Po zmagi poraz

  Zaostalo tekmo uvodnega kroga v drugoligaški konkurenci so Kamničani začeli v isti postavi, ki je v ponedeljek nudila odličen odpor ACH Volleyju. Na podaji je bil Jernej Smrekar, sprejemalca sta bila Gašper Hribar in Žan Bezjak, v bloku Grega Ratek in Luka Lazar, na mestu korektorja Marko Merkun in na mestu prostega igralca Metod Golob. Vendar je trener Grega Hribar že sredi prvega niza Hribarja zamenjal z Davidom Renkom, a se je Hribar hitro vrnil na igrišče, priložnost sta dobila tudi Rok Kočevar in Jan Pibernik, a niti to ni pomagalo.

  V drugem nizu, ko je bil na podaji Kočevar in Pibernik v bloku, so kamniški odbojkarji prikazali dobro igro in izid izenačili. Toda v tretjem nizu so se ponovile težave iz uvodnega niza. Pri zaostanku štirih točk (7:11) se je v igro vrnil Smrekar, kar se je Kamničanom obrestovalo. Na 24. točki je sledilo izenačenje, za nameček pa so Calcitovci imeli tudi žogo za vodstvo z 2:1 v nizih, ki je niso izkoristili, saj so zapravili obetaven protinapad. Sledila je lastna napaka, nato še slab sprejem in na koncu as tokrat nerazpoloženemu Golobu. V četrtem nizu so bili kamniški odbojkarji nasprotnikom blizu le pri izidu 14:16, sledila je serija napak in na koncu zaslužen poraz.

  Pristop v tekmo ni bil najboljši, ves čas smo imeli slab sprejem, naredili smo preveč lastnih napak. Prav tako podaje niso bile najboljše, če pa k temu dodamo še to, da smo zatajili še v bloku, je jasno, zakaj smo izgubili. In to proti ekipi, ki bi jo lahko premagali, z igro svojih varovancev tokrat ni bil zadovoljen trener Gregor Hribar. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tone Forštnarič

  Komentarji