Poraza Slovenk v Umagu

    Na prvi tekmi v soboto so Hrvatice, ki so na evropski jakostni lestvici devete, zmagale s 3:2 (20, 21, 21, -22, -16), saj sta se selektorja dogovorila, da bosta ekipi igrali pet nizov do 25. točke. V prvi postavi je od aktualnih državnih prvakinj tekmo začela Monika Potokar, v nadaljevanju so priložnost dobile še druge igalke s 13 točkami pa se je izkazala Urška Igličar. Potokarjeva je dosegla štiri točke, Tina Grudina prav tako štiri, Mojca Božič tri, na mestu proste igralke pa je Katjo Medved zamenjala Meta Jerala. Točke za slovensko reprezentanco so dosegle še: Marina Cvetanović 16, Živa Recek 7, Lana Ščuka 10, Saša Planinšec 14 in Valentina Založnik 2.

    Tudi na nedeljski tekmi so bile boljše domače odbojkarice, ki so zmagale s 3:2 (-22, 18, 23, -18, 10), od calcitovk pa je bila v prvi postavi Tina Grudina, ki se je izkazala z odlično igro v napadu in 13 doseženimi točkami. Tokrat priložnosti ni dobila le Meta Jerala, brez točk je ostala Mojca Božič, Urška Igličar je prispevala tri, Monika Potokar pa sedem točk. Točke za slovenske odbojkarice so prispevale še Živa Recek 8, Sara Najdič 1, Lana Ščuka 11, Marina Cvetanović 10, Saša Planinšec 6, Valentina Založnik 8.

    Slovenske reprezentantke imajo danes prost dan, v torek pa bodo nadaljevale s pripravami v Mariboru. V petek in soboto se bodo v Mariboru pomerile z izbrano vrsto Slovaške, kar naj bi bili zadnji preizkušnji pred prvim turnirjem evropske lige, ko bodo od 3. do 5. junija igrale na turnirju v Nyiregyhazi proti Madžarski, Grčiji in Romuniji. Drugi turnir skupine C v evropski ligi bo od 9. do 11. junija v grškem Megapolisu.

     

    Komentarji