Praznih rok iz Harkova

  Lokomotiv Harkov – Calcit Volleyball 3:1 (19, 18, -22, 17)

  Harkov – Palača športov Lokomotiv Harkov, gledalcev , sodnika: Ragazzini (San Marino) in Pajevski (Ukrajina).

  Lokomotiv Harkov: Teromenko 7, Slinčuk 3, Žilinski 14, Kovalov, Plotnicki 9, Tatarincev 8, Kovalčuk 7, Rudnicki, Fomin – libero, Harmaš – libero, Tomin 20, Holoven. Trener: Jurij Filipov.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 2, T. Štern 18, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 2, Brulec 3, Lakner, Kotnik 6, Ž. Štern 18, Videčnik 2, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Kamniški odbojkarji so po slavju v pokalu Slovenije, ko so v finalu premagali ACH Volley, izgubili dve zaporedni tekmi v domačem prvenstvu, zato je bilo pred prvo tekmo osmine finala pokala challenge kar nekaj dvomov glede njihove trenutne forme. Ker na gostovanjih nekaj dni zaživijo kot pravi profesionalci, ki so osredotočeni samo na odbojko, se je trener Marko Brumen nadejal dobre predstave svojih varovancev. Ekipi Lokomotive je sicer na prvi tekmi dal prednost, saj gre za zelo atletsko ekipo, ki trenutno v ukrajinskem prvenstvu vodi brez poraza, pogosto pa igra prijateljske tekme z ruskim Belgorodom, trikratnim evropskim klubskim prvakom.

  Kamniški odbojkarji so tekmo s trenutno najboljšo ukrajinsko ekipo – s katero so se pomerili tudi v sezoni 2002/3, ko so v takratnem pokalu Top teams, zdajšnjem pokal Cev, doma zmagali s 3:2, nato pa v gosteh izgubili z 0:3 – začeli s postavo Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Tonček Šter in prosti igralec Klemen Hribar. Ukrajinci so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, do drugega so jo povečali še za tri točke, ko pa je bilo na semaforju 21:15, je bilo jasno, da Kamničanom ne bo uspelo slaviti v uvodnem nizu.

  Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, do izida 6:7 so odbojkarji Calcita še sledili domači ekipi, ki je z delnim izidom 5:1 prišla do vodstva z 12:7. Z dvema zaporednima točkama so se slovenski pokalni zmagovalci domači ekipi še približali tri točke zaostanka, vendar so v končnici niza spet popustili, Ukrajinci so dosegli tri točke zapored, prišli do kar sedmih zaključnih žog za vodstvo z 2:0, izkoristili pa so že kar prvo. Podobno kot v prvem nizu so tudi v drugem imeli Kamničani težave na sprejemu, naredili so tudi preveč lastnih napak. V napadu sta jim največ težav povzročala ukrajinska reprezentanta, korektor Jurij Tomin in bloker Kostantin Žilinski.

  V tretjem nizu so gostje le strnili svoje vrste, popravil sprejem, s tem posredno tudi igro v napadu. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo dveh točk, na drugega že šestih. Toda po vrnitvi na igrišče so Ukrajinci dosegli tri točke zapored, pred vstopom v končnico niza so za Kamničani zaostajali le še za dve točki (18:20), vendar to Brumnovih varovancev, ki so z blokom Žige Šterna izkoristili drugo zaključno žogo, ni zaustavilo na poti do zmage v tretjem nizu. V njem se je “prebudil” Tonček Štern, vendar je bil sprejem še naprej njihova šibka točka.

  Četrti niz se je začel po notah gostujoče ekipe, ki je povedla s 5:2, že na šesti točki je sledilo izenačenje, do prvega tehničnega odmora je domači Lokomotiv povedel za dve točki. Z asom Žige Šterna so Kamničani izid na osmi točki še izenačili, konec upov po tie-breaku pa je bilo s štirimi zaporednimi točkami Žilinskega, od tega dve z blokom, saj so Ukrajinci z delnim izidom 7:1 povedli z 19:11. Težave na sprejemu v kamniški ekipi so se nadaljevale, spet je bil slabši izkoristek v napadu, tudi na servisu, ki je bil v tretjem nizu na visoki ravni, niso bili več tako uspešni. Manjkal je tudi večji prispevek blokerjev, ki so v napadu prispevali le dve točki.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji