Brez podcenjevanja v Maribor

  V sredo so Kamničani proti Krki zabeležili še svojo četrto zaporedno zmago brez izgubljenega niza, hkrati pa je bila to tretja tekma, ki jo je v letošnji sezoni po operaciji kolena za Calcit Volleyball igral Jernej Stavbar.

  „Dobro v slabem je bilo vsaj to, da je do poškodbe, če je že moralo priti do nje, prišlo na začetku sezone in ne zdaj, tako da bi do prvega vrhunca letošnje sezone, kar bosta za nas četrtfinalni tekmi pokala Slovenije z ACH Volleyjem, že moral priti do želene forme. Telesno sem dobro pripravljen, vrača pa se mi tudi še občutek za igro. Ni še na tisti ravni, ki bi si ga želel, vendar gre vse po načrtih. Tudi zato se veselim vsake tekme. S strani trenerja dobivam dovolj priložnosti, da se lahko dokažem, odgovarjajo pa mi tudi treningi, ki so zastavljeni tako, da delamo tisto, kar potrebujemo za izboljšanje svoje igre,“ je zadovoljen, ker ponovno lahko igra, odlični kamniški bloker, ki je zadovoljen tudi z izidi kamniške ekipe. Trenutno je na drugem mestu, ki pa še ni zagotovljeno. Da bi bilo, bo treba še naprej igrati v zmagovalnem ritmu, prva priložnost za to bo že jutri v Mariboru.

  „V Mariboru bo morali dobiti tri točke, vendar igramo v gosteh. Običajno smo imeli z Mariborčani v njihovi dvorani izenačene tekme in nekaj podobnega pričakujem tudi jutri. To sploh ne bo ista tekma, kot je bila v prvem delu prvenstva v Kamniku, kajti v tem času so njihovi mladi igralci naredili korak naprej. Fantje veliko trenirajo in se vidi njihov napredek. Nikakor v tekmo ne mislimo vstopiti s podcenjevanjem.“

  Kot rečeno, si je Jernej Stavbar večino dozdajšnjih tekem v letošnji sezoni ogledal s strani. Sicer je bil med dvanajsterico igralcev, vendar do pokalne tekme z Murexinom ni igral.

  „Občutek imam, da v letošnji sezoni lažje prihajamo do zmag kot v prejšnji. Manj se mučimo z nasprotniki, ne vem pa, ali je to samo posledica naše igre. Ampak, verjetno je, vendar nam včasih tudi nasprotniki sami pomagajo, da na lažji način prihajamo do zmage. Vsekakor bo treba narediti še več, da se bolj približamo ACH Volleyju. Naš cilj je igrati čim bolje in se čim bolj približati Ljubljančanom. Še vedno so oni boljši, mi pa moramo vztrajno strmeti k temu, da jih dohitimo ali celo prehitimo.“

  V primeru jutrišnje zmage v Mariboru bi njihova prednost pred tretjeuvrščeno Panvito Pomgrad lahko znašala že več kot osem točk – četrti je Salonit, ki za Kamničani zaostaja za devet točk -, kajti Sobočane čaka derbi z ACH Volleyjem. Težko nalogo naj bi imeli tudi Kanalci, ki bodo igrali v Šoštanju.

  „ACH Volleyju v Murski Soboti ne bo lahko, toda, če je poškodba Nejca Zemljaka takšna, da jutri ne bo mogel igrati, bodo imeli Ljubljančani nekaj lažje delo. Podobne težave imajo tudi Kanalci, kajti pri njih se je v sredo poškodoval Krivec, ki ima težave s kolenom. Če se spomnimo nekoliko za nazaj, je imel Salonit vedno težave v Šoštanju. Ker je na lestvici višje uvrščen, bi dal prednost Salonitu, ampak to ni nobeno zagotovilo, da bodo prišli do zmage. Šoštanjčani so dobra obrambna ekipa, in če jim steče še v napadu in bloku, so zelo neugodni,“ je o tekmah kamniških neposrednih konkurentov za vrh prvenstvene lestvice dejal Stavbar, ki negotov izid pričakuje tudi na drugih dveh tekmah dvanajstega kroga.

  „Čeprav bo Go Volley igral doma, bi dal prednost vseeno Kranjčanom, ki letos delajo boljše kot Novogoričani. Vendar imajo Novogoričani še vedno dobro ekipo, in če bodo stopili skupaj, Triglavu ne bo lahko. Če bo Krka jutri prikazala boljšo igro, kot jo je proti nam, lahko premagajo Ravenčane. Mislim, da bo veliko odvisno od tega, kako se bo tekma začela in tisti, ki jo bo bolje začel, bo imel več možnosti za končni uspeh.“

  Mlada mariborska ekipa, ki jo vodi Sebastijan Škorc, ki je še vedno tudi igralec, je na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, proti ACH Volleyju in minulo sredo v Kranju prikazala dobro igro. Na zadnjih tekmah je v odlični formi mladinski reprezentant Žiga Donik. „S tekme na tekmo se dvigamo v igri, vendar moramo biti potrpežljivi. V prvi postavi imamo štiri igralce, ki do zdaj nikoli niso bili nosilci igre v članski konkurenci. Zanje se vse skupaj hitro dogaja, vendar verjamem, da bomo določene zadeve še popravili in se počasi rešili zadnjega mesta. Že v prvem delu prvenstva smo prikazali nekaj dobrih tekem, zdaj še proti ACH Volleyju in Triglavu, kjer pa me jezi, da smo vodili z 2:0 v nizih, vendar smo na koncu osvojili le točko. Toda vse to je proces in učenje, skozi katerega moramo. Že na jutrišnji tekmi bomo videli, ali smo se iz tega poraza kaj naučili. Čeprav bo na drugi strani Calcit, bomo šli v tekmo z željo po zmagi. Zavedamo se, da so eno želje, drugo resničnost, toda, če se mislimo predati vnaprej, potem je bolje, da nas jutri ne bo na igrišče. Kamničani so zagotovo favoriti in zame je zagotovo druga najboljša ekipa v ligi, ki bo v končnici prvenstva konkurenčna tudi ACH Volleyju. V svojih vrstah imajo dvanajst enakovrednih igralcev, na vseh mestih so pokriti, kar je njihova prednost v letošnjem prvenstvu,“ pa je pred jutrišnjo tekmo povedal nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant.

   

  Lunos Maribor v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Nejc Zidar, Rok Zidar.

  Sprejemalci: Žiga Donik, Vasja Plesec, Tadej Bratina, Nejc Miklošič, Veno Gaube.

  Blokerji: Uroš Mlakar, Filip Uremovič, Gal Slaček, Tim Gašparin, Vid Koblar.

  Korektorji: Alan Košenina, Staš Virtič, Novak Grumič.

  Prosta igralca: Sebastijan Škorc, Tomo Dukarič.

  Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alan Kranjec.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljank.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar, Grega Ratek.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Pari dvanajstega kroga 1. DOL moški

  Jutri: Lunos Maribor – Calcit Volleyball (ŠD Tabor, 17:30), Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00), Go Volley – Astec Triglav (19:30), Krka – Fužinar Metal Ravne (ŠD Marof, 20:00), Šoštanj Topolšica – Salonit Anhovo (ŠD Šoštanj, 19:00).

   

  Lestvica:

  1ACH Volley331103348,2509086931,310
  2Calcit Volleyball301013174,4299287671,210
  3Panvita Pomgrad227426171,5299758931,092
  4Salonit Anhovo217424171,4129298761,061
  5Astec Triglav125621270,778100910740,939
  6Fužinar Metal Ravne124718260,69293410020,932
  7Krka124716240,6678349020,925
  8Šoštanj Topolšica114716260,6158889440,941
  9GO Volley72913290,4488219620,853
  10Lunos Maribor511011320,3448759880,886

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

   

   

  Komentarji