Potrdili prvo mesto v Mevzi

  Calcit Volley – Triglav Kranj  3:1 (-25, 21, 19, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 250 gledalcev, sodnika: Milinović,  Kramar Šandl (oba Hrvaška).

  Calcit Volley: Pereira 14, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek, Gil 8, Lazar, Vidmar 18, Okroglič 1, Štalekar 13, Kvas, Lakner 1, Kotnik 14, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

  Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 7, Bošnjak, Tučen, Bežek 17, Kos 11, Beravs 3, Bregant, Mali 4, Jenko 2, Maček, Kk 3, Rezar 11. Trener: Sašo Rop.

  Kranjčani so v Kamnik prišli kot vodilna ekipa državnega prvenstva, bili pa so tudi edini, ki v prvih dveh krogih še niso izgubili niza. Na drugi strani mreže je domača ekipa v minulem krogu v Kanalu prišla do točke, to je bil njen prvi poraz v sezoni, saj so ob zmagi v domačem prvenstvu v uvodnem krogu proti Krki zabeležili še tri zmage v srednjeevropski ligi. Z njimi so bili v tem tekmovanju na prvem mestu, ki so ga tudi ohranili, medtem ko so odbojkarji Triglava ostali pri dveh točkah.

  Domači odbojkarji so obračun s Kranjčani začeli z Radoslavom Gilom, Primožem Vidmarjem, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Sašem Štalekarjem, Maxsonom Pereiro in liberom Klemnom Hribarjem. Do tretje točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa je na sceno stopil domači korektor Pereira, ki je bil s tremi zaporednimi točkami najbolj zaslužen za to, da so Kamničani ob prvem tehničnem odmoru vodili s tremi točkami prednosti. Štalekar z blokom in Kotnik v napadu sta domačo ekipo popeljala do vodstva s 13:7, ob drugem tehničnem odmoru pa je bilo 16:11 za Calcit Volley. Ko je bil v napadu za vodstvo z 20:13 uspešen še Vidmar, je bil uvodni niz že blizu temu, da bi bil odločen, a se s tem Kranjčani še niso sprijaznili. V končnici niza so se domačinom približali na točko zaostanka (22:23), nato ubranili tri zaključne žoge ter z blokom Roka Rezarja povedli z 1:0 v nizih.

  Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so povedli s 6:2, s štirimi točkami prednosti po uspešnem napadu Vidmarja so odšli tudi na prvi tehnični odmor. Po asu Gila je bilo 12:7 za Calcitovce, ki so zahvaljujoč Kotniku ob drugem tehničnem odmoru svojo prednost povečali še za točko. Po asu Pereire je bilo že 17:10, toda spet se je skoraj ponovila zgodba iz uvodnega niza, saj so Kranjčani na servis Žana Beravsa dosegli štiri zaporedne točke in zmanjšali svoj zaostanek na 19:20. Vendar se tokrat scenarij iz prvega niza ni ponovil, kajti po polminutnem odmoru so Kamničani strnili svoje vrste, Tine Kvas, ki je na servisu zamenjal Pereiro, pa je z asom končal drugi niz.

  S tremi zaporednimi točkami, na servisu je bil Miha Mali, so Kranjčani domačo ekipo pred odhodom na prvi tehnični odmor ulovili na sedmi točki, vendar je Kotnik vendarle poskrbel za prednost Kamničanov. Tudi nadaljevanje do drugega tehničnega odmora je minilo v izenačeni igri, z dvema zaporednima blokoma Gila pa so Calcitovci spet prišli do treh točk prednosti (17:14). Razpoloženi Pereira je poskrbel za vodstvo z 19:15, nato še za 22:16 ter za mirno končnico kamniške ekipe. Veliko zaslug za visoko prednost Calcit Volleyja je imel s svojimi servisi tudi Gil, niz pa se je končal s predolgim servisom Rezarja.

  Gledalci so na svoj račun prišli tudi v četrtem nizu, saj so odbojkarji na obeh straneh mreže prikazali visoko raven igre. Več razpoloženih igralcev so imeli Kamničani, ki so ob boljšem bloku na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Na servis Novljana so aktualni slovenski pokalni zmagovalci dosegli tri zaporedne točke za vodstvo z 11:5, vendar so jim Kranjčani, na servisu je bil Rok Rezar, odgovoril s petimi zaporednimi. Žiga Lužovec je odbojkarje Triglava celo popeljal do vodstva (14:13), ki pa je bilo njihovo zadnje na tekmi. Na servis Kotnika so domači odbojkarji gostom pobegnili na plus tri (19:16), z blokom Gila že na štiri (21:17). To pa je bila prednost, ki je Calcit Volley ni več zapravil, do zmage pa so prišli zaradi napake gostov ob mreži.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Ne sme se nam dogajati, da s svojimi lastnimi napakami vrnemo nasprotno ekipo v igro, kot sem nam je zgodilo v prvem nizu. To je tisto, kar mi ni všeč, so pa Kranjčani samo potrdili, da njihovi rezultati v letošnji sezoni niso naključni. Ampak vseeno bi se še enkrat dotaknil nas, ko enkrat vodiš z 20:13, moraš niz pripeljati do konca.

  Sašo Rop, trener Triglav Kranja: Morda so gledalci v tekmi uživali, vendar sam nisem zadovoljen z našo igro. V prvem nizu so nas domačini sami vrnili v igro, mi pa smo začeli igrati pravo odbojko šele po nekaj spornih sodniških odločitvah. Calcit Volley je igral na visoki ravni, mi pa smo zanjo še malce zaostajali.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji