Premagale vodilno ekipo 2. DOL

    Čeprav so varovanke Tanje Božinović gostile vodilno ekipo 2. DOL – zahod, se niso ustrašile tekmic, ki jih do zdaj niso še nikoli premagale. Prav to je bil zanje samo še dodatni motiv. V dramatičnem prvem nizu so bile v končnici bolj zbrane od nasprotnic, ki so v drugem prevzele pobudo in izid izenačile, toda v tretjem in četrtem so bile mlade kamniške odbojkarice nepremagljive. Z deveto zmago v sezoni so potrdile visoko tretje mesto.

    To je bila naša najboljša igra v letošnji sezoni, saj smo vse štiri nize odigrali na visoki ravni, vseeno pa lahko rečem, da še imamo rezerve. Pohvaliti moram prav vse igralke. Lana Žužek je na mestu podajalke odlično razigrala soigralke, tako da nasprotnice nikoli niso vedele, od kje jim bo pretil napak. Skoraj brez napake je tekmo odigrala prosta igralka Ana Špoljarič, Tina Novak in Sara Bobek pa sta bili ob dobrem sprejemu nevarni tudi v napadu. Svojo najboljšo tekmo v sezoni je odigrala Klara Kregar, ki je veliko pripomogla k naši zmagi. Blokerka Tina Bunderšek je odlično opravila svoje delo v bloku, še boljša je bila v napadu. Namesto ne ravno razpoložene Špele Lazar je svojo priložnost zelo dobro izkoristila Nika Marolt, ki je v odločilnih trenutkih dosegla pomembne točke. Ko je bilo treba, sta svoje dodali še naša druga sprejemalka Patricija Porovne Černe in sprejemalka Zala Špoljarič, ki sta tudi prispevali svoj delež k zmagi, je svoje varovanke z razlogom pohvalila Tanja Božinović, trenerka Calcit Volleyballa II.

    Zaradi poškodbe sta manjkali Sara Sitar, ki nosi longeto zaradi poškodbe palca in Meta Ahačič, ki ima poškodovano ramo.

    V zmagi lahko uživamo le do naslednjega treninga, kajti že od ponedeljka naprej se moramo začeti pripravljati na ekipo iz Izole, ki bo doma zagotovo nevaren nasprotnik, pa je Božinovićeva že z mislimi v prihodnjem krogu.

    Komentarji