O Mariborčankah šele po Mislinji

  Med letošnjimi okrepitvami odbojkaric Calcit Volleyballa je po slovesu Elene Kučej, ki se je poslovila od aktivnega igranja odbojke, nekoliko nepričakovano postala tudi Ana Zaplotnik. Njen vzpon je bil bliskovit, saj je še predlani igrala za kranjski Triglav v 2. DOL. Z odbojko se je začela ukvarjati šele s 17-timi leti, pred tem je trenirala atletiko, nato nekaj časa oba športa, na koncu pa je prevladala ljubezen do odbojkarske žoge.

  Še zdaleč si nisem si predstavljala, da bi lahko že v svoji drugi prvoligaški sezoni zaigrala za državne prvakinje. Če upoštevam dejstvo, da sem se dokaj pozno začela ukvarjati z odbojko (pri 17 letih), je bila že lanska krstna sezona, ko smo z Vitalom osvojile bronasto medaljo, lepo presenečenje. Dogovorjeno je bilo, da vsaj še kakšno leto ostanem v Vitalu, zdaj VOLLEYBALLjubljani in si nabiram potrebne izkušnje, ampak priložnosti, da stopim še stopničko višje, preprosto nisem smela zamuditi, je svojo pot do dresa slovenskih državnih prvakinj opisala 21-letna Zaplotnikova.

  Izkazalo se je, da je bil odhod v Vital zame najboljša odločitev, saj sem bila del res prave ekipe z odličnimi trenerji. Vsekakor mi brez njih ne bi uspelo tako hitro napredovati. Mislim, da za dosego cilja ob sebi potrebuješ prave ljudi, veliko trdega dela in ljubezni do športa. Velik krive pa je zagotovo tudi moj značaj, ki me vedno žene naprej, saj nikoli z ničimer nisem zadovoljna, vedno hočem še nekaj več, kar mislim da mi v športu koristi.

  Calcitovke so v državnem prvenstvu morda nekoliko nepričakovano s tremi točkami prednosti pred Novo KBM Branikom, saj se ekipi med sabo v letošnji sezoni še nista pomerili.

  Res je, derbi z Novo KBM Branikom je še pred nami, razlika treh točk pa je že nastala. Malo nepričakovano, ampak vseeno je treba poudariti, da je v prvenstvu še nekaj dobih ekip, ki lahko hitro izkoristijo padec zbranosti in obrnejo niz ali celo tekmo v svojo korist. Ni dovolj, da si favorit na papirju, vsakič znova se je treba dokazati na terenu. Z večino ekip v državnem prvenstvu smo se že srečale, tako da lahko rečem, da bo letos zanimiva liga, sploh boj za tretje mesto, saj so v sredini lestvice ekipe zelo izenačene. Že drugi konec tedna pa bomo videli kakšne so letošnje razmere moči na samem vrhu.

  V soboto se bodo slovenske državne prvakinje prvič pomerile z Mislinjo, ki do zdaj v svojih prvih osmih prvoligaških tekmah že ni zmagala.

  Ekipe Mislinje ne poznam dobro, vse kar sem slišala je, da gre za mlade igralke. Ne glede na to, da so na dnu lestvice, z njihove strani pričakujem borbeno igro za vsako žogo in tvegan servis, saj nimajo česa izgubiti. Mi pa bomo v tekmo vstopile brez podcenjevanja in suvereno skušale opravičiti status neporaženih.

  Sobotna tekma z Mislinjčankami bo uvod v derbi z Novo KBM Branik, ki bo prihodnji teden v dvorani Lukna. Tekma bo že v petek, ob 18. uri.

  Prav gotovo so tekme z Mariborom zgodba zase, na derbi se prav posebej še ne pripravljamo, na treningih se trudimo iz dneva v dan nadgraditi svojo igro. Sama že komaj čakam, da kot calcitovka občutim to večletno rivalstvo z Mariborom, je v pričakovanju obračuna z aktualnimi pokalnimi zmagovalkami študentka Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo – smer kemija, ki bo v nadaljevanju sezone pogrešala Tino Lipicer Samec. Kot je znano, je kapetanka ekipe zaradi nosečnosti predčasno končala z letošnjo sezono.

  Tina je s svojimi dragocenimi izkušnjami in znanjem v tako kratkem času v ekipi pustila velik pečat. V čast mi je bilo, da sem bila njena soigralka in prepričana sem, da smo se vse veliko naučile od nje. Zagotovo smo z njenim odhodom veliko izgubile, ampak verjamem, da imamo dovolj kakovostnih igralk, da dosežemo zastavljene cilje. Hkrati pa vem, da nas bo Tina še naprej spremljala in s kakšnim svojim nasvetom pripomogla k našim uspehom. Čeprav smo žalostne, ker nas zapušča, smo še toliko bolj vesele zanjo, da odpira novo poglavje v svojem življenju, je o slovesu kapetanke dejala Ana Zaplotnik.

  Vse tekme devetega kroga bodo na sporedu v soboto. Pravi derbi se obeta v Puconcih, kjer bo gostovala Formula Formis, tekma pa bo odločala o tretjem mestu na prvenstveni lestvici. VOLLEYBALLjubljano čaka težko gostovanje v Mariboru, v Kopru bodo domačinke skušale priti do druge letošnje zmage, a jim proti Šempetrankam ne bo lahko, v igri za uvrstitev v modro skupino pa je tudi GEN-I Volley, ki je proti mladim Gorenjkam v vlogi favorita.

  Pari 9. kroga 1. DOL za ženske:

  Sobota, 3. december: Mislinja – Calcit Volleyball (Gimnazija Slovenj Gradec, 20.00), Kema Puconci – Formula Formis (Zelena dvorana Puconci, 19.00), GEN-I Volley – Zgornja Gorenjska (Mestna dvorana Nova Gorica, 20.00), Nova KBM Branik – VOLLEYBALLjubljana (ŠD Lukna, 18.00), Luka Koper – Sp.Savinjska-Aliansa (OŠ Koper, 18.00).

  Mislinja v sezoni 2016/17

  Organizatorke igre: Patricija Pečnik, Teja Pogorevc, Lucija Proševa.

  Sprejemalke: Sara Oder, Nina Kotnik, Tali Lekše, Tina Kramer.

  Blokerke: Lejla Hasić, Neža Oder, Neža Kotnik, Barbara Vogrin.

  Korektorke: DorotejaLužnik, Bojana Manojlovič.

  Prosti igralki: Neža Smonkar, Nadja Žugelj.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Komentarji