Potrditi FF pokala Slovenije

  Kamniški odbojkarji so na prvi tekmi proti Ravenčanom, ki jih v nadaljevanju sezone čaka ogorčen boj za obstanek v ligi, nekaj težav imeli le v drugem nizu, zato pa so nekaj več dela imeli nekaj dni prej v prvenstveni tekmi. Vendar varovanci Gašperja Ribiča na zadnjih tekmah dvigujejo svojo formo, v soboto so po dveh odličnih nizih v Mariboru resda nekoliko popustili, toda v tie-breaku so spet pokazali svoj pravi obraz. Zanje bo to zadnja preizkušnja pred začetkom modre skupine, začela se bo 18. februarja, saj so tekmo 18. kroga 1. DOL odigrali že minuli torek, ko so doma s 3:0 premagali SIP Šempeter.

  V sredo bodo na sporedu še preostale tri povratne četrtfinalne tekme pokalnega tekmovanja. Odbojkarji ACH Volleyballa po domači zmagi na Panvito Pomgradom čaka gostovanje v Murski Soboti, kjer tako kot Kamničani za napredovanje potrebujejo dva osvojena niza. Nekaj podobnega velja tudi za Triglav Kranj, domačina zaključnega turnirja, ki pa ga v Hočah čaka vse prej kot lahka naloga. Na prvi četrtfinalni tekmi doma so Hočane premagali s 3:1, boljši od njih so bili tudi na prvenstveni tekmi, prav tako doma, toda hoški odbojkarji pred svojimi navijači igrajo odlično. Razburljivo bo tudi v Novem mestu, kjer domača Krka proti Črnučam ACH ne sme izgubiti več kot dveh nizov, če se želi uvrstiti na zaključni turnir. V primeru zmage Krke s 3:2 bo o potniku v Kranj odločal zlati niz, vsi drugi izidi pa bi šli na roke ekipe, ki jo vodi Marko Brumen, ki je lani s Kamničani osvojil pokalno lovoriko.

  Pari povratnih tekem četrtfinala pokala Slovenije

  Sreda, 8. februar: Calcit Volleyball – Fužinar SijMetal (ŠD Kamnik, 19:00) – 3:0 (20, 25, 19)*, Hoče – Triglav Kranj (VŠD Hoče, 20:00) – 1:3 (-13, 23, -21, -19)*, Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, 20:00) – 0:3 (-18 -17, -22)*, Krka – Črnuče ACH (ŠD Marof, 20:00) – 2:3 (16, -23, 11, -16, -9)*.

  Opomba:

  *- izidi prvih tekem

  Komentarji