Prepričljiv začetek kamniških mladink

  S tekmami predkroga se je konec minulega tedna začelo državno prvenstvo za mladinke. Odbojkarice Calcit Volleyballa so svoje prve tekme imele včeraj, ko so v dvorani OŠ Toma Brejca gostile ekipi Škofje Loke in Olimpa Ljubljane. Z dvema prepričljivima zmagama so se uvrstile na območno državno prvenstvo, turnir pa bo na sporedu že to nedeljo, 28. septembra, na OŠ Sostro.

  V ženskih mlajših selekcijah Calcit Volleyballa je v letošnji sezoni prišlo do nekaterih sprememb, kajti Živa Cof se je po nekaj letih poslovila od kamniškega kluba, prav tako pa mladinske ekipe ne vodi več Franci Obolnar, ki je bil tudi trener druge ekipe, ki je igrala v 2. DOL. Namesto njiju je vlogo trenerke prevzela Tanja Božinović, izkušena strokovnjakinja, ki je pustila velike sledi na Jesenicah, kjer je vzgojila vrsto odličnih odbojkaric. Ob svojem debiju na kamniški klopi je Božinovićeva s svojimi varovankami zabeležila dve zmagi na turnirju predkroga območnega prvenstva. Na prvi tekmi so Kamničanke z 2:0 (13, 14) premagale ekipo iz Škofje Loke, nato pa z 2:0 (8, 9) še Olimp Ljubljano. Na območni turnir so se uvrstile še Škofjeločanke, ki so bile z 2:1 (18, -20, 9) boljše od Ljubljančank.

  „Dekleta moram pohvaliti za pristop, kajti, čeprav so bile v vlogi favoritinj, so obe tekmi vzele resno, spoštovale taktične naloge in prišle do dveh prepričljivih zmag. Nasprotnice so bile resda nekoliko slabše, vendar sta nam tekmi prišli zelo prav za uigravanje, kajti kar tri naše igralke, Ščuka, Forštnarič in Kregar igrajo v prvi članski ekipi, zato z nami niso prav veliko trenirale. V nedeljo nas čaka že nova preizkušnja, saj bomo igrale na turnirju na OŠ Sostro, kjer bodo naše nasprotnice odbojkarice Volleyballa Ljubljane in Triglava iz Kranja. Pričakujem uvrstitev na četrtfinalni turnir, kamor se bosta uvrstili najboljši dve ekipi,“ je po včerajšnjem turnirju na OŠ Toma Brejca povedala Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so igrale: Tina Novak, kapetanka ekipe, Lana Ščuka, Klara Kregar, Maja Forštnarič, Ana Pibernik, Špela Lazar in Neli Šubelj, Neža Repnik, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar in Lara Koritnik, ki pa je trenutno poškodovana.

  Izidi predkroga območnih turnirjev za DP

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_MLA/2014_mladinke/2014_MKE_predkrog

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji