Peto mesto za starejše deklice

  Čeprav so prejšnji teden starejše deklice Calcit Volleyballa nesrečno ostale brez finalnega turnirja, so se včeraj na turnirju za končno peto mesto v Slovenj Gradcu le zbrale in potrdile svojo kakovost. Tudi peto mesto v državi je lepo uspeh za kamniške odbojkarice.

  Izgubljena priložnost, da bi zaigrale v finalu državnega prvenstva, je, kot kaže kamniškim igralkam, dala novo energijo, da pokažejo, kako dobre so, predvsem pa, da turnir odigrajo po svojih najboljših močeh. Na prvi tekmi so po izenačenem začetku pobegnile Koprčankam. Hitro so našle slabše točke nasprotnic in brez večjih težav zaustavljale njihove napade. Luko Koper so premagale z 2:0 (20, 14).

  Na drugi tekmi je domači Kostmann v lokalnem obračunu z 2:1 premagal Prevaljčanke, tako da so Kamničanke odločilno tekmo za peto mesto igrale s Slovenjgradčankami. Domačinke so imele glasno spodbudo s tribun, kar je vplivalo na igro gostij, ki so prvi niz gladko izgubile. Toda v drugem so se Kamničanke privadile na bučno občinstvo in večino niza vodile s štirimi ali petimi točkami razlike. V končnici niza so jih domačinke ulovile na 22. točki, v razburljivem nadaljevanju pa so se zmage le veselile odbojkarice Calcita, ki so si v tretjem nizu prednost priigrale že na začetku z vodstvom 4:0, nato pa prednosti niso več izpustile iz rok. Končni izid je bil 2:1 (-14, 27, 10 za Calcit Volleyball.

  Dekleta si zaslužijo čestitke in pohvale. Veseli me, da so zbrale dovolj moči in se pripravile tudi na turnir za peto mesto, ki je za to generacijo lepo izhodišče za prihodnje leto. Pred njimi je še veliko odbojkarskih let in verjamem, da bodo ta leta zanje uspešna, je svoje varovanke pohvalila trenerka Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so v Slovenj Gradcu igrale: Eva Pogačar, Atena Gojak – libero, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Sara Sitar, Eva Skvarč, Zala Špoljatič, Lana Žužek, Klara Flerin, Tija Žirovnik, Meta Ahačič, Neža Grošelj in Neža Ladinik – libero.

  Izidi turnirja v Slovenj Gradcu

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_dce_mesta

  foto: Grega Skvarč

   

   

  Komentarji