Potrdili drugo mesto

  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 3:0 (23, 16, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Gril (Pekre) in Miklošič (Maribor).

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 3, T. Štern 18, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 17, Brulec 4, Lakner 1, Kotnik 7, Ž. Štern, Videčnik 4. Trener: Marko Brumen.

  Panvita Pongrad: Pečnik, Šmitran 2, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 10, Rojnik 2, Flisar 4, Bogožalec 12, Menih – libero, Grabar, Drvarič, Fridrih – libero. Trener: Dejan Fujs.

  Drugo in tretjeuvrščeni ekipi rednega dela državnega prvenstva sta se v letu 2016 pomerili v Murski Soboti, le nekaj dni po osvojenem pokalnem naslovu pa so odbojkarji Calcita Volleyballa morali priznati premoč Panvite Pomgrada. Vendar ta poraz na vrstni red ni vplival, saj so Kamničani ohranili drugo mesto, Sobočani so se morali zadovoljiti s tretjim. Veliko bolj pomemben je bil današnji obračun, saj bi Sobočani v primeru zmage na drugem mestu lahko prehiteli Kamničane, na drugi strani bi varovanci Marka Brumna svojo prednost pred ekipo Dejana Fujsa povečala na pet točk.

  Domači odbojkarji z dvema asoma Jana Brulca povedli s 4:0, nato pa prednost štirih točk držali vse do drugega tehničnega odmora, vodili so tudi še z 18:14. Toda na servis Jakoba Rojnika so Sobočani izid na 18. točki izenačili, po uspešnem napadu Aljoše Bogožalca tudi povedli 21:20, v napeti končnici pa je na sceno stopil Tonček Štern, ki je imel največ zaslug za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih.

  Drugi niz je bil izenačen do devete točke, do prve večje prednosti (13:9) pa so prišli odbojkarji Calcita Volleyballa, ki so z dvema zaporednima točkama Domna Kotnika gostom pobegnili za pet točk (16:11). Ob boljšem servisu so domači odbojkarji svojo prednost v končnici niza še povečali, končal pa se je s kar tremi zaporednimi asi odličnega Andreja Štembergarja Zupana, ki je pred tem dosegel še dve točki v napadu.

  Z dobro igro so domači odbojkarji, trener Marko Brumen ni mogel računati na kar tri poškodovane igralce, z ramo imata težave Žiga Štern in Primož Vidmar, z gležnjem pa Jani Konjedic, nadaljevali tudi v tretjem nizu, delo pa so jim, vsaj v uvodu, olajšali neprepoznavni Sobočani. Do prvega tehničnega odmora so varovanci Dejana Fusja naredili kar šest lastnih napak, zaostajali pa so za tri točke. Do drugega tehničnega odmora je njihov zaostanek znašal še osem točk, Štembergar Zupan in Tonček Štern, najbolj razpoložena igralca domače ekipe pa sta samo potrdila domačo zmago.

  Izjava po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: Tokrat smo izjemno dobro izvajali začetne udarce, zelo pa sem zadovoljen tudi z igro blok-obramba, medtem ko bi bila lahko sprejem in napad tudi boljša. Toda po drugi strani to niti ni bilo pomembno, saj so bili Sobočani danes daleč od svojega optmimuma, kar nam je olajšalo pot do zmage.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji