Prepričljivo do A lige

  Že pred zadnjim turnirjem v dvorani OŠ Toma Brejca so si odbojkarice starejših deklic prve ekipe Calcit Volleyballa zagotovile prvo mesto v kvalifikacijski skupini E, s tem pa tudi napredovanje v A ligo. Navkljub temu so varovanke Tanje Božinović pred polnimi tribunami k obema tekmama pristopile z vso resnostjo, temu primeren pa je bil tudi končni izid. Na prvi tekmi so proti drugi ekipi Calcitovk, ki jih vodi Željana Blagojevič, slavile z 2:0 (14, 10), na drugi pa so Novomeščanke premagale prav tako z 2:0 (1, 7). Druga ekipa starejših deklic je na svoji zadnji tekmi skupine morala priznati premoč gostij iz Krškega, ki so jih premagale z 2:0 (8, 11).

  „Veseli me, da so igralke v tako kratkem času prikazale velik napredek v svoji igri. Tudi tiste igralke, ki so do zdaj manj igrale, so na igrišču delovale zelo zanesljivo,“ je igro svojih varovank pohvalila Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball I so igrale: Eva Pogačar, Veronika Beznik, Eva Skvarč, Neža Ladink, Sara Sitar, Zala Špoljarič, Eva Seretin, Neža Grošelj, Meta Ahačič, Špela Janežič, Klara Ogrinec, Lana Žužek, Atena Gojak, Klara Flerin.

  Z zmago proti Lubniku naprej

  Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju skupine B so morali starejši dečki za zanesljivo napredovanje v A ligo premagati le ekipo Lubnika iz Škofje Loke, ki pa do turnirja v Žirovnici še ni osvojila niti niza. Čeprav je imel trener Jure Sitar v ekipi veliko težav zaradi bolezni, so ekipo le nekako sestavili skupaj. Predvsem je bila največja težava, ker je manjkal prvi podajalec ekipe Matic Sadjak ter eden boljših posameznikov v ekipi Jakob Kutnar. Na srečo so bili v najboljši zasedbi vsaj na sprejemu in čeprav jim igra, predvsem to velja za drugo tekmo, ni stekla, proti Škofjeločanom niso imeli nobenih težav. Prvi niz so celo zmagali s 25:1, v drugem nizu pa so dobili priložnost vsi igralci, ki so jo lepo izkoristili in niz dobili z rezultatom 25:12.

  Po tej zmagi so mladi Kamničani svoj cilj dosegli, zato je bila druga tekma proti Žirovnici le formalnost. V prvem nizu je bil izid do petnajste točke še izenačen, nato pa so domačini po zaslugi dobrega servisa in slabšega sprejema kamniške ekipe niz dobili z izidom 25:18. Po izgubljenem prvem nizu so bile glave igralcev rahlo utrujene in brez volje, kajti igra jim nikakor ni stekla. Za Žirovničani so zaostajali že s 6:17, toda po polminutnem odmoru so se prebudili in skorajda ulovili domačo ekipo (19:22), vendar so se po dveh zapravljenih protinapadih vseeno morali sprijazniti s porazom z 20:25. Za domačo ekipo je bila to „pirova“ zmaga, kajti ob Calcit Volleyballa so se v A ligo uvrstile še Črnuče ACH I, ki na tem turnirju niso igrale.

  „Svoj prvi cilj smo dosegli, tako da se bomo zdaj osredotočili predvsem na uigravanje za A ligo. Tekma proti Žirovnici je pokazala, da težko igramo proti boljšim ekipam, če nam manjka samo eden od ključnih igralcev, kaj šele dva. Zato smo morali Laknerja z mesta blokerja postaviti na korektorski položaj, medtem ko je Jakob Krt prvič v letošnji sezoni moral igrati kot naš prvi organizator igre. Smo pa na tem turnirju prvič videli igrati Jana Vrhovnika, ki je na svoji prvi tekmi nasprotnikom podelil kar sedem blokad. Poleg omenjenih treh igralcev so v prvi postavi igrali še Aljaž Zalogar, Jan Fink, Peter Kadunc in Andrej Vidic. Za nagrado nas zdaj čaka še dvodnevni turnir v Zagrebu,“ je po turnirju v Žirovnici povedal Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyballa.

  Za starejše dečke Calcit Volleyballa so igrali: Fink, Zalogar, Lakner, Zalogar, Krt, Kadunc, Vrhovnik, Spruk, Jerič, Prah in Videc. 

  Izidi petega kroga kvalifikacijske

  St. deklice, skupina E: http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_DCE_kv/2014_DCE_k_E

  St. dečki, skupina B:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_DCI_kv/2014_DCI_k_B

  Komentarji