Po dveh letih spet v Kamniku

  V soboto so Kamničanke za zmago v Kopru proti novinkam v prvoligaški druščini potrebovale 90 minut igre, da so vpisale prve tri točke. Morda so nekateri pričakovali, da bodo do zmage prišle na lažji način, vendar so Ankarančanke že v prvem krogu v Novi Gorici dokazale, da imajo dobro ekipo, proti kateri ne bo lahko priti do zmage.

  Nismo pričakovale lahke tekme, vedele smo, da bodo neugodne nasprotnice, že zato, ker je bila to zanje prva domača tekma v prvi ligi in so se želele izkazati pred svojimi navijači. Sicer pa za nas letos nobena tekma ne bo lahka, kajti prav vsaka ekipa bo proti nam in Novi KBM Branik še dodatno motivirana. Na koncu so najbolj pomembne tri točke, kar je dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. To je bila naša prva uradna tekma, zato je bilo toliko bolj pomembno, da smo na njej zmagale, se je gostovanja v Kopru dotaknila Urška Igličar, nova kapetanka Calcit Volleyja. Dekleta jutri čaka zaostala tekma z Ljubljano, že v soboto pa bo v Kamniku gostovala Luka Koper. To bosta tudi zadnji preizkušnji pred prvim letošnjim turnirjem v srednjeevropski ligi, ko se bodo 25. in 26. oktobra v Bratislavi pomerile z obema ekipama iz slovaške prestolnice.

  Dolgo smo čakale na pravi tekmovalni ritem, saj smo več kot mesec dni praktično le trenirale in je že vse skupaj postajalo monotono. Šele zdaj se bo za nas začela prava sezona, se Igličarjeva veseli novih preizkušenj. Prva bo, kot rečeno, že v sredo. V Kamnik prihaja pomlajena Ljubljana, za katero so lani igrale štiri igralke Calcit Volleyja, vodil pa jo je Gregor Rozman. Zanimivo je, da Ljubljančanke zdaj vodi Oleg Gorbačov, trener, ki je v sezoni 2009/10 s Kamničankami osvojil prvo pokalno lovoriko.

  Z Ljubljano smo igrale na turnirju v Grosuplju in izgubile. Ampak to je bilo pred več kot mesecem dni, prav tako nismo bile v polni zasedbi, zato temu porazu ne bi pripisala prevelikega pomena. Ampak ne glede na to lahko pričakujemo nekaj podobnega kot na drugih tekmah, vanjo bomo morale vstopiti resno, odločno od začetka do konca, kajti vsaka ekipa, če ji bomo pustile samo malce dihati, se lahko razigra, kar pa vemo, da ne bi bilo dobro, pred obračunom z Ljubljančankami razmišlja Igličarjeva.

  V pomlajeni zasedbi pa so v novo sezono krenile tudi Calcitovke, ki se bodo proti Ljubljani po dveh letih prvič predstavile svojim navijačem v športni dvorani Kamnik.

  Da, res je, ekipa je precej spremenjena, vendar pa cilji ostajajo podobni. Občutek imam, da je v letošnji sezoni manj pritiska na nas, kar je dobro in nam bo lažje igrati. Vzdušje v ekipi je zelo dobro, to bi lahko bila ena od stvari, ki nas bo popeljala do uspeha. V ekipi je veliko novih igralk, ki se želijo izkazati, tiste, ki smo bile v klubu že prej, tudi želimo napredovati in mislim, da bomo v redu sodelovale. Zelo pomembno pa bo, da bomo vse zdrave, si pred nadaljevanjem sezone želi Urška Igličar, ki že tretjo sezono s ponosom nosi dres Calcit Volleyja.

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Ljubljana v sezoni 2017/18

  Organizatorke igre: Petra Flego, Ingrid Kolenc, Mojca Deželak.

  Sprejemalke: Liza Letnik, Nika Čotar, Pia Patricia Štih, Tjaša Bobič, Anja Maček.

  Blokerke: Tjaša Vlepič, Nika Pečan, Maša Arnež, Natalia Končina.

  Korektorki: Kim Klemenšek, Ana Vilfan.

  Proste igralke: Kaja Dolenc, Nina Malešič, Ana Torkar.

  Trener: Oleg Gorbačov.

  Napisal: Miha Štamcar


   

   

  Komentarji