Po Panviti je na vrsti Salonit

  Sobočani so bili vse do sobotne tekme v Murski Soboti trn v peti kamniškim odbojkarjem, saj so slavili na obeh tekmah rednega dela 1. DOL za moške. V Kamniku v začetku decembra s 3:1, pred dobrimi štirinajstimi dnevi pa po hudem boju, ko se je vseh pet nizov končalo na razliko, s 3:2. Tudi zato so bili varovanci Gašperja Ribiča sobotne zmage toliko bolj veseli, saj so sami sebi potrdili, da so sposobni premagati neugodne soboške odbojkarje, hkrati pa so jih prehiteli na prvenstveni lestvici in se Kanalcem na drugem mestu približali le na točko zaostanka.

  Tudi sobotna tekma je bila zelo izenačena, pot do zmage pa smo tlakovali predvsem po zaslugi dobre igre v bloku in obrambi, saj smo jim na ta način onemogočili, da bi razvili svojo igro. S tem smo resda naredili prvi korak proti cilju, se pravi najmanj drugemu mestu po koncu modre skupine, vendar bomo morali že v sredo pred svojimi navijači potrditi svojo kakovost in narediti vse, da tri točke ostanejo doma, je odločen Primož Vidmar, ki ima že nekaj časa težave s prstom na roki, vendar je, podobno kot na tekmi z Mariborom, stisnil zobe in v četrtem nizu pomagal svoji ekipi do zmage.

  Žal poškodba pri meni še ni preteklost. Še vedno čutim bolečine v palcu, vendar so bolečine zmerne, tako da lahko igram, je svoje težave opisal 23-letni Vidmar, ki ima visok prag bolečine. Če bo treba, bo ekipi pomagal tudi v sredo. V domačem prvenstvu so Kamničani sicer obe tekmi s Kanalci izgubili, zato pa so jih izločili v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

  Težave s poškodbami ima tudi kanalska ekipa, ki že nekaj časa igra brez Sergeja Drobniča, nekdanjega igralca Calcit Volleyja. Predvsem bo pomembno, da bomo celotno tekmo odigrali brez večjih nihanj in da bomo ves čas igrali svojo igro. Če nam bo to uspelo, verjamem, da bomo končno tudi v prvenstvu premagali kanalsko ekipo, je prepričan Vidmar.

  Le dva dni po tekmi s Kanalci bo kamniška ekipa v Pliberku igrala na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Čeprav so po rednem delu prvenstva več točk osvojili le odbojkarji ACH Volleyja, so zaradi manjšega števila zmag (sedem) za zagrebško Mladostjo in domačo Posojilnico Aich/Dob, ki sta zmagala po osemkrat, tekmovanje končali na četrtem mestu. Tako bodo že v polfinalu igrali z Ljubljančani, s katerimi se bodo spet pomerili prihodnjo soboto v tretjem krogu modre skupine 1. DOL za moške.

  V letošnji sezoni proti ACH Volleyu še nismo prišli do želenega rezultata, kajti proti ekipi kot je ACH, si preprosto v posameznem nizu ne smemo dovoliti preveč lastnih napak. Prav to pa se nam je na vseh treh letošnjih medsebojnih dvobojih tudi dogajalo. Ljubljančani ti preprosto ne dajo prav veliko priložnosti za zmago, zato bo treba izkoristiti vsako malenkost. Upam, da bomo prikazali čim boljšo igro, kaj nam pa bo to prineslo, pa bomo videli. Ampak o petkovi tekmi bomo razmišljali šele po sredini, ki je v tem trenutku za nas najbolj pomembna, je pred obračunom s Salonitom še dejal Vidmar.

  Na preostalih dveh tekmah drugega kroga bo Maribor gostili aktualne slovenske državne in pokalne prvake, v Hočah pa bo gostovala Panvita Pomgrad.

  Pari drugega kroga modre skupine v 1. DOL za moške

  Sreda, 7. marec: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kanal, 20:00), Maribor – ACH Volley (ŠD Tabor, 19:00), Hoče – Panvita Pomgrad (VŠD Hoče, 17:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji