerja: Drago Cveček.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji