Proti Fužinarju z resnim pristopom

  Po ACH Volleyju, Astec Triglavu in Panviti Pomgradu bo jutrišnja tekma s Fužinarjem že četrta zaporedna, ki jo bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v 1. DOL igrali pred svojimi gledalci. Čeprav Ravenčani po sedmih odigranih krogih za Kamničani zaostajajo za devet točk, jih Tine Kvas, ki je imel na začetku sezone težave s poškodbo, nikakor ne podcenjuje. Tekma se bo začela jutri, ob 20. uri.

   

  Med tednom so Kamničani brez praske preživeli prvo tekmo osmine finala pokala Slovenije, čeprav so jih v prvem nizu odbojkarji Murexina pošteno namučili. Toda v končnici niza so tudi po zaslugi Tineta Kvasa, ki je z dvema svojima blokoma ob enem Borisa Brusa poskrbel za kamniško vodstvo s 24:23, že v naslednjem napadu pa je vodstvo z 1:0 v nizih potrdil Brus. V drugem, predvsem pa v tretjem nizu je nato vendarle prišla do izraza večja kakovost kamniške ekipe, v kateri je že omenjeni Kvas prvič v letošnji sezoni odigral celotno tekmo. To pomeni, da je neugodna poškodba mišice na preponi že preteklost, kar je zagotovo dobra novica tudi za trenerja Marka Brumna, ki ima zdaj ob odličnem Janu Brulcu na voljo še enega organizatorja igre.

  „Kot kaže sem v pripravljalnem obdobju, pretiraval pri enem od šprintov, tako da sem si mišico na preponi. Na srečo ni bilo tako hudo kot v lanski sezoni, ampak vseeno nekaj časa nisem mogel trenirati niti fitnesa, zdaj pa je že nekaj časa vse v redu in tudi po sredini tekmi nisem čutil nobenih bolečin več,“ je bil zadovoljen z opravljenim testom v Slovenski Bistrici 23-letni Kamničan, ki je skušal pojasniti vzroke za slabšo igro svoje ekipe v prvem nizu.

  „Takšne tekme, ko igraš proti nasprotniku, ki je na papirju slabši od tebe in vsi pričakujejo gladko zmago, vedno težko igrati. Čeprav veš, da moraš takšno tekmo vzeti kot vsako drugo, se to pogosto ne zgodi. Tudi mi smo imeli v prvem nizu določene težave, toda v nadaljevanju naša zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. No, tudi, če bi tisti prvi niz izgubili, ne bi bila nobena tragedija, kajti že v drugem in predvsem v tretjem nizu smo zadeve postavili na svoje mesto. Poleg tega je čez 14 dni še povratna tekma v Kamniku, kar je dobro, kajti to so tekme, na katerih lahko preizkusiš nekatere stvari, ki jih drugače ne bi.“

  Bistveno težja tekma kamniško ekipo čaka jutri, ko jim v gosteh prihaja ravenski Fužinar. Ravenčani so pred gostovanjem v Kranju v prejšnjem krogu ostali brez trenerja, zato je ekipo vodil Mitja Jež, sicer podajalec v ravenski ekipi. Tudi na tej tekmi bodo Kamničani v vlogi favoritov, česar se tudi ne branijo. Vendar Kvas opozarja: „Naša ekipa ne glede na vse ni tako močna, da bi pred vsako tekmo lahko rekli, da bomo zanesljivo zmagali. Toda, če bomo igrali, kot znamo in kot smo v letošnji sezoni nekajkrat že igrali, ne bi smeli imeti težav z Ravenčani, ki pa jih nikakor ne smemo podcenjevati. V svojih vrstah imajo Bolgara Nikolova, ki na tekmah daje veliko število točk in prav nanj bomo morali še posebej paziti. Čeprav so ostali brez trenerja in jih zdaj vodi igralec Mitja Jež, ne bodo zato nič manj nevarni. Včasih se zgodi, da so ekipe po odhodu trenerja še boljše,“ je previden Kvas.

  Če je bil prejšnji sedmi krog, krog derbijev, za osmega ne bi mogli reči ravno tega, kajti z izjemo tekme v Kranju, kamor v goste prihaja kanalski Salonit in obračuna v Novi Gorici, bi ob Kamničanih zanesljivo do treh točk morala priti tudi ACH Volley in Panvita Pomgrad.

  „Tudi sam menim, da Sobočani in Ljubljančani proti Mariborčanom in Šoštanjčanom ne bi smeli imeti večjih težav. Mariborčani so med tednom v pokalu celo izgubili v Šempetru, medtem ko imajo Šoštanjčani čisto solidno ekipo, ki v zadnjem času igra dobro, toda proti ACH Volleyju težko upajo na presenečenje. Precej bolj izenačeni bosta tekmi v Novi Gorici in Kranju. Go Volley je v sredo v pokalu nepričakovano izgubil v Žirovnici, sicer pa bo jutrišnja tekma v Novi Gorici zelo pomembna tako za domačo ekipo kot za goste iz Novega mesta, ki jim vendarle dajem nekaj več možnosti za zmago. Morda najbolj zanimivo tekmo pa si lahko obetamo v Kranju, kjer bo težko napovedati zmagovalca. Kranjčani so v pokalni tekmi, čeprav niso osvojili niza, pošteno namučili ACH Volley, pa tudi sicer imam občutek, da v tej sezoni dobro delajo in dobro igrajo. Ne nazadnje so namučili tudi nas, odvzeli niz Panviti in ACH Volleyju, tako da me ne bi presenetilo, če bodo jutri premagali Salonit,“ pa je organizator igre Calcit Volleyballa napovedal druge štiri tekme osmega kroga 1. DOL.

  S tremi zmagami in štirimi porazi pa v Kamnik, kot rečeno, jutri prihajajo v goste ravenski odbojkarji, ki jih je pred tekmo v Kranju zapustil trener Bojan Ivartnik. Vlogo trenerja je moral prevzeti Mitja Jež, za katerega je to dodatna obremenitev, saj mora kot organizator igre voditi ravensko ekipo tudi na igrišču.

  „Kar se samih treningov tiče, mi to ne predstavlja posebne obremenitve, je pa težava, ko je treba ekipo voditi na tekmah. Ob tem, da se moramo obremenjevati s svojo igro, je treba skrbeti tudi za druge stvari. Zato mi načeloma ta dvojna vloga ne ustreza, toda trenutno nimamo druge rešitve, tako da sem se prisiljen znajti na takšen ali drugačen način,“ je o svoji dvojni vlogi povedal Mitja Jež, ki se je ekipi potem, ko je vodil že uvodne treninge na novo sezono, pridružil šele dobrih deset dni pred začetkom prvenstva, saj je bil z mladinsko reprezentanco v vlogi statistika na EP v Brnu. Štirinajst dni pred začetkom prvenstva je na Ravne prišel tudi bolgarski korektor Galin Nikolov, ki se je izkazal kot dobra okrepitev.

  „Prav dejstvo, da sva se z Nikolovim, ekipi pridružila praktično tik pred začetkom prvenstva je morda razlog, da smo sezono začeli nekoliko pod pričakovanji. Tako smo v svoji dvorani tekmo proti Krki, namesto, da bi jo dobili s 3:0, izgubili z 2:3, medtem ko smo proti Go Volleyju na podoben način izgubil točko. V Kranju v prejšnjem krogu nismo igrali slabo, dejal bi celo, da je bila to naša prva tekma v letošnji sezoni, ko smo vseh pet nizov igrali brez večjih padcev, žal pa to ji bilo dovolj za zmago. Zavedamo se moči Calcita in njegovih ambicij v letošnjem prvenstvu, toda v Kamnik ne bomo prišli z belo zastavo,“ Mitja Jež obljublja boj za vsako točko na jutrišnji tekmi v športni dvorani Kamnik.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Fužinar Metal Ravne

  Podajalci: Mitja Jež, Nace Lednik, Savo Radjenović, Marko Češnjaj.
  Sprejemalci: Jure Jež, Saša Ciganović, David Čuk, Uroš Levar.
  Blokerji: Denis Valentan, Rok Abraham, Rok Sobočan, Andraž Podstenšek.
  Korektorja: Peter Šavc, Galin Nikolov.
  Prosta igralca: Samo Stavnik, Blaž Libnik
  Trener: Mitja Jež.

   

  Pari osmega kroga 1. DOL moški

  Jutri: Panvita Pomgrad – Lunos Maribor (dvorana OŠ 1, Murska Sobota, 19:00), Go Volley – Krka (ŠD Balon, Nova Gorica, 19:30), ACH Volley – Šoštanj Topolšica (ŠD Tivoli, Ljubljana, 18:00), Astec Triglav – Salonit Anhovo (ŠD Planina, Kranj, 18:00), Calcit Volleyball – Fužinar Metal Ravne (ŠD Kamnik, 20:00).

   

  Lestvica:

  1

  ACH Volley

  21

  7

  0

  21

  3

  7,000

  590

  453

  1,302

  2

  Calcit Volleyball

  18

  6

  1

  19

  7

  2,714

  619

  509

  1,216

  3

  Salonit Anhovo

  14

  5

  2

  16

  11

  1,455

  611

  580

  1,053

  4

  Panvita Pomgrad

  13

  4

  3

  15

  11

  1,364

  582

  558

  1,043

  5

  Astec Triglav

  9

  4

  3

  15

  16

  0,938

  667

  692

  0,964

  6

  Fužinar Metal Ravne

  9

  3

  4

  14

  16

  0,875

  624

  637

  0,980

  7

  Šoštanj Topolšica

  9

  3

  4

  12

  15

  0,800

  578

  597

  0,968

  8

  Krka

  6

  2

  5

  10

  17

  0,588

  537

  610

  0,880

  9

  GO Volley

  4

  1

  6

  10

  20

  0,500

  602

  682

  0,883

  10

  Lunos Maribor

  2

  0

  7

  5

  21

  0,238

  518

  610

  0,849

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec 

   

   


  Komentarji