Preko Triglava do finala

  Triglav Kranj – Calcit Volleyball 1:3 (25, -17, -18, -20)
  Kranj – Športna dvorana Planina, gledalcev 1000, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).
  Triglav Kranj: Toman – libero 1, Lužovec, Tučen 3, Bregant 12, Planinc 13, Beravs, Bežek, Mali, Jenko 1, M. Kk 21, A. Kk 1, Rezar 8. Trener: Sašo Rop.
  Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – liberoi, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 19, Brulec 1, Lakner, Kotnik 17, Štembergar Zupan 14, Videčnik 7, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  V letošnji sezoni so domačini zaključnega turnirja v svoji dvorani v prvem delu prvenstva že premagali branilce pokalnega naslova, ki pa so zadnjo medsebojno tekmo v Kamniku prepričljivo dobili. Kamničane so v zadnjem času pestile poškodbe, Kranjčani pa so dvignili raven svoje forme, kar so pred 14 dnevi potrdili z zmago nad ACH Volleyjem v modri skupini 1. DOL za moške. Toda odbojkarji Calcita Volleyballa so bili po izgubljenem uvodnem nizu v nadaljevanju tekme boljši nasprotnik ter se zasluženo še drugič zaporedoma uvrstili v finale pokalnega tekmovanja, kjer bodo proti ACH Volleyju branili lanskoletno lovoriko.
  Čeprav so Kranjčani s točko Mateja Kka povedli s 3:1, so na prvi tehnični odmor s tremi točkami, v napadu je bil uspešen Maxson Guilherme Pereira, prednosti odšli odbojkarji Calcita Volleyballa. Z asom Uroša Tučna so domačini izid na deveti točki izenačili, razpoloženi Pereira pa je z zaporednima točkama Kamničanom spet priboril tri točke prednosti (13:10). Dober servis Andreja Štembergarja Zupana je pred odhodom na drugi tehnični odmor izkoristil Matic Videčnik za vodstvo svoje ekipe s 16:12, toda z asom Jana Planinca so domačini izid na 18. točki izenačili. V razburljivi končnici so prvi do zaključne žoge prišli Kamničani, vodstva z 1:0 v nizih pa so se na koncu veselili odbojkarji Triglava, ko je napad uspešno zaključil Janko Bregant.
  Domači odbojkarji, ki so v prvem nizu prevladovali na sprejemu, boljši so bili tudi na servisu, so tudi v drugem nizu ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke. Do drugega tehničnega odmora je bil njihov zaostanek že sedem točk, saj so jih Kamničani kar trikrat zaporedoma zaustavili z blokom (dvakrat Videčnik, enkrat pa Kotnik), za nameček pa je lastno napako naredil še Planinc. Varovanci Gašperja Ribiča so zbrano igro nadaljevali do konca niza, ob precej boljšem bloku in bolj učinkovitem napadu so s točko Videčnika izid v nizih izenačili na 1:1.
  Tretji niz so bolje začeli Kranjčani, ki so po uspešnem napadu Mateja Kka na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, z asom Saše Štalekarja pa so Kamničani povedli z 9:8. Gostje so po zaslugi dveh zaporednih asov Štembergarja Zupana tudi v tretjem nizu prvi prišli do prednosti treh točk (14:11). Pereira je z novo točko svojo ekipo na drugi tehnični odmor popeljal z vodstvom 16:12, Kamničani pa so še naprej prevladovali v bloku. Po novem, že enajstim na tekmi, tokrat Pereire, so vodili že s 23:17. Z asom je niz končal Štembergar Zupan.
  Kranjski odbojkarji se po zaostanku z 1:2 v nizih še niso sprijaznili s porazom in so na začetku četrtega niza z uspešnim napadom Mateja Kka, svojega najbolj razpoloženega igralca, povedli s 4:1. Toda Štembergar Zupan, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Kranju, je na šesti točki izid izenačil, z blokom Štalekarja pa so Kamničani na prvi tehnični odmor že odšli s prednostjo dveh točk. Branilci pokalnega naslova so navduševali z igro v obrambi, saj zanje ni bilo izgubljene žoge, v napadu pa so imeli tri razpoložene igralce, in ko je napad uspešno zaključil Štembergar Zupan, je pri vodstvu s 17:11 Calcit Volleyball že bil na pragu finalnega obračuna z ACH Volleyjem. Uvrstitev v finale je z blokom, štirinajstim kamniškim, potrdil Kotnik.

  Izjavi po tekmi:
  Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa: Tekmo smo začeli malenkost nervozno, kar velja za obe ekipi, naredili smo veliko dobrih stvari, pa tudi slabih, ki so jih Kranjčani v končnici prvega niza izkoristili. Vendar smo na prvi niz hitro pozabili, v drugi niz smo vstopili kot da ni bilo ničesar, prav nič nismo popuščali, v določenih elementih odbojkarske igre pa še bolj pritisnili. Tudi domačini so prikazali dobro igro, veseli pa me, da je bilo veliko število gledalcev, tudi naših iz Kamnika. Z uvrstitvijo v finale pokala smo svoj osnovni cilj dosegli, v njem pa bomo dali vse od sebe. Ukvarjali se bomo predvsem s svojo igro, kaj pa nam bo to prineslo, bomo videli.

  Jan Planinc, igralec Triglava Kranja: V prvem nizu nam je zmago prinesla začetna evforija, ko smo s fanatično igro prišli do zmage, potem pa smo popustili na servisu in sprejemu, kar se je posledično poznalo, da nismo mogli razviti hitrejše igre. Kamničani so nas zaustavljali z blokom, verjetno pa se je poznalo tudi to, da imava v naši ekipi izkušnje s takšnimi turnirji le Janko Bregant in jaz. Odbojkarji Calcit Volleyballa so vso tekmo igrali konstantno, brez večjih nihanj v igri, to pa je na koncu tudi odločilo srečanje.

  Komentarji