Pred Toursom še s Salonitom

  Kamničani že vse od prvega kroga igrajo zelo zanesljivo, brez kakšnih velikih nihanj, kar je veljajo tudi za sobotno tekmo s Panvito Pomgradom, čeprav trener Gašper Ribič ni bil popolnoma zadovoljen z igro svojih varovancev. Toda v letošnji sezoni je v kamniški igri malo padcev.

  Sam sem v Kamniku šele drugo sezono, nekateri igralci so tu že več sezon, mislim pa, da tudi letošnje okrepitve prispevajo k temu, da smo še boljši. Tudi ekipni duh je še boljši kot prejšnja leta, pozitivne spremembe je prinesla tudi menjava trenerja, tako da nam gre za zdaj vse po naših željah, je z dozdajšnjim izkupičkom v državnem prvenstvu zadovoljen 20-letni organizator igre Jani Konjedic, ki je lani prišel iz Go Volleyja.

  Prvouvrščena ekipa državnega prvenstva je običajno meta drugih ekip, kar velja tudi za kamniško, ki bo prvo mesto branila v Kanalu. Kot kaže, so Kanalci, ki so za zdaj na prvenstveni lestvici nižje, kot se je pred začetkom sezone pričakovalo, počasi le lovijo svoj ritem.

  Salonit je imel v dozdajšnjem delu sezone veliko težav s poškodbami. S prihodom Arsenija Mutapčije na mesto korektorja so delno zapustili vrzel na mestu korektorja. Sicer pa je vsaka tekma zgodba zase, v vsako moramo vstopiti na polno, z mislijo, da jo bomo dobili. To bo naš cilj tudi v Kanalu, kjer se ne smemo obremenjevati s tem, da smo prvi na prvenstveni lestvici.

  Sobotna tekma v Kanalu bo uvod v peklenski december, v katerem bodo odbojkarji Calcit Volleyballa do 20. decembra, ko jih čaka povratna tekma prvega kroga pokala CEV s francoskim Toursom šest tekem. Jani Konjedic pravi, da s soigralci še ne razmišljajo o nekdanjih evropskih prvakih.

  Vsi se že veselimo tekem s Toursom, ki bosta za nas novi preizkušnji, da vidimo, kje trenutno smo. Dobro bo tudi to, da bomo na gostovanju nekaj več časa preživeli skupaj, kar bo samo še dodatno okrepilo ekipni duh. Ker nas v soboto čaka še Salonit, se Francozom še nismo posvetili, toda, ko bomo prišli iz Francije, bomo morali na to tekmo hitro pozabiti, kajti že prihodnjo soboto nas čaka nova prvenstvena tekma, potem pa spet sreda, sobota …. Treba bo zdržati do povratne tekme s Toursom, nato pa bomo imeli malo več časa, da se pred nadaljevanjem sezone spočijemo.

  Naporen ritem tekem bo priložnost tudi za nekatere kamniške odbojkarje, ki trenutno nekoliko manj igrajo, da pokažejo svoje znanje, saj bo verjetno treba nekoliko spočiti nosilce igre.

  Ker letos nisem ravno veliko igral, že komaj čakam, da dobim malo več priložnosti za igro. Ampak glede na to, kako igra Jan Brulec, je to tudi normalno, saj ves čas igra na izredno visoki ravni, vendar bo verjetno tudi on potreboval nekaj počitka in upam, da ga bom lahko dostojno zamenjal.

  V domačem prvenstvu se po desetih odigranih krogih že razplamteva boj za modro skupino. Zdi se, da imata mesti v njej zagotovljena le Calcit Volleyball in ACH Volley, šest ekip pa se bo v prihodnjih osmih krogih pomerilo še za štiri prosta mesta.

  Le SIP Šempeter in Fužinar sta izpadla iz tega boja in ju, kot kaže v nadaljevanju prvenstva, čaka boj za obstanek, vse druge ekipe se bodo še borile za uvrstitev v modro skupino. Letošnja liga je zanimiva, izenačena, tako da se do konca sezone obeta hud boj za najvišja mesta, meni Konjedic, študent zgodovine in italijanskega jezika na Filozofski fakulteti.

  Kar dve tekmi desetega kroga bosta na sporedu že danes, v Novem mestu bo Krka gostila zadnjeuvrščeni Fužinar SijMetal, aktualni državni prvaki pa bodo v Tivoliju skušali Mariborčanom vrniti za svoj do zdaj edini poraz v prvenstvu. V soboto bodo Šempetrani na domačem igrišču skušali presenetiti Kranjčane, oslabljene Sobočane pa čaka novo, težko gostovanje, tokrat v Hočah.

  Pari 10. kroga 1. DOL za moške:

  Petek, 2. december: ACH Volley – Maribor (ŠD Tivoli, 18.00), Krka – Fužinar SijMetal (ŠD Marof, 20.00), sobota, 3. december: Salonit Anhovo – Calcit Volleyball (ŠD Kanal, 19.00), SIP Šempeter – Triglav Kranj (OŠ Šempeter, 19.00), Hoče – Panvita Pomgrad (VŠD Hoče, 19.00).

  OK Salonit Anhovo v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Matija Jereb, Irenej Karnel.

  Sprejemalci: Dejan Čabarkapa, Dalibor Tomić, Matic Vrhovec, Luka Jerončič, Grega Pirih.

  Blokerja: Urban Česnik, Dane Mijatovič.

  Korektorji: Saša Gadnik, Arsenije Mutapčija, Aleks Kovačič.

  Prosti igralec: Danijel Šarić.

  Trener: Gregor Jerončič, pomočnik trenerja: Rok Knafelc.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektorja: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

   

  Komentarji