Prve točke za kamniške starejše dečke

  Na svojem prvem turnirju v A ligi so kamniški odbojkarji, prav tako v dvorani OŠ Danile Kumar, morali priznati premoč Krke in Žužemberka. V prejšnjem krogu so bili prosti in sodeč po predstavah v nedeljo, so čas od prvega turnirja dobro izkoristili. Tekmo proti Črnučani so začeli v postavi Matic Sadjak na podaji, Jan Fink in Aljaž Zalogar na sprejemu, v bloku sta bila Peter Kadunc in Jan Vrhovnik, na mestu korektorja Jakob Kutnar ter Andrej Videc kot prosti igralec. Prvi niz je bil izenačen do desete točke, nato pa so Kamničani po zaslugi začetnih udarcev prišli do visoke prednosti in niz zanesljivo dobili. Po gladko dobljene uvodnem nizu so kamniški odbojkarji v drugega vstopili premalo zavzeto, brez prav volje do igre in temu primeren je bil tudi izid. Zato pa so v tretjem nizu z močnimi in natančnimi servisi Sadjaka povedli s 5:1 ter nato svojo prednost do petnajste točke le še višali.

  Tudi drugo tekmo je trener Jure Sitar začel z isto postavo kot prvo. Žal je bil pristop k njej podoben kot v drugem nizu prve tekme, za nameček pa so zatajili še na sprejemu. Toda v drugem nizu so Kamničani le pokazali svoj pravi obraz. Nosilci igre so se razigrali, v igro je namesto Vrhovnika vstopil še ne popolnoma zdrav Matija Lakner, pa tudi Kutnar, ki v prvem nizu ni šlo, je začel igrati tako, kot je od njega pričakoval trener Sitar. Podobno igro so prikazali tudi v tie-breaku in se zasluženo veselili še svoje druge zmage v zahodni skupini A lige. V njej je na prvem mestu Krka, ki je edina še brez poraza, kar štiri ekipe pa imajo po dve zmagi in dva poraza, tako da lahko do zadnjega kroga pričakujemo ogorčen boj za drugo mesto, kajti kot kaže Krka nekoliko odstopa.

  „V naši igri je še vedno preveč nihanja, od vrhunske igre do igre, ki bolj sodi v igranje mini odbojke. Predvsem me jezi to, da fantje še vedno ne znajo narediti pravega vzdušja in se veseliti vsake uspešno odigrane točke. Veseli pa me, da so fantje dokazali, da so sposobni igrati kolektivno, kar predvsem velja za zadnja dva niza tekme proti Go Volleyju, ko je bilo tudi vzdušje v ekipi boljše,“ je po dveh zmagah v Ljubljani povedal trener Jure Sitar.

  Za Calcit Volleyballa so na turnirju v Ljubljani igrali: Matic Sadjak, Jakob Krt, Nik Štebe, Aljaž Zalogar, Jan Fink, Jakob Kutnar, Peter Kadunc, Matija Lakner, Jan Vrhovnik, Andrej Videc in Jaša Ravnikar.

   

  Izidi tretjega kroga A lige za starejše dečke

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_dki_AZ

   

  Komentarji