Popraviti vtis s sredine tekme

  Kamničanke so v sredo v svoji dvorani in pred številnimi navijači doživele hladen tuš, saj so bile proti gostjam iz Srbije nemočne v vseh elementih igre. Še zlasti to velja za igro v napadu, kjer je bila njihova učinkovitost le 23-odstotna, na sprejemu pa je bil njihov odstotek le malenkost boljši. Za Meto Jeralo je to sicer težko trditi, kajti na vsej tekmi je sprejela le štiri žoge, njen odstotek je bil 75-odstoten, kar samo govori o tem, da so se odbojkarice Crvene zvezde taktično zelo dobro pripravile na igro kamniške ekipe. Prav tako se je v igri Kamničank opazilo, da še ni uigranosti z Mekano Barnes, kar je tudi razumljivo, saj je ameriška blokerka z njimi do sredine tekme igrala le eno tekmo.

  Ne vem, koliko so nas gostje poznale in koliko naših tekem so si ogledale, toda očitno je, da so poznale naše šibke točke in to izkoristile na najboljši možni način. Taktično so igrale zelo dobro in se vso tekmo držale svojega dogovora. Nam se pozna, da v letošnji sezoni še nismo odigrale velikega števila tekem, tako da nismo imele veliko možnosti, da bi dvignile raven svoje igre. Toda ne glede na to, je treba vsako tekmo igrati na polno, stoodstotno, da dvignemo svojo igro in napredujemo. Tega v sredo nismo naredile in nismo našle pravih rešitev za igro nasprotnic. Žal, saj je bila to lepa priložnost, da nadgradimo svojo igro in se dokažemo,“ je o porazu proti Crveni zvezdi povedala Jerala.

  Čez štirinajst dni bo na sporedu povratna tekma in čeprav je na prvi pogled težko verjeti v napredovanje, vse le še ni izgubljeno. Poleg tega ne gre pozabiti, da bodo do takrat Kamničanke odigrale tri tekme, kar bo priložnost za večjo uigranost in napredek v njihovi igri.

  Nesmiselno bi se bilo vdati vnaprej in razmišljati, kako nimamo več nobenih možnosti za napredovanje. V Beogradu bomo vsekakor šle na vse ali nič, vemo, da ima vsaka od nas še veliko rezerv, zato bomo morale na povratni tekmi iti na igrišče z namenom, da pokažemo vse, kar znamo. Tudi sistem tekmovanja je takšen, da ni še vse izgubljeno.“

  Najboljši recept za dvig samozavesti pa so seveda zmage na tekmah, ki jih bodo Kamničanke odigrale do povratne tekme v pokalu CEV. Prva bo na sporedu že v soboto, ko jim v gosteh prihaja Sparkasse iz Celovca, ki ga vodi selektor slovenske mladinske reprezentance Jože Časar. Pred šestimi dnevi v Celovcu so avstrijske odbojkarice prvi niz dobile, v drugem so bile tesno za petami Kamničankam, ki so v tretjem in četrtem nizu le dokazale, da so boljša ekipa.

  Dobro je, da imamo že v soboto tekmo, saj bo to lepa priložnost, da dokažemo, da znamo igrati kakovostno odbojko. To so prejšnjo soboto dokazale tudi naše nasprotnice, ki so lahko zelo neugodna ekipa, zato bomo morale dati vse od sebe, da pridemo do zmage.“

  Za zmago se bodo morale potruditi tudi prihodnjo sredo, ko bodo na prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije igrale z Go Volleyjem, ki ima v letošnji sezoni bistveno močnejšo ekipo od lanske, kar dokazuje tudi njegovo drugo mesto v slovenski ligi.

  Zmaga in dobra igra proti Celovčankam bo pomembna tudi za to, da si vrnemo samozavest pred pokalnim obračunom z Novogoričankami. Dejstvo je, da bomo me v vlogi favoritinj in da smo me tiste, ki se moramo uvrstiti na zaključni turnir, zato bo večji tudi pritisk. Go Volley ima v primerjavi z lani spremenjeno ekipo, določene informacije o njem že imamo, vemo pa tudi, da jim gre v ligi za zdaj dobro, tako da se bo nanj treba dobro pripraviti, kajti zagotovo gre za nevarno ekipo,“ se je sredine pokalne tekme dotaknila Meta Jerala, ki jo veseli, da si tekme, vsaj do sredine decembra, sledijo ena za drugo. „Do februarja bomo imele kar precejšnje število tekem, kajti, če slučajno izpademo iz pokala CEV, bomo evropsko sezono nadaljevale v pokalu Challenge, potem je tu še pokal … Bo pa manjša kriza v februarju, ko na sporedu ne bo toliko tekem in ko se bo treba čim bolje pripraviti za končnico državnega prvenstva, ampak najbolj pomembno je, da smo zdaj prišle v normalen ritem tekem.“

  S pomanjkanjem tekem so se ukvarjali tudi v taboru Celovca, ki je med tednom, podobno kot Calcit, doživel visoko poraz na prvi tekmi pokala CEV. S 3:0 (10, 14, 17) jih je premagala finska ekipa Hmeenlinna.

  Na tej tekmi nam ni prav nič uspevalo. Upam, da se bomo do jutri od tega poraza že pobrali, in če bomo ponovili podobno igro, kot smo jo na naši prvi medsebojni v Celovcu, to zlasti velja za prva dva niza, lahko Calcitu nudimo dostojen odpor. Seveda pa so Kamničanke absolutne favoritinje, vendar, če nam bo stekel servis, in če bomo uspešni v bloku, se jim lahko upiramo. V vsakem primeru bomo šli v tekmo neobremenjeno, skušali bomo prikazati svojo igro in morda dobiti kakšen niz. Bo pa to naša prva tekma v gosteh v letošnji sezoni,“ pa je pred jutrišnjim gostovanjem v Kamniku povedal Časar, ki mu pri delu pomaga Danijel Habjan. Za Sparkasse ne igra več Američanka Sara Sage, ki ni igrala že prejšnjo soboto, saj se je poškodovala in je odšla domov.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre: Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.
  Blokerei: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes.
  Korektorka: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

   

  ATSC Sparkasse Celovec v sezoni 2014/15

  Organizatorki igre: Anna Maria Bajde, Valerie Magdalena Torker.

  Sprejemalke: Lucia Aichholzer, Saria Valerie Gschpf, Katharina Holzer, Julia Bergner.

  Blokerke: Lisa Maria Duller, Sabrina Mller, Lisa-Christina Schmerlaib.

  Korektorici: Marija Milosavljević, Maria Alexandra Epure.

  Prosti igralki: Veronika Baumgartner, Nicole Freller.

  Trener: Jož Časar, pomočnik trenerja: Danijel Habjan.

   

  Para tretjega kroga srednjeevropske lige

  Jutri: Calcit Volleyball – ATSC Sparkasse Celovec (ŠD Kamnik, 20:00), Nova KBM Branik – SVS Post (ŠD Lukna, 18:00).

  Vrstni red: 1. Nova KBM Branik 6 (6:0), 2. Sparkasse Celovec 3 (4:4), 3. Calcit Volleyball 3 (3:4), 4. SVS Post 0 (0:6).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji